Apple iPhone 12 versus Samsung Galaxy S20

Inhoudsopgave:

Apple iPhone 12 versus Samsung Galaxy S20
Apple iPhone 12 versus Samsung Galaxy S20
Anonim
Image
Image

Apple's nieuwste vlaggenschip, de iPhone 12, is ook het eerste apparaat van het bedrijf dat 5G-connectiviteit ondersteunt. De Galaxy S20 van Samsung was daarentegen een van de eerste van zijn nieuwe vlaggenschepen die 5G op tafel bracht. We bekijken hoe de beste nieuwe iPhone zich verhoudt tot de beste telefoon die Samsung op tafel moet leggen, en evalueren hun ontwerp, weergave, prestaties, cameramogelijkheden, software en meer om u te helpen beslissen welke u wilt aanschaffen.

Apple iPhone 12 Samsung Galaxy S20
60Hz scherm verversen 120Hz scherm verversen
Ondersteunt 5G en mmWave Ondersteunt 5G
Twee 12MP camera's aan de achterzijde Drie camera's: 12MP, 12MP en 64Mp telefoto
Neemt 4K-video op Neemt 4K- en 8K-video op
$799 Adviesprijs $1, 000 MSRP

Apple iPhone 12

Image
Image

Samsung Galaxy S20 5G

Image
Image

Ontwerp en weergave

De iPhone 12 wijkt af van het iPhone X-ontwerp door de bolle zijkanten te vervangen door een plat aluminium frame dat meer gemeen heeft met de retro iPhone en 5s. De telefoon heeft verschillende kleuropties zoals blauw, groen, zwart, wit en (Product)ROOD. Het achterglas is glad en past bij de kleur van het metalen frame. De telefoon is slechts 0,3 inch dik, waardoor hij ondanks het 6,1-inch display gemakkelijk te bedienen is. Het ondersteunt IP68 water- en stofbestendigheid en laat een 3,5 mm koptelefoonaansluiting weg.

Over het scherm gesproken, je krijgt een 6,1-inch OLED-scherm met een resolutie van 2532x11170. Het komt neer op een heldere 460ppi en profiteert van het helderdere kleurcontrast en dichte zwarttinten waar de paneeltechnologie bekend om staat. Het kan 625 nits halen voor hoge helderheidsniveaus. Het enige nadeel is dat het een 60Hz-scherm is, dus je zult niet kunnen profiteren van de snellere verversingsfrequenties van veel Android-telefoons.

Image
Image

De Samsung Galaxy S20 heeft een ontwerp dat de meeste Samsung-gebruikers grotendeels bekend zou moeten zijn. Het heeft een scherm van rand tot rand, een glazen achterkant, afgeronde zijkanten en verschillende kleuropties om een beetje flair toe te voegen. De afmetingen zijn compact genoeg om het gemakkelijk met één hand vast te houden, zij het iets aan de gladde kant. De telefoon is IP68 waterdicht zoals je zou verwachten en wordt niet geleverd met een koptelefoonaansluiting, hoewel hij een microSD-kaartsleuf ondersteunt in tegenstelling tot de iPhone 12.

Het scherm is een prachtig 6,2-inch Quad HD AMOLED-scherm met een ongelooflijk scherpe 563ppi. De kleuren zijn helder en verzadigd, met HDR10+ voor een verbeterd dynamisch bereik. Een ander voordeel ten opzichte van de iPhone 12 is de hogere verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor scrollen, overgangen, animaties en actiegerichte inhoud soepeler verloopt.

Prestaties en camera

De iPhone 12 heeft enkele van de beste specificaties op de markt met zijn nieuwe A14 Bionic-processor. In benchmarktests zoals Geekbench 5 verslaat het handig de Snapdragon 865+-processor die te vinden is op de meeste van de allerbeste Android-telefoons. In de dagelijkse prestaties is het erg soepel en responsief bij het omgaan met veeleisende apps en games, en handhaaft het een hoge framesnelheid in 3D-games.

De camera- en videomogelijkheden van de iPhone 12 zijn even indrukwekkend. Het beschikt over een paar 12 MP-camera's aan de achterkant, zowel groothoek als ultragroothoek. De resultaten zijn constant scherp, met goed beoordeelde kleuren en goede opnamen, ongeacht de instelling. Het werkt ook goed 's nachts en beschikt over 4K-opnamen met 60 fps.

Image
Image

De Galaxy S20 heeft een Snapdragon 865-processor, niet de nieuwste 865+, hoewel hij het nog steeds goed doet in benchmarktests vanwege zijn 12 GB RAM. Het kan veel apps en games aan en pakt multitasking aan zonder stotteren of grote problemen. Dat gezegd hebbende, zal het met name inferieure prestaties hebben vergeleken met de A14 Bionic, vooral als het gaat om single-core prestaties.

Zoals de meeste toptelefoons heeft de S20 meer dan één camera aan de achterkant. In feite heeft het er drie in totaal met een 12 MP standaardsensor, 12 MP ultragroothoek en 64 MP telefoto voor zoomopnamen. De prestaties bij het vastleggen van afbeeldingen zijn uitstekend, met scherpe beelden die veel details bieden. De 64 MP-lens biedt 3x hybride zoom, 30x Super Resolution Zoom en 100x Space Zoom. De telefoon kan extra opnames maken in 4K- en 8K-video.

Software en connectiviteit

Zoals je zou verwachten, heeft de iPhone 12 de nieuwste iOS 14-update. Het heeft een uitstekende selectie apps en games en brengt een aantal functies naar de tafel, zoals aanpasbare widgets op het startscherm die Android al een tijdje heeft. Connectiviteit is geweldig, met ondersteuning voor zowel sub-6GHz als mmWave 5G-netwerken.

Image
Image

De Galaxy S20 wordt geleverd met Android 10 en draait de One UI-skin bovenop Android. Het heeft ook verschillende Samsung-apps voorgeïnstalleerd en de Bixby-spraakassistent. De Galaxy S20 heeft standaard 5G-netwerkondersteuning, maar voor mmWave is er een Verizon-specifiek model dat je nodig hebt met enkele compromissen, waaronder minder RAM.

Prijs

Voor $ 799 is de iPhone 12 $ 100 duurder dan de vorige generatie, maar je krijgt veel voor de hogere prijs, zoals een verbeterd scherm, 5G-ondersteuning en een krachtige nieuwe processor. Met een adviesprijs van $ 1.000 is de Galaxy S20 $ 200 duurder, maar je zult hem waarschijnlijk vrij constant in de uitverkoop vinden. We hebben het gezien tegen prijzen variërend van $ 650-800, waardoor het veel concurrerender is met de iPhone 12.

Apple en Samsung is een oude competitie, en het resultaat zal meestal neerkomen op use case. De iPhone 12 zal beter passen bij mensen in het Apple-ecosysteem, mensen die veeleisende taken van hun telefoon nodig hebben en uitstekende cameraprestaties en 5G-connectiviteit willen. Android-gebruikers zullen merken dat de Samsung Galaxy S20 beter geschikt is voor multimediaconsumptie en algemene flexibiliteit bij dagelijks gebruik.

Aanbevolen: