Garmin Venu Review: een slimme 24/7 metgezel voor fitness en gezondheid

Inhoudsopgave:

Garmin Venu Review: een slimme 24/7 metgezel voor fitness en gezondheid
Garmin Venu Review: een slimme 24/7 metgezel voor fitness en gezondheid
Anonim

Bottom Line

De Garmin Venu is een GPS-smartwatch bedoeld voor gebruik en comfort de klok rond, en levert stijl en functionaliteit voor een actieve levensstijl.

Garmin Venu Smartwatch

Image
Image

We hebben de Garmin Venu gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je geïnteresseerd bent in een alles-in-één apparaat voor tijdwaarneming, smartwatch en fitness-tracking, vinkt de Garmin Venu al deze vakjes aan. Deze GPS-smartwatch zit boordevol fitnessactiviteitenprofielen, aantrekkelijke wellness-trackingfuncties zoals VO2 max en stressniveaus, kan worden gesynchroniseerd met je smartphone voor meldingen en sms-berichten (als je een Android-telefoon hebt) en werkt als een zelfstandige muziekspeler. Ik heb dit horloge een week lang gebruikt als mijn dagelijkse horloge en accessoire voor het bijhouden van fitness en was onder de indruk van hoe het presteerde als een veelzijdig smart-/fitnesshorloge.

Image
Image

Design: sportief en gestroomlijnd

De Garmin Venu is verkrijgbaar in een paar bandkleuren en bezel-kleurkeuzes, waarvan sommige gemakkelijker aan te kleden zijn dan andere. Maar de siliconenband blijft hetzelfde, welke kleurencombinatie je ook kiest. Dit geeft het horloge absoluut een sporthorloge-esthetiek ten opzichte van meer hybride modellen zoals de Garmin Vivomove HR, die eruitziet als een analoog horloge.

De siliconenband flankeert de belangrijkste focus van het apparaat, het kristalheldere 1,2-inch AMOLED-display. Er zijn slechts twee knoppen aan de rechterkant van de wijzerplaat, die elk meerdere functies regelen op basis van snel of lang vasthouden. De bovenste knop start snel je favoriete trainingen en sportprofielen of geeft toegang tot het bedieningsmenu om het apparaat uit te schakelen of de niet-storen-instelling in te schakelen. De onderste knop dient als een manier om terug te schakelen en bepaalde schermen te verlaten en biedt toegang tot meer gedetailleerde weergave-instellingen en widgetvoorkeuren. Door op en neer en naar links te vegen, krijgt u ook snel in één oogopslag informatie over uw dag.

The Venu stroomlijnt informatie zonder het scherm te overweldigen of interacties met gegevens en functies te compliceren wanneer u toegang wilt.

Comfort: licht genoeg om mee te slapen en robuust genoeg voor het zwembad

Het scherm van 390 x 390 van de Garmin Venu is gemakkelijk te lezen in zowel donkere als heldere buitenomstandigheden. Een simpele dubbele tik of beweging van de pols is voldoende om het horloge te wekken. Ik merkte dat alle touchscreen- en scroll-aanwijzingen responsief waren, zelfs als ik in beweging was.

Vanwege het lichte profiel van dit horloge was het comfortabel genoeg om de hele dag en tijdens het slapen te dragen met de niet-storen-modus aan. Maar aan het eind van de dag had ik vaak behoefte aan een pauze van het horloge, ondanks dat ik het aan wilde houden voor slaapbewakingsdoeleinden.

The Venu stroomlijnt informatie zonder het scherm te overweldigen of interacties te compliceren.

Als iemand met een kleine pols had ik problemen met de pasvorm, ondanks het royale aantal inkepingen op de band. Het gezicht wreef tegen mijn polsbot of vernauwde mijn pols te veel toen ik de band afstelde om een nauwsluitendere en nauwkeurigere sensorpasvorm te creëren. De comfortabelere setting was altijd net iets te groot, wat zorgde voor een opening en wat lichte slip. Deze kloof was het meest merkbaar 's nachts toen ik werd afgeleid door het rode licht (gebruikt om SpO2 Pulse Ox te bewaken) van de infraroodsensor. Dit was een klein nadeel van het dragen van het apparaat tijdens het slapen.

Hoewel ik de waterdichtheid van 5ATM die geschikt is voor zwemmen en snorkelen niet heb getest, heb ik dit apparaat zonder problemen onder de douche gedragen en het droogde altijd erg snel.

Prestaties: een uitblinker in het volgen van activiteiten en welzijn

De Garmin Venu doet de standaard stappentracking en calorietelling die fitnesstrackers doen, maar in tegenstelling tot andere modellen biedt de Venu meer dan 20 verschillende sportprofielen - van hardlopen tot yoga tot golf en snowboarden - en veel van deze activiteiten worden geleverd met begeleide en geanimeerde trainingen. Het toevoegen en ordenen van deze activiteitenprofielen is eenvoudig te doen vanaf het horloge zelf of via de Garmin Connect app. En het starten en stoppen van activiteiten is ook intuïtief en eenvoudig met een druk op een enkele knop voor het bedienen van prompts op het scherm.

Door een blessure kon ik dit horloge niet testen als hardlooptracker, maar ik vond het leuk om een paar van de vele trainingsprofielen van de Venu te gebruiken om lange wandelingen, hometrainers en elliptische sessies te loggen, en begeleide yoga- en pilates-trainingen. Ik kon ook gemakkelijk een fietssensor op de Venu aansluiten voor meer gedetailleerde informatie over cadans, hartslag en afstand dan ik krijg door de app van die specifieke snelheidssensor te gebruiken.

Bij het vergelijken van de stappentellingsresultaten met een oudere Garmin Forerunner 35, was de Venu aanzienlijk hoger met ongeveer 1.500 tot 2.000 stappen. De nieuwere Garmin Vivomove HR leek meer op de resultaten van de Venu - met slechts een verschil van ongeveer 40 stappen in het voordeel van de Venu. En het vastleggen van een GPS-signaal voor langdurige looptrainingen was altijd snel.

Image
Image

Ik waardeerde ook de prompts om even de tijd te nemen voor ademhalingsoefeningen toen het horloge een verhoogde hartslag opmerkte. U kunt deze sessies zelfs opslaan in uw trainingsgeschiedenis. Het enige gebied waar ik niet van onder de indruk was, was de slaapvolgfunctie. Garmin raadt aan om de Venu als voorkeurstracker in te stellen en het horloge minstens 2 uur voor het slapengaan te dragen om de beste resultaten te krijgen. Ondanks dat ze dat zes nachten lang consequent deden, werden sommige cycli helemaal niet geregistreerd of was de geschatte slaaptijd een paar uur lager.

Software/Belangrijkste kenmerken: Connect IQ is wisselvallig

De Garmin Venu werkt op de Garmin OS-software en met de Garmin Connect-app, die vrij eenvoudig te navigeren is. De Venu profiteert van enkele van de nieuwste functies van de software, waaronder Garmin Pay voor het doen van aankopen op het horloge zelf en beveiligingsinstellingen om noodwaarschuwingen in te stellen. Deze bedieningselementen zijn gemakkelijk te vinden en de app geeft goed uitleg over verschillende functies en statistieken.

De manier waarop fitnessgegevens worden gepresenteerd, is meer overkoepelend dan gedetailleerd, maar je kunt een behoorlijk aantal zien en personaliseren hoe je het wilt bekijken in de mobiele app. Dit horloge is Connect IQ-compatibel, wat betekent dat u nieuwe wijzerplaten kunt downloaden of widgets en gegevensvelden kunt aanpassen vanuit deze Garmin-app store om de Venu persoonlijker voor u te maken. In het begin vond ik het gemakkelijk genoeg om een paar nieuwe widgets toe te voegen, zoals hydratatieniveaus en het volgen van de menstruatiecyclus, maar de interactie tussen de Connect-app en de Connect IQ-app was een beetje onhandig. Ik werd vaak zonder duidelijke reden uitgelogd bij de Connect IQ-app. Of ik zou geen van de widgets kunnen zien, vooraf geladen of toegevoegd, in de Connect-app.

Een functie waar ik geen probleem mee had, is de muziekwidget. Je hebt de mogelijkheid om tot 500 nummers rechtstreeks naar het apparaat te downloaden met behulp van de Garmin Express-software op je computer, maar ik heb ervoor gekozen om een app van derden te gebruiken (Spotify, die vooraf is geladen). Ik vond de Spotify-app best goed werken. Ik heb een afspeellijst van bijna 3 uur gesynchroniseerd via wifi in ongeveer 16 minuten. De Wi-Fi-verbinding verliep soepeler dan de Bluetooth-koptelefoonkoppeling, waarvoor verschillende pogingen nodig waren om verbinding te maken.

Als iemand met een kleine pols had ik problemen met de pasvorm, ondanks het royale aantal inkepingen op de band.

Bottom Line

Garmin zegt dat de batterij van de Venu vijf dagen meegaat in de smartwatch-modus, hoewel bepaalde functies, zoals de Pulse Ox-functie, de batterij sneller leeg laten lopen. Zelfs toen ik die functie aan liet staan en het horloge eenmaal per dag voor korte trainingen en in de smartwatch-modus gebruikte, bleef de batterij op dag vier een behoorlijke 35 procent. Toen ik de Spotify-app op de vijfde dag begon te gebruiken, zag ik de batterij sneller leeglopen dan de voorgaande dagen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit apparaat de beweringen over de batterijduur van de fabrikant waarmaakte. Vijf dagen is niet erg lang, maar het goede nieuws is dat het opladen van het apparaat snel gaat - ik heb een snelle 1 uur en 20 minuten geregistreerd.

Prijs: een investering, maar goedkoper dan sommige rivalen

Garmin-horloges en fitness-trackers kunnen ver boven $ 500 of zelfs $ 1.000 stijgen, afhankelijk van je sport en het niveau van ondersteuning en functionaliteit waar je naar hunkert. De Garmin Venu bevindt zich op de goede plek van meer betaalbare smartwatches, met een verkoopprijs van $ 300. Er zijn goedkopere opties binnen het merk zelf, zoals de Garmin Vivoactive 3 Music (ongeveer $ 250 MSRP), maar er zijn zeker duurdere opties buiten het merk van fabrikanten zoals Apple.

Garmin Venu vs. Apple Watch 5-serie

Voor OS-agnostische sportschoolbezoekers of casual atleten die geïnteresseerd zijn in een smartwatch voor het volgen van fitness, zou de Garmin Venu een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden voor het selecteren van een merk-OS-ervaring zoals de Apple Watch 5-serie. Hoewel de 5-serie begint bij ongeveer $ 400, zou dit apparaat ruim boven de $ 700 kunnen kosten, afhankelijk van de kleur, band en kastmateriaal (roestvrij staal of keramiek), horlogegrootte en connectiviteit (GPS en mobiel of alleen GPS).

De Garmin Venu houdt de zaken eenvoudig, maar nog steeds goed verbonden met Wi-Fi-connectiviteit en ingebouwde GPS, wat een koopje is, aangezien de meer instapmodellen uit de 5-serie een functie of functieset bundelen als $ 400- $ 500 bovenop de basisprijs van het horloge. Voor de grotere prijs en investering heb je toegang tot meer geavanceerde functies waar de Venu niet mee kan concurreren, zoals een retina-display, ECG-hartslagmetingen, een app die decibel bijhoudt om blootstelling aan schadelijke luide muziek te verminderen, en een diepere waterdichtheid tot 50 meter, meer dan 30 meter in de Venu.

De Apple Watch 5-serie loopt voorop als het gaat om het combineren van verbonden smartphone-achtige functies en fitness-tracking in één apparaat. Maar als u op zoek bent naar een eerlijke middenweg die meer naar fitness neigt en vervolgens naar slimme functies, dan is de Garmin Venu gemakkelijker in de portemonnee en vriendelijker voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Een intelligent apparaat dat slimme functies en fitnesstracking in evenwicht brengt

De Garmin Venu is een fitness-first smartwatch die zeer geschikt is voor drukke en actieve shoppers die niet alle franjes van een smartphone in hun wearable nodig hebben. Hoewel het sportiever dan gestroomlijnd is, biedt dit apparaat een modieuze aantrekkingskracht en voldoende veelzijdigheid om mee te nemen naar het zwembad, te functioneren als een op zichzelf staand muziekapparaat tijdens het hardlopen, meditatieve ademhaling te oefenen en smartphonemeldingen bij te houden - en ook om de tijd te vertellen.

Specs

  • Productnaam Venu Smartwatch
  • Product Merk Garmin
  • Prijs $300.00
  • Productafmetingen 1,7 x 1,7 x 0,48 inch.
  • Platform Garmin OS
  • Batterijcapaciteit Tot vijf dagen
  • Waterdichtheid 5 ATM

Aanbevolen: