Het Samsung Apps-systeem voor Smart TV's en Blu-ray Disc-spelers

Inhoudsopgave:

Het Samsung Apps-systeem voor Smart TV's en Blu-ray Disc-spelers
Het Samsung Apps-systeem voor Smart TV's en Blu-ray Disc-spelers
Anonim

De meeste Samsung smart-tv's en Blu-ray-spelers zijn vooraf geladen met een aantal Samsung-apps om uw home-entertainmentopties uit te breiden. Met het Samsung Apps-systeem, ook wel Samsung Smart Hub genoemd, hebt u rechtstreeks op uw tv toegang tot inhoud van bronnen als Netflix, Hulu, YouTube en Spotify. Je kunt ook winkelen, games spelen, het nieuws lezen of kiezen uit een schat aan andere taken.

Image
Image

Hoe Samsung Apps te gebruiken

Veel Samsung-tv's en Blu-ray disc-spelers bevatten apps zoals je die op smartphones en tablets kunt vinden. Het is echter misschien niet meteen duidelijk hoe u Samsung-apps kunt vinden en gebruiken op uw nieuwe tv of Blu-ray Disc-speler, en er is geen Samsung-apps-knop op de afstandsbediening.

Onze tutorial over Samsung-apps behandelt hoe u apps voor Samsung-smartapparaten opent, instelt en downloadt. Aangezien het Samsung apps-platform in de loop der jaren is veranderd, leggen we uit hoe u ook oudere en huidige versies kunt gebruiken.

Soorten Samsung-apps

Er zijn honderden apps beschikbaar voor gebruikers van Samsung smart-tv's en Blu-ray disc-spelers, waaronder apps voor winkelen, reizen, sport, gezondheid en fitness, en zelfs games. U kunt ook lifestyle-, onderwijs- en informatie-aanbiedingen vinden voor muziek, video's, weer, nieuws en meer. Lees meer over de soorten beschikbare apps en ontdek welke de moeite waard zijn.

Vanaf 1 december 2019 werkt de Netflix-app mogelijk niet meer op Samsung smart-tv's van 2010 en 2011. Als uw tv is getroffen, ziet u een melding op uw scherm.

Bottom Line

Samsung's slimme platform (Smart Hub) biedt een overvloed aan apps om uit te kiezen op je nieuwe Samsung Smart TV of Blu-ray Disc-speler. Maar net als bij tv-zenders zijn er ongetwijfeld enkele waarin u waarschijnlijk meer geïnteresseerd bent dan andere. Bekijk enkele van de populaire apps die volgens ons het meest praktisch en leuk zijn.

Samsung's Tizen-besturingssysteem

Samsung's Smart Hub-platform maakt smart-tv's gemakkelijk te gebruiken, maar met stevige concurrentie van andere systemen, zoals LG's WebOS, Vizio's SmartCast, Sony's Android TV, Roku TV en andere, is de druk hoog om bij te blijven. Bekijk hoe de samenwerking van Samsung met Tizen de toegang tot en het beheer van Samsung-apps een beetje eenvoudiger maakt.

Bottom Line

Apps zijn niet alleen bedoeld om toegang te krijgen tot streaming content van internet. Samsung's AllShare en SmartView bouwen voort op het Smart Hub-platform door gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen, video's en audio-inhoud die zijn opgeslagen op pc's, mediaservers en andere compatibele apparaten die zijn aangesloten op uw thuisnetwerk. Bekijk de details.

Samsung's Smart TV-webbrowser

Naast traditionele streaming-apps biedt Samsung ook een ingebouwde webbrowser op zijn smart-tv's, maar de mogelijkheden zijn beperkt in vergelijking met de surfervaring op een pc, laptop of smartphone. U kunt echter de surfervaring op uw Samsung Smart TV verbeteren.

Bottom Line

Samsung-apps zijn geweldig voor toegang tot online streaming-inhoud, en Samsung AllShare maakt het delen van lokaal verbonden inhoud van pc en mediaservers mogelijk. Samsung verbetert de smart TV/app-ervaring verder met de mogelijkheid om andere apparaten in uw huis te bedienen en te beheren, waaronder verlichting, sloten, thermostaten en bepaalde huishoudelijke apparaten en artikelen. Bekijk de details op het SmartThings-platform van Samsung.

Verwijder apps die u niet wilt

Samsung biedt veel app-keuzes. Het kan echter zijn dat u er een wilt verwijderen omdat u het niet leuk vindt of niet erg nuttig vindt. Het kan ook zijn dat u onvoldoende opslagruimte heeft om meer apps toe te voegen. Afhankelijk van het modeljaar van uw Samsung-tv of Blu-ray Disc-speler, kunnen het exacte uiterlijk en de stappen die nodig zijn om apps te verwijderen enigszins verschillen.

Aanbevolen: