10 dingen waarvan je niet wist dat je ze kon doen met DuckDuckGo

Inhoudsopgave:

10 dingen waarvan je niet wist dat je ze kon doen met DuckDuckGo
10 dingen waarvan je niet wist dat je ze kon doen met DuckDuckGo
Anonim

DuckDuckGo is een zoekmachine die verschillende unieke en handige functies biedt voor webzoekers, zoals gestroomlijnde snelkoppelingen en directe antwoorden. Het is vooral aantrekkelijk als u bijhoudt hoe informatie over u online wordt verzameld.

Hieronder staan 10 verschillende dingen waarvan u misschien niet wist dat u ze zou kunnen bereiken met de DuckDuckGo-zoekmachine en u kunt zien hoe deze verschilt van concurrenten zoals Google.

Wat is DuckDuckGo en wat kun je ermee?

DuckDuckGo biedt een paar functies die de moeite waard zijn voor de slimme webzoeker:

  • De DuckDuckGo-resultatenpagina's zijn niet gepagineerd, waardoor het gemakkelijk is om naar beneden te scrollen en snel te vinden wat je zoekt.
  • Favicons (de kleine afbeeldingen die in de adresbalk verschijnen, uniek voor elke site) worden weergegeven naast zoekresultaten voor onmiddellijke herkenning van uw favoriete sites.
  • Directe antwoorden genaamd "zero-click info" verschijnen vóór enig ander resultaat, waardoor het antwoord op uw vraag meteen wordt gegeven.

De zoekmachine geeft gebruikers de mogelijkheid om rechtstreeks naar een website te springen met behulp van pony's, dit zijn snelkoppelingen die u kunt invoeren in DuckDuckGo die de zoekresultaten omzeilen. Er zijn duizenden DuckDuckGo-snelkoppelingen, die een groot aantal sites bestrijken die variëren in onderwerpen als onderzoek, technologie, entertainment en nieuws. Hier is een voorbeeld dat u in de zoekmachine kunt invoeren om naar Amazon.com te gaan: !a 55 tv

Naast de hierboven gegeven sneltoetsen, biedt DuckDuckGo wat ze noemen goodies, een intrigerende reeks van allerlei soorten sneltoetsen, van speciale sneltoetsen tot gespecialiseerde spiekbriefjes.

De DuckDuckGo-zoekmachine werkt ook via een mobiele app voor Android- en iOS-gebruikers.

DuckDuckGo en privacy

Hier is meer over hun steeds populairder wordende standpunt over privacy, volgens het DuckDuckGo-privacybeleid:

"DuckDuckGo voorkomt standaard lekkage van zoekopdrachten. In plaats daarvan, wanneer u op een link op onze site klikt, routeren (omleiden) we dat verzoek op een zodanige manier dat het uw zoektermen niet naar andere sites stuurt. andere sites weten nog steeds dat je ze hebt bezocht, maar ze weten niet welke zoekopdracht je van tevoren hebt ingevoerd… DuckDuckGo hanteert de aanpak om geen persoonlijke informatie te verzamelen. om gegevens te anonimiseren en hoe u uw informatie het beste tegen hackers kunt beschermen, hebben wij niet in de hand. Uw zoekgeschiedenis is veilig bij ons omdat deze op geen enkele manier aan u kan worden gekoppeld."

Het beschermen van webprivacy wordt voor veel mensen steeds meer een probleem naarmate het internet zich verder ontwikkelt. Als je je zorgen maakt over privacy en je houdt van een eenvoudige, overzichtelijke interface met veel snelkoppelingen, dan is DuckDuckGo waarschijnlijk een goede keuze voor jou als zoekmachine.

Run een stopwatch

Image
Image

DuckDuckGo laat je stopwatches draaien in je browservenster door stopwatch in het zoekvak te typen.

Misschien moet je bijhouden hoe lang de kalkoen heeft gekookt, vastleggen hoe lang je hebt gewerkt, of kijken of je je oude games in recordtijd kunt verslaan. Gebruik gewoon de ingebouwde stopwatch om de stopwatch zo vaak te starten, te laten ronden en te resetten als u wilt.

Zoek snel woorddefinities

Image
Image

Je kunt DuckDuckGo gebruiken om termen voor je te definiëren, zodat je niet door woordenboeksites hoeft te zoeken om een eenvoudige definitie op te zoeken. Voer gewoon define in en vervolgens het woord waarover u meer wilt weten.

Bijvoorbeeld define empathy toont die definitie bovenaan DuckDuckGo.

Bekijk een kort weerbericht

Image
Image

Voer weather in bij DuckDuckGo om de lokale weersvoorspelling te zien. Of voeg een locatie toe aan de zoekopdracht om het weer daar te bekijken (bijv. Chicago Illinois weather).

De zoekmachine geeft automatisch afbeeldingen en details over het weer weer voor enig ander weergerelateerd resultaat. Je kunt het weer voor de komende uren en de hele week zien, inclusief hoogte- en dieptepunten, speciale weerberichten en weersomstandigheden.

Vind je favoriete recept

Image
Image

Wil je indruk maken op iemand met je culinaire vaardigheden? Gebruik DuckDuckGo om recepten te zoeken met ingrediënten die je al in huis hebt. Misschien heb je trek in zalmrecepten, quinoarecepten of Kerstrecepten.

De eerste paar resultaten die u ziet, zijn niet de enige die u kunt bekijken op DuckDuckGo. Selecteer Recepten bovenaan, onder de zoekbalk, om meer recepten te vinden die verband houden met je zoekopdracht.

Convert iets gemakkelijk

Image
Image

Wilt u ounces naar grammen, voeten naar yards of inches naar centimeters berekenen? Voer in DuckDuckGo in wat u wilt converteren, en u zult onmiddellijk zien dat de voltooide berekening voor u is gedaan.

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • 8 oz naar gram
  • 55 voet naar inches
  • 12 kilometer naar mijl
  • 8 fl oz naar pinten

Genereer een sterk wachtwoord

Image
Image

Het is alleen maar logisch dat een zoekmachine zoals DuckDuckGo die zich richt op privacy, het genereren van veilige wachtwoorden eenvoudig maakt. Voer gewoon password in, volg de lengte van het wachtwoord en dan strong.

Bijvoorbeeld, wachtwoord 12 sterk.

Als je het gegenereerde wachtwoord niet leuk vindt, ververs dan de pagina om een nieuwe te maken. Als het te moeilijk is om te onthouden (waarschijnlijk wel), overweeg dan om het op te slaan in een wachtwoordbeheerder.

Zoek attracties in de buurt

Image
Image

DuckDuckGo is ook handig voor het vinden van nabijgelegen attracties. Of je nu op zoek bent naar iets in je omgeving dat je nog niet hebt geprobeerd, of je bent in een nieuwe stad waar je niet bekend mee bent, deze specifieke functie kan van pas komen.

Aangezien DuckDuckGo automatisch oppikt waar je je bevindt, hoef je alleen maar restaurants in de buurt te typen om restaurants in de buurt te vinden, of voor bars typ je bars bij mij in de buurt Je kunt de fraseologie een beetje veranderen als je wilt, zoals parken in dit gebied om nabijgelegen parken te vinden.

Controleer de status van een website

Image
Image

Niet weten waarom een website die je graag bezoekt momenteel niet beschikbaar is, kan frustrerend zijn, maar een ding dat je kunt doen om de zorg weg te nemen dat je iets kunt oplossen, is door DuckDuckGo te vragen of de website niet beschikbaar is.

Typ hiervoor is [website] up. Bijvoorbeeld: is lifewire.com up

Zoek een afbeelding

Image
Image

De DuckDuckGo-zoekmachine zou niet compleet zijn zonder afbeeldingen aan te bieden. Zoals elke goede zoekmachine, kun je de zin images of of picture of voltooien om foto's te zien op DuckDuckGo.

Als u de DuckDuckGo-afbeeldingszoekopdracht start vanaf het tabblad Web, ziet u slechts een paar afbeeldingen boven de resultaten van de webpagina. Als u Meer afbeeldingen selecteert in de rechterbovenhoek, worden alle gerelateerde foto's weergegeven.

Vind een video

Image
Image

Er zijn letterlijk miljoenen video's op internet en het kan wat overweldigend worden als je naar iets specifieks probeert te zoeken. Met de DuckDuckGo-videozoekfunctie kun je verschillende filters aanpassen om de resultaten te verfijnen.

Gebruik na het invoeren van een videotitel het duurfilter om de videoresultaten te beperken tot minder dan vier minuten, tussen 4-20 minuten of meer dan 20 minuten. Er zijn ook resolutie- en regiospecifieke filters.

Bonustips

Deze handige DuckDuckGo-functies rechtvaardigen niet noodzakelijk hun eigen item in deze lijst, maar ze zijn toch nuttig:

  • Plaats een backslash voor een zoekitem om "Ik heb geluk" te activeren: lifewire
  • Voer ip-adres in om uw openbare IP-adres te vinden
  • Genereer een QR-code voor elke URL: voer qrcode in gevolgd door het adres: qrcode lifewire.com
  • Bekijk waar een korte URL naartoe gaat door expand in te voeren en vervolgens de korte URL: expand bit.ly/2iSHN7p

Aanbevolen: