X-Plane 11 Global Flight Simulator Review: uitstekende beelden in een next-gen Flight Sim

Inhoudsopgave:

X-Plane 11 Global Flight Simulator Review: uitstekende beelden in een next-gen Flight Sim
X-Plane 11 Global Flight Simulator Review: uitstekende beelden in een next-gen Flight Sim
Anonim

Bottom Line

Als je een rig hebt die het kan uitvoeren, is X-Plane 11 een uitstekende next-gen vluchtsimulator met veel hoogwaardige inhoud en realisme.

X-Plane 11 Global Flight Simulator

Image
Image

We hebben de X-Plane 11 Global Flight Simulator gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je tegenwoordig een goede, moderne vluchtsimulator vindt, heb je niet al te veel opties. Je kunt altijd bij de klassiekers blijven zoals Microsoft Flight Simulator X (FSX), maar wat als je iets wilt dat volledig kan profiteren van je nieuwe gaming-installatie of high-end grafische kaart?

Hier komt Laminar Research om de hoek kijken met hun next-gen X-Plane 11 Global Flight Simulator - een moderne kijk op flight sims gebouwd voor meer actuele hardware. Terwijl veel populaire vluchtsimulators hun leeftijd beginnen te tonen, is X-Plane 11 een verademing in het genre, en een adembenemende ook. Lees onze recensie hieronder om te zien hoe de nieuwste X-Plane-release zich verhoudt tot klassiekers zoals FSX.

Image
Image

Configuratieproces: Preflight checklist

Momenteel kan de game worden gekocht bij een aantal online retailers in schijf- of digitale downloadformaat. We kozen ervoor om de ouderwetse route te volgen en kochten de game in een pakket schijven, dus we zullen deze optie bespreken, maar als je de software online wilt pakken, zijn de stappen meestal hetzelfde (zelfs eenvoudiger).

Met het volledige schijfboekje in de hand, is uw eerste opdracht om ervoor te zorgen dat u de ruimte hebt. We hebben wel vermeld dat X-Plane 11 verbluffende beelden heeft, en dat betekent dat er veel ruimte nodig is om al die details op te slaan. De game vereist maar liefst 60 GB vrije ruimte, dus hopelijk heb je wat extra ruimte op je schijf.

Begin met het plaatsen van de eerste schijf in uw interne of externe dvd-station. Het installatieprogramma start automatisch en het is gemakkelijk om de aanwijzingen op het scherm te volgen. Je moet de schijven een voor een verwisselen zoals de instructies aangeven totdat je de installatie hebt voltooid.

Terwijl veel populaire vluchtsimulators hun leeftijd beginnen te tonen, is X-Plane 11 een verademing in het genre, en een adembenemende ook.

Zodra je software volledig is ingesteld, kun je de game nu starten en jezelf laten vliegen. Zorg ervoor dat u de instellingen in het menu aanpast aan uw specifieke instellingen voor zaken als resolutie, kwaliteit, bedieningselementen, enz.

Naast het instellen van je game, is het een goed idee om je HOTAS aan te sluiten tijdens de eerste installatie. Een HOTAS, of "hands-on throttle-and-stick", is een set randapparatuur waarmee je je in-game vliegtuig kunt besturen met meer realistische invoer. Door een van deze te combineren met X-Plane 11 zal de onderdompeling aanzienlijk toenemen.

Er zijn er een aantal om uit te kiezen, maar we gingen voor de Thrustmaster T16000M FCS HOTAS die de toegevoegde pedalen bevat. Dit apparaat is een van de meer populaire, betaalbare opties, dus we zullen kort bespreken hoe u het kunt instellen. Begin met het voor de hand liggende, sluit alle kabels aan op de USB-poorten van uw computer. Vergeet niet de pedalen met de meegeleverde kabel op de gashendel aan te sluiten.

Zodra je het hebt aangesloten, zou Windows het apparaat moeten herkennen en de benodigde stuurprogramma's moeten downloaden. Wanneer die klaar zijn met installeren, zou u de HOTAS moeten kunnen zien die is aangesloten in X-Plane 11 onder de bedieningsinstellingen. Je kunt vanaf daar ook dingen verfijnen op basis van je voorkeur.

Image
Image

Gameplay: zo dicht mogelijk bij het vliegen van een vliegtuig in je huis

Als u X-Plane 11 opstart, wordt u vóór uw vlucht begroet met een groot aantal beschikbare opties om uit te kiezen. Hoewel lang niet zo diep als FSX, zijn er veel dingen waar je uit kunt kiezen. Als je net begint, leert de vliegschool je de basisprincipes van vliegen in het spel en kun je wennen. Als je echter geen nieuwkomer bent, kun je direct in het vliegtuig en de omgeving van je keuze springen.

Met X-Plane 11 kun je kiezen uit een beperkt aantal vliegtuigen, zoals basispropvliegtuigen tot enorme jumbojets (hoewel je meer kunt kopen in de vorm van DLC). Voor omgevingen zijn er tal van grote luchthavens en steden om uit te kiezen, en u kunt aangepaste weerseffecten selecteren of werken met real-time omstandigheden die in re altime worden bijgewerkt. Deze opties zorgen voor een behoorlijke hoeveelheid diversiteit, maar er zijn niet veel coole aangepaste missies die erop gericht zijn gewoon plezier te hebben zoals je zou zien in FSX (geen landingsvliegtuigen op bewegende bussen hier). De game is zeker meer gericht op de liefhebber die levensechte ervaringen wil nabootsen.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de specificaties van hun vliegtuig te verfijnen, met opties voor gewicht, brandstofniveau en meer, wat een aantal interessante instellingen mogelijk maakt. De menu's in X-Plane 11 zijn over het algemeen meer gestroomlijnd in vergelijking met eerdere installaties van de serie, wat een welkome aanvulling is. Dat gezegd hebbende, kunnen ze snel te complex worden voor basisgebruikers.

De game is zeker meer gericht op de liefhebber die levensechte ervaringen wil nabootsen.

Als je een sessie binnenstapt, voelt de gameplay solide aan, met veel onderdompeling en een volledig aanklikbare cockpit voor elk vliegtuig. Je kunt ervoor kiezen om deze zo ingewikkeld te maken als je wilt, maar het realisme is hier van topklasse. Je kleine Cessna over de luchthaven van Hong Kong belasten met de felle lichten van de stad overal om je heen 's nachts, en opstijgen in de lucht voelt geweldig - zo dicht als je kunt bij het vliegen van een vliegtuig in je huis.

Tijdens het testen van X-Plane 11 hebben we wat problemen ondervonden, maar meer op de grafische afdeling dan op de gameplay zelf, die we in de volgende sectie zullen bespreken.

Image
Image

Graphics: adembenemende beelden, maar onvoldoende optimalisatie

Met zo'n monsteropslagvereiste is het geen verrassing dat de details en afbeeldingen in X-Plane 11 behoorlijk opmerkelijk zijn. Vliegtuigen zelf staan hier centraal, dus de texturen zijn fantastisch. Ook omdat Laminar ervoor koos om zich in het algemeen op minder vliegtuigen te concentreren, voelen degenen die ze hebben opgenomen allemaal uitzonderlijk goed uitgewerkt. Die afweging zal misschien niet aantrekkelijk zijn voor diegenen die honderden voertuigen willen om uit te kiezen, maar het maakt de selectie in het spel behoorlijk indrukwekkend.

Steden zoals New York City hebben niet alleen nauwkeurige gebouwen, maar ook verkeers- en weglay-outs die echt bijdragen aan de ervaring van een levende, ademende wereld onder je.

Afgezien van de vliegtuigen zelf, voelen de omgevingen waar je uit kiest geweldig aan, met realistische steden die goed zijn ingedeeld voor hun echte tegenhangers. Steden als New York City hebben niet alleen nauwkeurige gebouwen, maar ook verkeers- en weglay-outs die echt bijdragen aan de ervaring van een levende, ademende wereld onder je.

De skybox is een belangrijke voor vluchtsimulators, en hoewel X-Plane 11 beter is dan zijn voorgangers, is hij ook niet de beste. Wolken zelf zijn een doorn in het oog, zelfs met de instellingen omhoog. Het weer daarentegen ziet er prachtig uit, met regen die strepen op je ramen veroorzaakt en op spectaculaire wijze rondom v alt.

Een ander bijzonder slecht grafisch element zijn de bomen. Ze zijn eendimensionaal en steken uit in een verder mooie omgeving. Dit is een beetje een teleurstelling, maar het is geen groot probleem als je in de lucht bent, weg van hen.

Een van de hoogtepunten van de beelden in X-Plane is de verlichting. Het is van hoge kwaliteit en realistisch, en creëert een aantal ongelooflijke momenten, afhankelijk van je omgeving. Nachtvluchten zijn vooral mooi in het spel, dat al lang een favoriet is onder fans van de franchise.

Misschien is het grootste probleem de optimalisatie. Het is niet erg goed, wat tot frustrerende ervaringen kan leiden. Zelfs op onze pc met een high-end grafische kaart en CPU, hadden we enkele gevallen van stotteren en framedrops (hoewel niets verschrikkelijks). Hoewel het verlagen van de instellingen dit enigszins kan verhelpen, zou de setup die we gebruikten geen probleem moeten hebben en is dit een duidelijke indicatie van slechte optimalisatie. Voor gebruikers van een lager niveau of mensen die het spel willen spelen met geïntegreerde grafische afbeeldingen, heb je waarschijnlijk een verlammende prestatie-ervaring, zelfs als de grafische weergave laag is. De RAM-vereisten zijn ook vrij hoog en bevelen 16 GB aan, wat het op één lijn brengt met AAA-games.

Misschien is het grootste probleem met de game de optimalisatie. Het is niet erg goed en kan tot frustrerende ervaringen leiden.

Ten slotte raden we aan om het spel op een SSD te draaien als je kunt, aangezien het bekend is dat HDD's vervelende pop-ins creëren tijdens het laden van landschappen tijdens vluchten.

Image
Image

Prijs: in lijn met moderne games, maar dure DLC niet inbegrepen

Omdat X-Plane 11 een relatief nieuwere game is, is de prijs wat je zou verwachten van de meeste huidige AAA-titels. Het spel kost momenteel ongeveer $ 60-70, afhankelijk van waar je het koopt, dus het is niet bepaald goedkoop, maar het is gemiddeld voor de markt.

Het grootste probleem is dat de X-Plane, net als de meeste andere simulators, een eindeloze lijst met DLC heeft die snel kan oplopen als je al het mogelijke in het pakket wilt krijgen. Hoewel deze op geen enkele manier nodig zijn om van het spel te genieten, zullen ze herspeelbaarheid toevoegen en extra ervaringen bieden als je bereid bent de kosten te dragen.

X-Plane 11 is zonder twijfel de beste vluchtsimulator van de huidige generatie die je momenteel kunt kopen.

Een leuke functie van X-Plane is dat je de mogelijkheid hebt om mods te installeren. Deze gratis pakketten met door gebruikers gegenereerde inhoud kunnen de zaken echt opfleuren door aangepaste vliegtuigen en omgevingen te bieden als u inhoud wilt toevoegen zonder meer geld toe te voegen. Ze zijn niet zo talrijk als de mod-opties voor FSX, maar ze zijn er als je ze wilt.

X-Plane 11 Global Flight Simulator versus Microsoft Flight Simulator X

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een klassiek nietje in vluchtsimulators zoals FSX te vergelijken met een modernere zoals X-Plane 11, maar deze twee games zijn zelfs vandaag de dag het populairst. Aangezien FSX ongeveer tien jaar ouder is dan X-Plane 11, moet je begrijpen dat er een aantal grote verschillen zijn op het gebied van modernisering tussen de twee.

Ondanks zijn leeftijd is FSX nog steeds een zeer capabele sim, die een ongeëvenaarde hoeveelheid inhoud, DLC en mods biedt aan gebruikers die op zoek zijn naar de absolute inhoud. Er v alt iets te zeggen voor een game die zo oud is als FSX en die nog steeds steun en liefde krijgt van de fanbase. Zelfs X-Plane 11 kan geen zaklamp vasthouden aan de hoeveelheid herspeelbaarheid die FSX biedt.

X-Plane 11 is echter moderner en dat betekent dat je een groot aantal verbeteringen krijgt ten opzichte van oudere simulators. De graphics zullen er veel beter uitzien, de omgevingen zijn actueler, de ondersteuning zal de komende jaren waarschijnlijk beter zijn en de gameplay voelt strakker aan dankzij de enorme technologische vooruitgang. X-Plane 11 biedt een next-gen-ervaring waar FSX nooit in de buurt zal komen.

Als uw belangrijkste beslissende factor visuals zijn, is X-Plane uw go-to. Als je meer inhoud wilt, is FSX op dat gebied ongeëvenaard. De prijs is ook een beetje beter met FSX, maar elk van deze titels zal snel oplopen als je alle DLC beschikbaar wilt hebben.

De beste huidige-gen vluchtsimulator die nu beschikbaar is

X-Plane 11 is zonder twijfel de beste vluchtsimulator van de huidige generatie die je kunt kopen. Hoewel er enkele problemen zijn met optimalisatie, is de game, als je er de computer voor hebt, verbluffend en biedt momenteel de beste ervaringen uit de echte wereld.

Specs

  • Productnaam 11 Global Flight Simulator
  • Productmerk X-Plane
  • UPC 600246965752
  • Prijs $64,00
  • Releasedatum maart 2017
  • Platform Windows, macOS en Linux
  • Opslaggrootte 65 GB
  • Genre Simulator
  • ESRB-beoordeling E

Aanbevolen: