Acer Aspire E 15 Review: een van de beste budgetlaptops die je kunt kopen

Inhoudsopgave:

Acer Aspire E 15 Review: een van de beste budgetlaptops die je kunt kopen
Acer Aspire E 15 Review: een van de beste budgetlaptops die je kunt kopen
Anonim

Bottom Line

De Acer Aspire E 15 biedt de beste prestaties in zijn klasse voor deze prijs, heeft een Full HD-scherm en een dvd-brander, en heeft een fantastische batterijduur.

Acer Aspire E 15

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Acer Aspire E 15 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Laptops met een lage prijs in de categorie onder de $ 500 moeten allemaal ergens bezuinigen om die prijs te halen. Dit uit zich meestal in zaken als een slechte levensduur van de batterij, schermen van lage kwaliteit en andere concessies. Acer is erin geslaagd om dat stereotype te doorbreken met de Aspire E 15, die de concurrentie verslaat op het gebied van prestaties, weergavekwaliteit, batterijduur, en zelfs een VGA-poort bevat voor iedereen die er echt een nodig heeft.

We hebben een Acer Aspire E 15 op kantoor en daarbuiten op de proef gesteld om te zien hoe hij standhoudt buiten de standaardbenchmarks. Lees verder om te zien hoe het deed.

Image
Image

Ontwerp: een degelijke plastic behuizing, maar niet echt een premium look

Esthetiek is misschien wel het zwakste gebied van de Acer Aspire E 15 - het is een grote, stevige laptop die aan de achterkant meer dan 2,5 cm dik is en aan de voorkant taps toeloopt tot iets minder dan 2,5 cm. Het geeft de weegschaal ook meer dan vijf pond, wat zeker aan de zware kant is voor een 15.6 laptop.

De behuizing, het deksel en de rand zijn allemaal van plastic, wat een beetje goedkoop aanvoelt. Maar het heeft een aangenaam geborsteld patroon dat de eentonigheid van de zwarte basisbehuizing doorbreekt, en het interieur heeft een metalen textuurafwerking die er aanzienlijk beter uitziet en aanvoelt dan de rest van de laptop.

Aan de rechterkant van de Aspire E 15 vindt u de stroomaansluiting, hoofdtelefoonaansluiting, een USB 2.0-poort en een dvd-brander. De SD-kaartlezer bevindt zich aan de voorkant van het apparaat, naast de LED-indicatielampjes. Aan de linkerkant is de VGA-poort die Acer nog steeds graag op alles gooit, een HDMI-poort, twee USB 3.0-poorten, een ethernet-aansluiting en een USB-poort.

Esthetiek is misschien wel het zwakste gebied van de Acer Aspire E 15.

Het toetsenbord is ruim en comfortabel en de toetsen voelen scherp en veerkrachtig aan. Het trackpad is enorm en responsief, maar voelt niet zo robuust aan als het toetsenbord. De linker- en rechterknoppen zijn verwerkt in het hoofdgedeelte van het trackpad en ze geven veel te veel mee - als we met meer dan de absoluut noodzakelijke kracht zouden indrukken, voelde het alsof het trackpad zou kunnen instorten.

Configuratieproces: een hoop bloatware om te verwijderen

De Acer Aspire E 15 wordt geleverd met Windows 10 vooraf geladen en het installatieproces is niet echt iets ongewoons voor een Windows 10-laptop. Acer vraagt om contactinformatie tijdens de eerste installatie, iets wat de meeste OEM's doen om te helpen met garanties en ondersteuning. We hebben het proces van begin tot eind getimed, en het duurde ongeveer 10 minuten om de stekker in het stopcontact te steken en hem aan te zetten tot de eerste keer dat hij op het bureaublad kwam.

Zodra je de eerste installatie hebt voltooid, zullen de meeste gebruikers ook extra tijd willen nemen om de aanzienlijke hoeveelheid bloatware die vooraf is geïnstalleerd te verwijderen. Dit is niet nodig, maar het is iets dat de meeste gebruikers waarschijnlijk willen doen, en het voegt behoorlijk wat tijd toe aan het installatieproces als je ervoor kiest om die route te volgen.

Image
Image

Display: Full HD-scherm met geweldig contrast maar vervaagde kleur

Hoewel het scherm van de Aspire E 15 niet het helderste of kleurrijkste ter wereld is, is het een Full HD-scherm dat absoluut schittert in vergelijking met de schermen met een lage resolutie die op veel laptops in deze categorie worden aangetroffen.

Het scherm heeft behoorlijke kijkhoeken en een geweldig contrast, maar de kleuren zijn een beetje vervaagd. Het is prima voor het bekijken van video's op YouTube en Netflix - en dvd's natuurlijk - maar het zou niet onze eerste keuze zijn voor een filmavond. Het is absoluut een scherm dat het meest geschikt is voor werk, met media en gaming als bijzaak.

Prestaties: Presteert beter dan de concurrentie, maar heeft last van een trage HDD

De Acer Aspire E 15 heeft wat last van een trage harde schijf en zou wat meer RAM kunnen hebben, maar hij presteert buitengewoon goed voor een laptop in deze categorie. Het verslaat het grootste deel van de concurrentie in alle belangrijke benchmarks en is een genot om te gebruiken voor productiviteitstaken, surfen op het web en zelfs licht gamen.

De Acer Aspire E 15 is verkrijgbaar in twee basisconfiguraties. De eenheid die we hebben getest, was de goedkoopste van de twee, met een Intel Core i3-8130U op 2,2 GHz, een Intel UHD Graphics 620 GPU en 6 GB DDR3L RAM. De duurdere configuratie wordt geleverd met een Core i7-processor, een discrete Nvidia grafische kaart, meer RAM en een SSD, dus hij presteert nog beter.

We hebben de PCMark 10-benchmark uitgevoerd en de Aspire E 15 behaalde een algemene score van 2.657. Hij deed het het beste in de categorie essentials, met een score van 5.097, en iets slechter in productiviteit en digitale inhoud creatie met scores van respectievelijk 4, 534 en 2, 203. Ter vergelijking: de vergelijkbare geprijsde Lenovo Ideapad 320 behaalde een algemene score van slechts 1. 062.

Het full HD-scherm en de pittige prestaties maken productiviteitstaken een fluitje van een cent.

Hoe verta alt die score zich naar de echte wereld? Dit betekent dat de Aspire E 15 apps zonder veel vertraging opent, in staat is tot multitasken zonder vast te lopen, en met meer dan een dozijn webbrowservensters kan jongleren zonder een beat over te slaan, zelfs als je video streamt.

We hebben ook een paar gaming-benchmarks van 3DMark uitgevoerd, met iets minder geweldige resultaten. De eerste die we probeerden was Fire Strike, dat is ontworpen voor gaming-laptops. Het behaalde slechts een score van 855 in die benchmark, met slechts 4 FPS tijdens de grafische test en 17 FPS tijdens de natuurkundige test.

Dat was aanzienlijk beter dan andere laptops die we in deze categorie hebben getest, maar de geïntegreerde Intel UHD Graphics 620 GPU was absoluut een knelpunt.

We hebben ook de Cloud Gate-benchmark uitgevoerd, die is ontworpen voor low-end desktops en standaardlaptops. Dat resulteerde in een score van 6.492 bij 36 FPS, wat aangeeft dat de Aspire E 15 in staat is tot basisgaming.

Vervolgens hebben we Steam geïnstalleerd en Capcom's blockbuster-hit Monster Hunter gestart voor een echte marteltest. Verbazingwekkend genoeg was het spel bijna speelbaar. Het duurde een eeuwigheid om in Astera te laden vanwege de trage HDD, maar we begonnen toch aan een korte expeditie. De game liep de hele tijd tussen de 20 en 30 FPS, maar merkte dat de actie echt vastliep met een groot monster op het scherm.

Het voordeel is dat we absoluut niet zouden aanraden om deze laptop te kopen om games te spelen, maar hij kan de taak aan als je bereid bent de instellingen te verlagen en vast te houden aan oudere games.

Productiviteit: klaart de klus op het werk, thuis of onderweg

De Aspire E 15 is ontworpen met productiviteit in het achterhoofd. Hoewel we ontdekten dat hij in staat was tot wat licht gamen, is hij zeker bedoeld voor studenten en mensen die een eenvoudige zakelijke laptop nodig hebben.

Het Full HD-scherm en de pittige prestaties maken productiviteitstaken een fluitje van een cent. U hoeft niet elke keer te wachten als u apps wilt laden of schakelen. Het toetsenbord is comfortabel en responsief, wat geweldig is voor lange typesessies, en de fantastische batterijduur betekent dat je een hele werk- of schooldag de stekker uit het stopcontact kunt halen zonder je zorgen te maken over de stroomvoorziening.

Image
Image

Audio: fatsoenlijke luidsprekers, maar geen basrespons

De luidsprekers zijn degelijk genoeg, maar de geluidskwaliteit is nog steeds een van de zwakkere punten van de Aspire E 15. Ze worden gewoon niet zo luid, en toen we het volume helemaal omhoog draaiden, merkten we een beetje vervorming in sommige frequentiebereiken. Er is ook niet heel veel bas, dus alles klinkt een beetje blikkerig - en dat wordt alleen maar erger bij hogere volumes.

Vreemd genoeg is de audio eigenlijk luider en helderder als de laptop op een vlakke ondergrond staat. Het lijkt erop dat er veel geluid ontsnapt uit de ventilatieopeningen en door de eigenlijke luidsprekerroosters, en door het op een stevig oppervlak te plaatsen lijkt de geluidskwaliteit te verbeteren.

Netwerk: geweldige snelheden op zowel 5 GHz- als 2,4 GHz-netwerken

De Aspire E 15 bevat een draadloze kaart die verbinding kan maken met zowel 2,4 als 5 GHz draadloze netwerken, wat een leuke bijkomstigheid is als je een draadloze router hebt waarmee je van deze functie kunt profiteren. 2.4 en 5 GHz netwerkcompatibiliteit is standaard op duurdere laptops, maar veel concurrenten in de budgetcategorie laten dit achterwege.

Acer adverteert met een batterijduur van 12 uur, en we vonden dat een behoorlijk nauwkeurige bewering.

We ontdekten dat de Aspire E 15 downloadsnelheden van 260 Mbps en uploadsnelheden van 65 Mbps kon halen bij aansluiting op ons 5 GHz-netwerk. Wanneer verbonden met ons 2,4 GHz-netwerk, haalde het snelheden van 66 Mbps naar beneden en 64 Mbps omhoog. Deze snelheden zijn over de hele linie redelijk goed.

Bottom Line

De meegeleverde webcam kan 720p-video opnemen en hoewel hij goed genoeg werkt voor standaard videogesprekken op Skype of Discord, voldoet hij misschien niet aan de normen die nodig zijn voor professionele videoconferenties. Het maakt ook korrelige stilstaande beelden, hoewel dat misschien niet zo'n groot probleem is, tenzij je om de een of andere reden echt foto's moet maken met je webcam.

Batterij: fantastische batterijduur die de hele dag meegaat

De batterij in de Aspire E 15 is uitzonderlijk, vooral in vergelijking met het middelmatige aanbod van vergelijkbare geprijsde concurrenten. Acer adverteert met een batterijduur van 12 uur, en we vonden dat een behoorlijk nauwkeurige claim.

Onder ideale omstandigheden (en bij extreem licht gebruik) ontdekten we dat de batterij tijdens onze tests ongeveer 14 uur meeging. Het is onwaarschijnlijk dat je dit in alledaagse scenario's zult bereiken, maar dat is het basislijnmaximum waarvan je kunt verwachten dat het lang meegaat.

Onderworpen aan normale gebruiksniveaus - constant aan met de helderheid verlaagd en het energiebeheer ingesteld om de levensduur van de batterij te bevorderen - ontdekten we dat de batterij ongeveer acht en een half uur meegaat. Met vergelijkbare instellingen zou het niet onredelijk zijn om van deze laptop een volledige dag werk of school te verwachten.

In een categorie waar veel concurrerende apparaten na vier of vijf uur uitsterven, is dat behoorlijk opmerkelijk.

Software: vastgelopen door bloatware

De Acer Aspire E 15 wordt geleverd met Windows 10, enkele standaard Windows-apps en een gratis proefversie van Microsoft 365. Het wordt ook geleverd met een hele reeks bloatware van Acer, Netflix, Evernote, een verouderde versie van Firefox, en verschillende spellen die je waarschijnlijk niet wilt of nodig hebt.

Als je een Firefox-gebruiker bent, is het misschien leuk om dat al te hebben gedownload (denk eraan om het onmiddellijk bij te werken). Maar de rest van deze bloatware zal hoogstwaarschijnlijk een ergernis zijn die verwijderd moet worden.

Bottom Line

Met een adviesprijs van slechts $ 380 is de Aspire E 15 een fantastische deal. Als je het voor nog minder kunt krijgen, dan is het echt een koopje. De duurdere configuratie met een SSD, discrete grafische kaart en Core i7 is ook een goede deal voor een adviesprijs van $ 599 als je wat meer ruimte in je budget hebt.

Competitie: blaast de concurrentie uit het water in bijna elke categorie

De Acer Aspire E 15 verslaat de meeste concurrentie in zijn prijsklasse dankzij superieure hardware. Het heeft een Full HD-scherm, waar concurrenten zoals de HP Notebook 15 en Lenovo Ideapad 320, die respectievelijk $ 288 en $ 299 kosten, beide 1366 x 768 schermen hebben. De Aspire E 15 heeft ook meer RAM dan een van die laptops, een betere CPU en hogere wifi-snelheden.

De Aspire E 15 verslaat ook de concurrentie, zonder twijfel, op het gebied van batterijduur. Terwijl de Aspire E 15 12 uur meegaat, presteren de HP Notebook 15 en Ideapad 320 beide rond de vijf uur.

Eén ding dat de Aspire E 15 niet heeft, is een touchscreen, dat te vinden is in sommige budgetlaptops. De HP 15-BS013DX is bijvoorbeeld geprijsd in de categorie van minder dan $ 500 en bevat een touchscreen.

Waard om te kopen (en extra uitgeven voor de verbeterde versie als je kunt)

De Acer Aspire E 15 raakt bijna alle juiste noten terwijl de prijs laag blijft. Als je een beetje ruimte in je budget hebt, is het de moeite waard om te investeren in de duurdere configuratie van deze laptop, die wordt geleverd met een discrete NVIDIA grafische kaart voor gaming, extra RAM en een snelle SSD.

Specs

  • Productnaam Aspire E 15
  • Product Merk Acer
  • SKU E5-576-392H
  • Prijs $329.00
  • Productafmetingen 15 x 10,2 x 1,19 inch.
  • Opslag 1 TB HDD
  • processor Intel Core i3-8130U, 2,2 GHz
  • Compatibiliteit Windows
  • RAM 6GB DDR3L
  • Camera 0.9 MP webcam
  • Beeldscherm 15,6” 1920 x 1080

Aanbevolen: