Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra Hands-On

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra Hands-On
Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra Hands-On
Anonim

Samsung heeft eerder vandaag officieel zijn gloednieuwe smartphone-line-up voor het jaar aangekondigd op Samsung Unpacked met de Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra. Alle drie zijn geschikt voor 5G, wat de eerste keer is dat de volledige line-up van het bedrijf 5G ondersteunt (alleen bepaalde modellen van de S10 en Note10+ deden dat vorig jaar).

Volgens Samsung slaan de drie nieuwe apparaten de bijnaam "S11" over als een manier om de sprong voorwaarts te laten zien die ze vertegenwoordigen op het gebied van innovatie en technologie. Ik ging hands-on met alle drie de nieuw aangekondigde apparaten en bracht behoorlijk wat tijd door met spelen met hun nieuwe camerafuncties. Lees verder om te zien wat ik dacht.

Verfijningen aan een toch al elegant ontwerp en functies

De S20-reeks is een voortzetting van de designtrends die we het afgelopen jaar van Samsung hebben gezien. Je hebt drie telefoons van verschillende groottes die zich richten op het minimaliseren van de randen met het klassieke Infinity-O-display, meerdere camerasensoren aan de achterkant en een slanke achterkant van glas en metaal die zich naar je hand vormt. Alle drie de modellen zien er goed uit en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, blauw, zwart en grijs, hoewel sommige van deze opties beperkt kunnen zijn, afhankelijk van het model en de opslagconfiguratie.

Image
Image

In de hand vond ik de S20 en S20+ het meest comfortabel in gebruik. Dat is niet verwonderlijk, want ze zijn allebei redelijk vergelijkbaar in grootte, waarbij de S20 een 6 heeft.2-inch scherm en de S20+ met een 6,7-inch scherm. Er zijn echter enkele subtiele verschillen tussen de twee. De S20+ heeft misschien een groter scherm, maar het is een beetje groter en meet 6,4 x 2,9 x 0,3 inch (HWD) en weegt 6,6 gram. De S20 daarentegen heeft een afmeting van 6,3 x 2,9 x 0,3 inch (HWD) en weegt 5,7 gram. Opvallend is ook dat de S20 alleen een drievoudige camera-array aan de achterkant heeft, terwijl de S20+ viervoudige camera's heeft en een cameramodule die iets meer uit het apparaat steekt, zodat je hem niet helemaal plat op de tafel kunt leggen.

Image
Image

Echter, geen van beide is opgewassen tegen de stevige S20 Ultra met zijn 6,9-inch display. Met afmetingen van 6,6 x 3,0 x 0,3 inch en een gewicht van 7,8 gram, heeft het een veel grotere voetafdruk, zowel in uw zak als in uw hand. Er is een opvallende uitstulping van de viervoudige camera's en over het algemeen is het geen telefoon die heel gemakkelijk met één hand te gebruiken is. Als dat belangrijk voor je is, wil je misschien bij de kleinere S20 blijven.

Wat de schermen betreft, hebben alle drie de telefoons prachtige Quad HD-panelen met Samsung's Infinity-O-ontwerp voor de selfiecamera. Dit zijn allemaal dynamische AMOLED-schermen die gecertificeerd zijn voor HDR10+. Dat betekent dat u rijke, verzadigde kleuren, hoge helderheid en dichte, inktzwarte zwarttinten krijgt. Ik heb geen media kunnen kijken, maar de kleurweergave en kijkhoeken zagen er geweldig uit, en het zou geen enkel probleem moeten zijn om deze telefoons buiten in direct zonlicht te gebruiken.

Een andere leuke toevoeging aan de functieset is de verversingssnelheid van 120 Hz op alle panelen, waardoor je soepeler kunt scrollen en gamen (verhoogd door een 240 Hz aanraaksensor). Ik kreeg niet de kans om games te starten, maar scrollen, multitasken tussen apps en navigeren door menu's voelde soepeler en responsiever dan andere telefoons die ik heb gebruikt.

Image
Image

Andere toeters en bellen omvatten een ultrasone vingerafdruksensor onder het scherm en gezichtsherkenningstechnologie naast de standaardset ontgrendelingsopties. De koptelefoonaansluiting heeft echter zijn definitieve einde bereikt en je vindt alleen een USB-C-oplaadpoort aan de onderkant van alle drie de apparaten. Er is IP68-waterdichtheid zoals bij eerdere apparaten.

Een camerakrachtpatser met AI-verbeteringen

Waar Samsung echt probeert onderscheid te maken tussen zijn line-up, is met cameraprestaties. Nu consumenten steeds langer aan telefoons vasthouden, in veel gevallen tot 26 maanden, hoopt het bedrijf dat het verbeteren van de cameracapaciteit de nieuwe S20's zal laten opvallen van de rest van de massa. Nu ik ze heb gebruikt, kan ik gerust zeggen dat ze zijn geslaagd.

Image
Image

De S20 wordt geleverd met een drievoudige achteruitrijcamera met een 12 MP primaire camera, een 64 MP telelenssensor en een 12 MP ultrabrede sensor. De S20+ heeft een vergelijkbare opstelling, behalve dat hij een dieptesensor toevoegt. Anders delen beide apparaten de dubbele 10 MP camera's aan de voorkant, hybride 3x optische zoom en "Super Resolution Zoom" tot 30x. De S20 Ultra gaat nog verder. De standaardsensor is een oogverblindende 108 MP hoofdsensor, een 48 MP telefotosensor, een 12 MP ultrabrede sensor en een unieke gevouwen lens. De hoofdsensor kan drie keer meer licht opnemen dan de S10 en gebruikt Nona Binning om 9 pixels te combineren tot één op sensorniveau, waardoor 108Mp wordt omgezet in 12MP voor opnamen bij extreem weinig licht.

Alle drie de telefoons zijn camera-krachtpatsers, met het hogere aantal megapixels waardoor ze meer licht kunnen opnemen voor scherpere beelden bij weinig licht. Het demogebied waarin we ze testten was redelijk goed verlicht, dus we konden de mogelijkheden bij weinig licht niet zo goed beoordelen, maar alle voorbeeldopnamen die we maakten waren helder, met nauwkeurige kleurreproductie, geen merkbare onscherpte of ruis en fijne details. De selfiecamera's op alle drie de telefoons waren solide, met de S20 en S20+ met 10MP-sensoren en de Ultra een 40MP-sensor. De voorbeeldfoto's die ik nam waren scherp en er was geen verlies van detail, maar mijn huid zag er ongewoon bleek uit (hoewel dat een gevolg van de belichting zou kunnen zijn).

Image
Image

Over het algemeen verwacht ik dat de beeldkwaliteit een solide verbetering zal zijn ten opzichte van de S10-serie van vorig jaar, wat geen verrassing zou moeten zijn, maar het echte verkoopargument zal de nieuwe Hybrid Optic Zoom van Samsung zijn. Zowel de S20 als de S20+ zijn nu in staat tot 3x verliesloze zoom en 30x maximale zoom met hun AI-aangedreven Space Zoom-functie (digitale zoom). De Ultra gaat nog verder met een ongelooflijke 10x verliesvrije zoom en 100x Space Zoom. Ik heb wat tijd met de zoom op alle drie de telefoons gespeeld en was over het algemeen onder de indruk. De lossless zoom werkt geweldig en verliest geen kwaliteit als je dichtbij inzoomt.

Als de zoom echter 20x en 30x begint te bereiken, is er een merkbare daling van de beeldkwaliteit met veel korreligheid en ruis. 100x op de Ultra bereikt de limiet van bruikbaarheid; het is te ingezoomd om van veel nut te zijn en het detailverlies maakt alles tot een wazige puinhoop. Toch is het indrukwekkend dat 30x en 100x zoom zelfs mogelijk zijn op mobiele apparaten, laat staan 10x lossless zoom op de Ultra.

Image
Image

Voortzetting van zijn trend om de grenzen te verleggen, heeft Samsung niet verslapen als het gaat om videomogelijkheden. Alle drie de telefoons kunnen 8K-video-opnames maken, een resolutie die we nog maar net op tv's zijn gaan zien. De video-opname is ongelooflijk scherp en profiteert van zowel de standaard optische beeldstabilisatie als de AI-verbeterde Super Steady, waarvan Samsung zegt dat de video net zo soepel moet zijn als op een gimbal. Het kan zijwaartse bewegingen tot 60 graden aan met zijn anti-rolstabilisatie. Als je een compatibele Samsung QLED 8K-tv hebt, kun je je video er rechtstreeks naartoe streamen, en Samsung werkt ook samen met YouTube, zodat je 8K-video's kunt uploaden.

Een van de handigste functies van Samsung is Single Take. Door deze modus in te schakelen, kan de telefoon al zijn verschillende camera's gebruiken om een set van 4-14 foto's en video's tegelijkertijd te maken. Deze omvatten ultrabrede opnamen, bijgesneden opnamen, korte clips en live focus. Zodra dit is gebeurd, gebruikt de telefoon AI om de beste foto's aan te bevelen en verzamelt alle stukjes inhoud die nodig waren en plaatst ze in een map in uw galerij. Van daaruit kunt u de inhoud bewerken en delen op sociale media.

Image
Image

Ik speelde het meest met deze functie en bracht veel tijd door in de demoruimte om Single Takes van een jonglerende man op te nemen. Het werkte heel goed ondanks de snel bewegende jongleerpinnen, het vastleggen van een verscheidenheid aan scherpe foto's en gelikte videoclips zonder enige onscherpte of vervorming. Het voegde ook filters toe aan sommige opnamen. Er wordt geen compressie toegepast op de foto's, hoewel de video duidelijk niet in 8K wordt opgenomen. Elke Single Take zou tot 50-70 MB opslagruimte op je telefoon moeten innemen, afhankelijk van de opname. Je kunt het ook gebruiken voor de camera aan de voorzijde, maar daar ben je beperkter in het soort opnamen dat de camera kan maken.

Verpakt met de nieuwste en beste hardware

Hoewel het lijkt alsof de cameraprestaties alle aandacht hebben, is andere hardware niet verwaarloosd. Alle drie de telefoons delen een 7m, 64-bit octa-core Snapdragon 865-processor (in de VS). Alle modellen worden geleverd met een basisconfiguratie van 12 GB RAM en 128 GB opslag, terwijl de S20+ een opslagoptie van 512 GB heeft en de S20 Ultra een 16 GB RAM en 512 GB opslagconfiguratie heeft.

Image
Image

Dit alles komt neer op voldoende kracht voor multitasking, gamen en alle andere taken waar je op zou kunnen hopen. De opslag zou voldoende moeten zijn voor de meeste van je behoeften, op voorwaarde dat je geen tonnen 8K-video's maakt. Maar zelfs dan heb je een microSD-kaartsleuf die plaats biedt aan maximaal 1 TB extra opslagruimte. Het hogere RAM-geheugen is vooral handig voor gamen, waardoor je maximaal 3-5 apps in RAM kunt opslaan, zodat je ze sneller kunt starten en meteen weer in games kunt springen. De hogere verversingsfrequenties op het scherm en de aanraaksensoren zijn vooral waardevol in race- en FPS-games.

De levensduur van de batterij is ook over de hele linie verlengd. De S20 heeft een cel van 4.000 mAh, de S20+ heeft 4.500 mAh en de S20 Ultra heeft de hoogste die we hebben gezien op een vlaggenschip van Samsung met 5.000 mAh. Dit is een goede zaak, want de combinatie van het scherm met hoge resolutie en AI-verbeterde camerafuncties zal waarschijnlijk belastend zijn. Ik had geen tijd om alle tests uit te voeren, maar ik zou verwachten dat je bij gemiddeld gebruik (webbrowsen, wat licht gamen, muziek, enz.) een hele dag zou moeten kunnen volhouden voordat je moet opladen. Alle drie de modellen ondersteunen snel draadloos opladen en snel opladen. Bij de S20 en S20+ zit standaard een 25W oplader in de doos, bij de Ultra krijg je de optie voor een 45W optie.

Image
Image

De toekomst is 5G

We hebben veel gesproken over camera en specificaties, maar Samsung verwacht dat 5G op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen. De S20 ondersteunt sub-6 5G, terwijl de S20+ en Ultra sub-6 en mmWave ondersteunen. Het bedrijf schat dat tot 18 procent van de telefoons die in 2020 werden verkocht 5G-compatibel waren, en met de volledige ondersteuning van de S20-line-up, zal dit hen waarschijnlijk een voorsprong geven in de verkoop. Verwacht hier meer aandacht voor te krijgen naarmate providers hun 5G-netwerken uitrollen.

Andere connectiviteitsfuncties zijn vrij standaard, je hebt dual-band wifi, MIMO, Bluetooth 5.0 en NFC. De telefoons worden geleverd met Android 10 met alles wat daarbij komt kijken, de beveiligingsfuncties van Samsung Knox, Samsung Pay en een vernieuwde One UI voor gebruik met één hand.

Image
Image

Een kostbare onderneming

Over het algemeen zijn de S20, S20+ en S20 Ultra drie van de meest capabele 5G-telefoons die we hebben gezien. Ze steken met kop en schouders uit boven de logge Moto Z4 met zijn 5G-mod in termen van specificaties, en ze zullen Motorola vrijwel zeker overtreffen in de verkoop. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Het basismodel van de S20 begint bij $ 999, de S20+ bereikt $ 1. 199 en de S20 Ultra zal je portemonnee het hardst raken bij $ 1. 399. Pre-orders op alle drie de apparaten beginnen op 21 februari en als je vooraf bestelt Op 5 maart krijg je een Samsung-tegoed van $ 100-200, afhankelijk van het apparaat dat je koopt.

Voor degenen die dit te zwaar vinden, kun je overwegen de S10 na 11 februari op te halen; de hele lijn krijgt een permanente prijsdaling van $ 150 en sommige softwarefuncties van de S20 worden uitgerold naar de S10.

Aanbevolen: