Hoe u tijd en geld kunt besparen met behulp van Wi-Fi op een iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe u tijd en geld kunt besparen met behulp van Wi-Fi op een iPhone
Hoe u tijd en geld kunt besparen met behulp van Wi-Fi op een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Als je verbonden bent met een mobiele telefoon, worden de gegevens die je gebruikt in rekening gebracht.
  • Wanneer verbonden met wifi, zijn verbindingen meestal sneller en zijn ze gratis.
  • Ga op de iPhone naar Instellingen > Wi-Fi om wifi in te schakelen en kies een netwerk om verbinding mee te maken.

Een Apple iPhone maakt bijna overal automatisch verbinding met internet via een mobiel netwerk. iPhones bevatten ook een ingebouwde Wi-Fi-antenne om verbinding te maken met draadloze internetnetwerken.

De iPhone verbinden met een Wi-Fi-netwerk

De iPhone Instellingen-app bevat een Wi-Fi-gedeelte voor het beheren van verbindingen met deze netwerken.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Wi-Fi en zet de schuifregelaar op het volgende scherm op on/green. Uw iPhone genereert een lijst met beschikbare draadloze netwerken onder Choose a Network.

    Image
    Image
  3. Tik op de naam van het netwerk waaraan u wilt deelnemen en voer indien nodig het wachtwoord in.

Zodra je het wachtwoord eenmaal hebt ingevoerd, onthoudt je iPhone het. Tik op de schakelaar naast Auto-Join in het infoscherm om de iPhone te vertellen dat hij zich bij dit netwerk moet aansluiten wanneer dit mogelijk is.

Bewaking van netwerkverbindingen op de iPhone

In de linkerbovenhoek van het scherm van een iPhone worden pictogrammen weergegeven die de netwerkstatus aangeven:

  • Verbindingssterkte: een waarde tussen één en vier streepjes geeft de draadloze signaalsterkte aan die de iPhone detecteert voor de huidige verbinding (Wi-Fi of mobiel).
  • Mobiele provider: de naam van de mobiele provider (bijv. AT&T) verschijnt naast de verbindingssterkte, zelfs als de iPhone een Wi-Fi-verbinding heeft.
  • Verbindingstype: Het type netwerkverbinding verschijnt naast de naam van de provider. Dit is een tekst als "5G" of "LTE" als de iPhone is verbonden met een mobiel netwerk. Er verschijnt een Wi-Fi-pictogram als dat is wat de iPhone gebruikt.

Een iPhone schakelt automatisch over van de mobiele verbinding wanneer deze een Wi-Fi-verbinding tot stand brengt. Evenzo gaat het terug naar mobiele connectiviteit als de gebruiker wifi uitschakelt of de verbinding wegv alt.

Het gebruik van iPhone Wi-Fi-verbindingen biedt een aantal voordelen:

  • Tijdbesparing: Wi-Fi biedt een veel hogere netwerkbandbreedte dan de mobiele protocollen die de iPhone ondersteunt. Dat betekent meestal merkbaar snellere app-downloads en browsen.
  • Kostenbesparing: enig netwerkverkeer terwijl de iPhone is verbonden via Wi-Fi telt niet mee voor de maandelijkse quota voor data-abonnementen.

Hoe de iPhone wifi-netwerken te laten vergeten

Om een eerder geconfigureerd Wi-Fi-netwerk te verwijderen, zodat de iPhone niet langer automatisch verbinding probeert te maken of het wachtwoord opslaat:

  1. Tik op het Wi-Fi-scherm op de info-knop naast het netwerk dat je je iPhone wilt laten vergeten.
  2. Tik op Vergeet dit netwerk.

    Image
    Image
  3. Als je in de toekomst weer lid wilt worden van dit netwerk, zal het je om een wachtwoord vragen.

Hoe iPhone-apps te beperken om alleen wifi te gebruiken

Sommige iPhone-apps, vooral die welke video en audio streamen, genereren grote hoeveelheden netwerkverkeer. Omdat de iPhone automatisch terugkeert naar het mobiele netwerk wanneer de wifi-verbinding wordt verbroken, kan een persoon snel zijn maandelijkse mobiele data-abonnement gebruiken zonder het te beseffen.

Om ongewenst mobiel dataverbruik te voorkomen, bevatten veel apps met hoge bandbreedte een optie om hun netwerkverkeer te beperken tot alleen wifi. Overweeg deze optie in te stellen als deze beschikbaar is in veelgebruikte apps.

Hier leest u hoe u uw iPhone kunt vertellen dat mobiele data niet automatisch moet worden gebruikt:

  1. Open Instellingen en tik vervolgens op Mobiel.
  2. Tik op de schakelaar naast Mobiele data om uit/wit te zetten.

    Image
    Image
  3. Je kunt mobiele data ook aan laten staan als je niet het risico wilt lopen zonder verbinding te zitten in een noodgeval. Het menu Mobiele gegevensopties geeft u controle over waarvoor u de verbinding gebruikt.

    Data Roaming laat je iPhone verbinding maken met een ander netwerk wanneer het buiten het bereik van je mobiele provider is. Schakel deze optie uit om extra (roaming)kosten van je provider te voorkomen.

    Als je een LTE inschakelen optie hebt, kun je je netwerk instellen om mobiel te gebruiken voor data, spraak en data, of geen van beide. Als u dit uitschakelt, worden zowel de gegevens- als de oproepactiviteit beperkt.

    Als je mobiele data uitschakelt, kan je iPhone langzamer werken.

    Image
    Image
  4. Als je provider Wi-Fi Calling ondersteunt, kun je dat ook inschakelen om gegevens op te slaan. Met deze functie kunt u bellen via een draadloos netwerk in plaats van een mobiel abonnement.

Aanbevolen: