Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition Review: nog steeds een van de beste vluchtsimulators die u kunt kopen

Inhoudsopgave:

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition Review: nog steeds een van de beste vluchtsimulators die u kunt kopen
Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition Review: nog steeds een van de beste vluchtsimulators die u kunt kopen
Anonim

Bottom Line

Ondanks zijn hoge leeftijd is Microsoft Flight Simulator X nog steeds een geweldige vluchtsimulator, al die jaren na de oorspronkelijke release, met tonnen inhoud en mods om de herspeelbaarheid te vergroten.

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

Image
Image

We hebben Flight Simulator X van Microsoft gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een product dat meer dan tien jaar oud is, houdt meestal niet zo goed stand, maar met Flight Simulator X van Microsoft is dat niet per se het geval. Flight Simulator X, oorspronkelijk uitgebracht in 2006, was het toppunt van flight sim-software, verpakt in tonnen inhoud, interessante nieuwe integratie met echt weer en locaties, en de meest realistische onderdompeling die er is. Dertien jaar later blijft de game een van de meest gespeelde vluchtsimulators en krijgt hij nog steeds ondersteuning ondanks het feit dat de oorspronkelijke studio gesloten is.

Hoe houdt deze legendarische vluchtsimulator het vandaag vol? Het is niet zonder gebreken, maar de ervaring is nog steeds solide. Bekijk hier onze recensie en overtuig uzelf.

Image
Image

Configuratieproces: plaats schijf 1

Het opzetten van een game die zo oud is, is niet zo eenvoudig als een moderne game, maar over het algemeen is het geen vreselijk proces. Nu zal uw specifieke opstelling een beetje variëren, maar het zou grotendeels hetzelfde moeten zijn.

Dertien jaar later blijft de game een van de meest gespeelde vluchtsimulators en krijgt hij nog steeds ondersteuning ondanks het feit dat de oorspronkelijke studio is gesloten.

Voor onze recensie hebben we de goede oude doos met cd's gekocht om te installeren, maar je kunt de game ook online krijgen van een distributeur zoals Steam als je niet met schijven wilt knoeien. De Steam-versie werd in 2015 uitgebracht en is grotendeels hetzelfde, met misschien een meer gestroomlijnde opzet.

We zijn met dit proces begonnen door ons externe dvd-station in te stellen, de eerste schijf erin te stoppen en vervolgens de stappen op het scherm te doorlopen. Zorg ervoor dat u ten minste 30 GB opslagruimte beschikbaar heeft voordat u met deze stap begint.

Naarmate je vordert, laat het installatieprogramma je schijven verwisselen terwijl ze afzonderlijk worden voltooid, totdat je het einde bereikt. Eenmaal daar, moet je ook je nieuwe software activeren met de sleutel in de hoes. Aangezien dit de Gold Edition is, moesten we hetzelfde installatieproces doorlopen voor het Accelerator Expansion Pack dat extra inhoud toevoegt.

Nadat alles correct is geïnstalleerd en klaar voor gebruik, kun je het basisspel of het uitbreidingspakket openen, waarmee je een groot aantal opties hebt om uit te kiezen om je eerste vlucht op te zetten.

Voor de Steam-versie, installeer de software gewoon via de client en het zal al het bovenstaande doen, minus de schijven.

Naast het opzetten van de software zelf, gebruiken veel mensen een HOTAS (wat "hands on gas-and-stick" betekent) om meer onderdompeling te krijgen in flight sims zoals Flight Simulator X. Omdat deze zo vaak worden gebruikt, we zullen ook hiervoor een configuratie doorlopen.

De toevoeging van een HOTAS draagt ook echt bij aan de ervaring en onderdompeling van het spel, en we raden je ten zeerste aan om er een te kopen als je kunt.

We hebben gekozen voor de Thrustmaster T16000M FCS HOTAS, inclusief de toegevoegde pedalen, een van de meer populaire opties die geen arm en een been kost. Om uw nieuwe HOTAS te installeren, sluit u eenvoudig alles aan op uw computer, sluit u de pedalen aan en Windows zou de randapparatuur moeten herkennen en instellen. Zodra ze klaar zijn, kun je naar je instellingen in FSX gaan en dingen verfijnen, de knoppen en functies toewijzen aan de aangepaste functies die je verkiest, en een game spelen met je nieuwe HOTAS.

Image
Image

Gameplay: gedateerd, maar nog steeds solide

Aangezien FSX nu vrij oud is, blijft de gameplay grotendeels overeind, maar voelt op bepaalde gebieden wat gedateerd aan. Omdat deze game compleet wordt geleverd met alle originele inhoud en uitbreidingen, is er een enorme hoeveelheid inhoud om door te bladeren, waardoor de herspeelbaarheid hoog blijft.

Met meer dan 24.000 luchthavens, voertuigen variërend van jumbojets tot helikopters, straaljagers, heteluchtballonnen, verschillende weersopties en meer, is er veel om mee te spelen in het spel. Welke setup je ook kiest, er is hier zeker iets voor iedereen.

Flight Simulator X is niet zonder gebreken, maar de ervaring is nog steeds solide.

Naast omgevingen en voertuigen, is er ook een groot aantal vooraf ingestelde missies om je vaardigheden te testen, inclusief basishandleidingen voor nieuwkomers die net beginnen. Hoewel sommigen van hen misschien een beetje saai zijn voor diegenen die op zoek zijn naar activiteiten met veel adrenaline, zoals gewoon een vliegtuig van het ene vliegveld naar het andere vliegen, heeft Microsoft ook geweldig werk verricht door een aantal leuke missies op te nemen die afwijken van de echte dingen. Sommige van deze missies omvatten dingen zoals het landen van een vliegtuig op een rijdende bus, het verkennen van Area 51 of deelnemen aan supersnelle stuntraces met een omroeper die dingen opzweept.

Elk van deze scenario's biedt leuke ervaringen, variërend van ultrarealistische simulaties tot arcade-missies voor snelle uitbarstingen van plezier, maar ze zullen allemaal je vaardigheden als piloot testen. De enorme hoeveelheid gameplay-opties zou je honderden uren moeten vermaken terwijl je de moeilijkheidsgraad verhoogt en jezelf uitdaagt met elke nieuwe missie. De gameplay voelt een beetje gedateerd aan, maar we hadden geen echte problemen tijdens onze tests en het bleek een soepele ervaring te zijn.

Naast singleplayer-ervaringen, kun je FSX ook online spelen met andere spelers van over de hele wereld. Hoewel dit soms op zijn zachtst gezegd kan leiden tot "interessante" ontmoetingen (veel kamikazes), is de community nog steeds behoorlijk actief met een spelersbestand bestaande uit amateurs die gewoon aan het rommelen zijn en degenen die de dingen een beetje serieuzer nemen en meer realistische gameplay nabootsen. Er is zelfs een optie om als luchtverkeersleider te spelen als je een van de meest stressvolle banen ter wereld wilt proberen.

Vliegen met zowat elk vliegtuig voelt soepel aan en stelt je in staat om zo ingewikkeld te worden als je wilt, waarbij je elk aspect van het voertuig bestuurt met realistische meters en effecten, of gestroomlijnde bedieningselementen voor een meer basale, vereenvoudigde ervaring.

Sommige van deze missies omvatten zaken als het landen van een vliegtuig op een rijdende bus, het verkennen van Area 51 of deelnemen aan supersnelle stuntraces met een omroeper die dingen opzweept.

Om de gameplay-opties te vergroten, is er ook een uitstekende modding-community rond FSX. Met mods kun je dingen echt openen door aangepaste vliegtuigen en andere vliegtuigen, nieuwe locaties en door spelers gemaakte missies toe te voegen.

De toevoeging van een HOTAS draagt ook echt bij aan de ervaring en onderdompeling van het spel, en we raden je ten zeerste aan om er een te kopen als je kunt. Tijdens onze tests ging de Thrustmaster T16000M FCS heel goed samen met FSX en konden we de bedieningselementen naar onze smaak aanpassen. De mogelijkheid om je virtuele vliegtuig te besturen met enigszins realistische randapparatuur voegt zeker een mooi detailniveau toe aan de gameplay.

Image
Image

Graphics: alsof je terug in de tijd reist

Het is geen verrassing dat een game die helemaal in 2006 is gemaakt, oud aanvoelt als het om graphics gaat. Je zult niet onder de indruk zijn van de matte texturen, lichteffecten of animaties in FSX als je het nog nooit eerder hebt gespeeld.

Dat gezegd hebbende, de graphics zijn zeker niet zo verschrikkelijk dat de game onspeelbaar is. Sterker nog, ze zijn verdomd goed als je bedenkt hoe oud FSX eigenlijk is. Natuurlijk zullen ze je niet wegblazen, maar je kunt het spel ook op zowat elke moderne computer spelen.

Vliegtuigtexturen aan de buitenkant zijn misschien het hoogtepunt van de graphics, maar de grond, gebouwen, cockpit en bedieningselementen zien er niet bepaald geweldig uit.

De graphics tot het uiterste opkrikken en in de cockpit van je favoriete vliegtuig springen is nog steeds leuk, met alles gemakkelijk leesbaar en scherp. De framerate is overal soepel en verandert niet drastisch zoals sommige moderne games, wat betekent dat je ervaring op zijn minst stabiel zal zijn.

Vliegtuigtexturen aan de buitenkant zijn misschien het hoogtepunt van dit gebied, maar de grond, gebouwen, cockpit en bedieningselementen zien er niet bepaald geweldig uit. Je kunt echter enkele mods downloaden om HD-resoluties toe te voegen aan dingen die dit kunnen verhelpen, en ze zijn vrij eenvoudig te installeren.

Prijs: Goedkoop tenzij je de DLC wilt

Dus met een 13-jarige game als FSX, zou je verwachten dat de prijs vrij laag zou zijn, toch? Hoewel FSX meestal te vinden is voor ongeveer $ 25 op Steam, en je kunt het vaak te koop vinden voor slechts $ 5. Hiermee krijg je de Gold Edition met alle originele content en de Acceleration-uitbreiding. Dus voor de prijs is het redelijk, vooral als je bedenkt hoeveel honderden uren je uit het basisspel kunt halen.

Voor Steam-gebruikers heeft de game echter een waanzinnig aantal DLC-opties. Hoewel de meeste hiervan niet nodig zijn, kunnen ze behoorlijk oplopen als je iemand bent die alles graag heeft. Momenteel heeft de Steam-versie bijna $ 2.000 aan DLC, maar niemand hoeft dat allemaal te krijgen om plezier te hebben met FSX, dus kies wat je wilt, of geniet gewoon van het basisspel en download mods om de inhoud aan te vullen gratis.

We moeten hier ook vermelden dat er plannen zijn voor FSX om in de nabije toekomst eindelijk een echte opvolger te krijgen met Microsoft's Flight Simulator 2020 net aan de horizon, dus het kan de moeite waard zijn om te wachten.

Microsoft Flight Simulator X vs. X-Plane 11 Global Flight Simulator

De grootste concurrent van FSX is een andere favoriet bij fans X-Plane 11. Hoewel het een beetje oneerlijk voelt om zo'n nieuwe game te vergelijken met FSX, zijn de twee misschien wel de beste die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De nieuwste flight sim van Microsoft is een veel betere directe concurrent.

Het grootste verschil tussen deze twee is dat X-Plane in 2017 is uitgebracht en er ongetwijfeld veel beter uit zal zien, modernere bedieningselementen, animaties en bijgewerkte gameplay voor huidige generatie-systemen zal bevatten. Als je puur op zoek bent naar de nieuwste en beste vluchtsimulatorsoftware, dan is X-Plane een gemakkelijke keuze voor jou.

Er is echter zeker iets te zeggen voor de levensduur van FSX. De game krijgt nog steeds ondersteuning en heeft een actieve community, met duizenden mods voor verdere aanpassing. Hoewel X-Plane misschien de favoriet van de huidige generatie is, zal het niet in de buurt komen van de enorme hoeveelheid inhoud die FSX op tafel kan brengen. De wisselwerking hier is een oudere game met gedateerde beelden, maar als dat je niet stoort, kan FSX je meer uren totale gaming opleveren. En als je geen high-end gaming-installatie hebt, zal FSX waarschijnlijk nog beter presteren op low-end systemen.

Een decennium later nog steeds een van de groten

Het is gek om te denken dat een game van meer dan tien jaar oud nog steeds relevant is, maar FSX is een van die legendarische titels die maar blijft voortkabbelen. Als je de verouderde graphics en bedieningselementen aankunt, zal het je gemakkelijk honderden uren entertainment opleveren.

Specs

  • Productnaam Flight Simulator X: Gold Edition
  • Product Merk Microsoft
  • UPC 882224730600
  • Prijs $24.99
  • Releasedatum oktober 2006
  • Platform Windows/PC
  • Opslaggrootte ~30 GB
  • Genre Simulator
  • ESRB-beoordeling E

Aanbevolen: