Hoe weet u of u een nieuwe modem nodig heeft

Inhoudsopgave:

Hoe weet u of u een nieuwe modem nodig heeft
Hoe weet u of u een nieuwe modem nodig heeft
Anonim

Elektronische apparaten die vaker werken en een zwaardere thermische belasting hebben, gaan sneller achteruit dan andere. Modems vallen in deze categorie.

Kan een modem kapot gaan?

De meeste mensen laten modems 24 uur per dag aan staan, zelfs als ze slapen. De modem communiceert constant met de ISP en handelt het verkeer af tussen elk apparaat in uw huis dat automatisch verbinding kan maken met internet. Het kan mobiele apparaten, smarthome-apparaten en meer omvatten.

Hierdoor wordt de modem warm. Die warmte degradeert snel de elektronische componenten in de modem. De meeste modems vertonen storingssignalen voordat ze definitief worden afgesloten.

Voordat u problemen gaat oplossen, moet u ervoor zorgen dat u uw router terugzet naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden de meeste modemproblemen opgelost. Als dit niet het geval is, kunnen de onderstaande tips voor probleemoplossing u helpen een defect modem te identificeren.

Hoe weet u of uw modem defect is

Als je internet vaak wegv alt, of je modem automatisch opnieuw opstart, kan het zijn dat je te maken krijgt met een defect modem. De volgende stappen helpen u te bepalen of uw modem defect is en of u deze moet vervangen voordat deze volledig doodgaat.

  1. Je internet vertraagt dramatisch. Het is meestal een van de eerste tekenen dat uw modem op weg is. Bel eerst uw ISP en bevestig wat de download- en uploadoverdrachtsnelheden van uw account moeten zijn. Sluit vervolgens een ethernetkabel van uw computer aan op een genummerde netwerkpoort op de modem. Schakel wifi op uw computer uit om ervoor te zorgen dat u via ethernet verbinding maakt met internet. Open Google Zoeken en typ 'internetsnelheidstest' en selecteer Snelheidstest uitvoerenAls de resulterende download- en uploadsnelheden veel lager zijn dan wat u zou moeten krijgen, kan dit duiden op een defect modem.

    Image
    Image
  2. Oververhitting is een veelvoorkomend teken dat uw modem niet meer goed kan koelen, omdat defecte elektrische componenten de neiging hebben om meer op te warmen. Om te testen of dit gebeurt, laat u uw modem minimaal een hele dag aanstaan. Plaats vervolgens uw blote hand op de zijkant van de modem. Als het te heet is om aan te raken, kan uw modem defect zijn en is het tijd om hem te vervangen.

    Als je niet genoeg ruimte rond je modem hebt, kan dit ook leiden tot oververhitting. Dus voordat u deze "aanraaktest" doet, moet u ervoor zorgen dat u de modem een tijdje laat draaien met voldoende ruimte eromheen voor een goede koeling.

  3. Elke modem beschikt over hulpprogramma's voor het oplossen van administratieve problemen. Deze bevatten meestal een foutenlogboek. Een ander teken van ernstige modemproblemen zijn frequente kritieke fouten in het foutenlogboek. Open dit logboek door in te loggen op uw modem als beheerder en naar het geavanceerde beheergedeelte te bladeren. Zoek naar een Event Log of Error Log in het navigatiemenu. Als u elke dag een lange lijst met kritieke fouten ziet, is dit een teken dat de modemsoftware of -hardware niet werkt.

    Image
    Image
  4. Controleer de lampjes van je modem. Modemlampen hebben elk een vitale functie. Deze lampjes geven aan of de modem is verbonden met de ISP, verzendt als een Wi-Fi-netwerk (als het ook als router dient) en gegevens verzendt. Als het bovenste lampje met het label "Cable", "Cable Link" of "WAN" ("DSL" of "Phone" voor een DSL-modem) niet gaat branden, maar uw ISP u vertelt dat de verbinding er goed uitziet, kan uw modem defect zijn. defect. Als het lampje voor gegevensoverdracht (meestal met het label 'Activiteit', 'Data' of 'PC Link') niet knippert, zelfs niet als u internet gebruikt, kan dit erop duiden dat de modem begint te falen.

    Image
    Image
  5. Het modem dat zichzelf vaak reset, is een veelvoorkomend teken dat het niet in topvorm is. Sommige dingen die u moet controleren voordat u uw modem vervangt, zijn onder meer een losse stroomaansluiting of een defecte voedingsadapter, een slechte inkomende kabelverbinding (coaxkabel) van de muur, oververhitting (zoals hierboven vermeld) of een overbelaste modem.

    Image
    Image
  6. Als je modem niet reageert en alle lampjes branden, is dit een teken dat je modem dood is. De symptomen van een niet-reagerend modem zijn:

    • Geen internettoegang wanneer u verbinding maakt via Wi-Fi of met een ethernetkabel
    • Kan geen verbinding maken met wifi (als het een dubbele modem/router is)
    • Kan geen verbinding maken met de modem via het standaard gateway-IP-adres
    Image
    Image

    Probeer altijd de stekker uit het stopcontact te halen, wacht 60 seconden en sluit de modem vervolgens weer aan. Als hetzelfde niet-reagerende gedrag aanhoudt na het opnieuw opstarten, is het tijd om de modem te vervangen.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een modem en een router?

    Om te begrijpen hoe modems en routers verschillen, moet u er rekening mee houden dat modems rechtstreeks verbinding maken met internet, terwijl routers andere apparaten verbinden met wifi. Modems maken verbinding met een ISP en zetten het signaal om in een universeel signaal dat uw computer kan gebruiken. Een router maakt verbinding met een modem en creëert een privénetwerk.

    Hoe reset ik een modem?

    Om je modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waarbij alle draadloze instellingen en configuraties worden verwijderd, druk je op de Reset-knop die zich meestal aan de achterkant of zijkant van het apparaat bevindt. Voor een minder ingrijpende stap voor het oplossen van problemen, start u de modem opnieuw op of start u deze opnieuw op: Koppel de hardware los, wacht 30 seconden en sluit hem vervolgens weer aan.

    Hoe sluit ik een router aan op een modem?

    Om een router op een modem aan te sluiten, sluit u uw modem aan op het stopcontact via een coaxkabel en steekt u vervolgens de meegeleverde Ethernet-kabel in de WAN/uplink-poort van de router. Steek het andere uiteinde van de Ethernet-kabel in de modem en sluit vervolgens de netsnoeren van de modem en router aan.

Aanbevolen: