Apple MacBook Pro 13-inch (2019) Review: de beste laptop van Apple wordt nog beter

Inhoudsopgave:

Apple MacBook Pro 13-inch (2019) Review: de beste laptop van Apple wordt nog beter
Apple MacBook Pro 13-inch (2019) Review: de beste laptop van Apple wordt nog beter
Anonim

Bottom Line

Het basismodel van de MacBook Pro voelt niet langer als een vreemde eend in de bijt, met veel kracht en functies om de hoge prijs van Apple te rechtvaardigen.

Apple 13-inch MacBook Pro (2019)

Image
Image

We hebben de Apple MacBook Pro 13-inch (2019) gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Apple heeft onlangs zijn laptopopstelling gestroomlijnd en bijgewerkt, waarbij de standaard MacBook volledig is gedumpt, het scherm op de MacBook Air is verbeterd en de MacBook Pro op instapniveau een behoorlijk grote upgrade heeft gekregen ten opzichte van de vorige modellen. Het bevat veel meer kracht van binnen, en een van de andere grote veranderingen is in één oogopslag duidelijk zichtbaar: de Touch Bar, een slanke en dynamische strip van OLED-scherm die zit waar de fysieke functietoetsen ooit zaten.

De Touch Bar was voorheen exclusief voor duurdere MacBook Pro-modellen, maar met de introductie van de $ 1.299 basiseditie heeft Apple's prestatiegerichte MacBook een ander soort voorsprong dan eerdere modellen. Dit is waarom de nieuwe MacBook Pro de Apple-laptop is die je moet kopen als je een machine met spierkracht nodig hebt.

Image
Image

Ontwerp: Echt luxueus

De MacBook Pro van 2019 neemt geen grote vrijheden met het duurzame ontwerp van Apple, dat in de loop der jaren geleidelijk is verfijnd en afgeslankt. Het is merkbaar dunner en lichter dan de modellen van een paar jaar geleden, met andere tweaks en verbeteringen in de mix, maar dit ontwerp met de Touch Bar en Touch ID-sensor wordt sinds 2016 gebruikt in duurdere MacBook Pro-modellen.

Zoals altijd is de MacBook Pro een zeer minimalistisch ogende notebook, met een solide aluminium afwerking (zilver of spacegrijs) aan de buitenkant en het reflecterende Apple-logo in het midden. Het unibody-ontwerp meet ongeveer een voet over (11,97 inch) en 8,36 inch diep, met een dikte van slechts 0,59 inch. Met een gewicht van 3,02 pond voelt het dicht opeengepakt met technologie en sterk genoeg om jarenlang dagelijks gebruik te weerstaan. Afgezien van het verlies van het wigvormige ontwerp en het toevoegen van een gewicht van een kwart pond, is het gevoel niet zo heel anders dan de huidige MacBook Air.

De MacBook Pro is een van de beste laptops die je vandaag kunt kopen, als je bereid bent extra uit te geven voor een ervaring van topkwaliteit.

Net als de MacBook Air is het basismodel 13,3-inch MacBook Pro erg zuinig met poorten. Het heeft slechts twee Thunderbolt 3-poorten (USB-C) aan de linkerkant en slechts een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de rechterkant. De duurdere Pro-modellen (vanaf $1.799) voegen nog twee Thunderbolt 3-poorten toe aan de rechterkant, maar dat is een forse prijs voor een bescheiden verbetering. Je laadt de MacBook Pro op met een van de USB-C-poorten, dus als je meerdere accessoires wilt gebruiken terwijl deze is aangesloten, moet je investeren in een hub om meer USB-C of full-sized USB-poorten toe te voegen. Een poorten.

Image
Image

Toetsenbord: een bevredigende vlinder

De recente toetsenborden van Apple zijn controversieel, omdat ze een toetsontwerp in vlinderstijl hebben aangenomen dat volgens het bedrijf responsiever is. Er is echter heel weinig reizen naar de toetsen - wat niet iedereen zal waarderen - en de eerdere versies van de vlindertoetsen waren gevoelig voor storingen. Deze versie van de derde generatie is naar verluidt verbeterd en Apple biedt nu gratis reparaties aan voor alle defecte vlinderachtige toetsenborden. Als het kapot gaat, ben je gedekt.

Wat betreft de eigenlijke typervaring, we hebben ervan genoten. We hebben stillere en soepeler aanvoelende toetsenborden gebruikt op andere recente laptops (zoals de Microsoft Surface Laptop 2), maar de toetsen hier voelen responsief aan en we hebben geen problemen gehad in onze tijd met het gebruik van de computer. Ondertussen is het trackpad van de MacBook Pro zelfs groter dan dat van de Air, wat fantastisch is. Het is soepel en zeer nauwkeurig, met de extra ruimte die voldoende ruimte biedt voor multitouch-bewegingen, terwijl de haptische feedback de fysieke sensatie van elke druk simuleert zonder daadwerkelijk te bewegen. Voor ons geld is dit het beste trackpad dat vandaag beschikbaar is op een laptop.

Touch Bar: een functie op zoek naar een doel

De Touch Bar vervangt de klassieke functietoetsen op het toetsenbord, en het is een superdunne OLED-touchscreenstrip die dynamisch verandert op basis van de huidige app die je gebruikt of de contextuele behoeften die je zou kunnen hebben. Wanneer u bijvoorbeeld in Microsoft Word typt, heeft het gemakkelijk toegankelijke opmaakknoppen. In Safari worden favoriete bladwijzers weergegeven en worden woorden voorgesteld terwijl u typt. Het is vooral handig in creatieve apps zoals Adobe Photoshop en GarageBand, waar je snel toegang hebt tot instellingen waar je anders misschien naar moet zoeken.

Na meer dan een week MacBook Pro te hebben gebruikt, zijn we er niet van overtuigd dat de Touch Bar voor de meeste gebruikers een noodzakelijke toevoeging is. Het heeft in ieder geval meer stappen toegevoegd aan de gebruikelijke processen voor het wijzigen van het volume of het aanpassen van de helderheid van het scherm, wat vroeger handelingen met één tik waren met de fysieke functietoetsen. Er is een potentieel mooie toekomst voor de Touch Bar als Apple en andere ontwikkelaars echt nuttige gebruiksscenario's vinden, maar voor nu lijkt het grotendeels overbodig.

Na meer dan een week MacBook Pro te hebben gebruikt, zijn we er niet van overtuigd dat de Touch Bar voor de meeste gebruikers een noodzakelijke toevoeging is.

Hopelijk, nu het op elke MacBook Pro staat, zullen we zien dat er meer aandacht aan wordt besteed. Er is echter één zeer handige functie rechts van de Touch Bar: een Touch ID-sensor voor het lezen van uw vingerafdruk en het omzeilen van het vergrendelscherm. Het is dezelfde die tegenwoordig op de MacBook Air wordt gebruikt, en het is supersnel en handig - veel sneller dan het typen van een wachtwoord.

Configuratieproces: gemakkelijk doet het

Apple's MacBook-installatieproces is buitengewoon eenvoudig, in overeenstemming met de focus van het bedrijf op gebruiksvriendelijk ontwerp. Zodra je bent aangesloten (of opgeladen), druk je gewoon op de Touch ID-knop om de laptop aan te zetten. Maak desgevraagd verbinding met een Wi-Fi-netwerk en volg de rest van de configuratie-assistent terwijl u zich aanmeldt bij uw Apple-account en een paar opties selecteert op weg naar het macOS-bureaublad.

Image
Image

Bottom Line

Apple's 13,3-inch Retina-display is een knaller, met het IPS-scherm met led-achtergrondverlichting in 227 pixels per inch via de resolutie van 2, 560 x 1, 600. Het contrast is altijd uitstekend, het scherm is levendig en hyper-gedetailleerd, en het wordt ook erg helder met 500 nits. Dat is een stapje hoger dan de helderheid van 400 nits van de MacBook Air, en het verschil is merkbaar. U zult in vrijwel elk scenario geen moeite hebben om dit scherm te zien. Het biedt ook de optionele True Tone-instelling, die het kleurenpalet aanpast op basis van uw omgevingslicht om een consistente kijkervaring te garanderen.

Prestaties: Veel kracht

Het basismodel 2019 MacBook Pro wordt geleverd met een 128 GB solid-state drive (SSD), hoewel u extra kunt betalen om die te upgraden naar 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB. De basisgrootte zou voldoende moeten zijn als je voornamelijk media streamt en niet van plan bent veel grote bestanden te downloaden, hoewel het behoorlijk beperkend kan zijn als je van plan bent grote games te downloaden of met veel lokale media werkt.

De MacBook Pro-processor van 2019 biedt ook een grote verbetering ten opzichte van zowel de MacBook Pro van de laatste generatie als de huidige MacBook Air, gaande van een dual-core Intel Core i5-configuratie in beide gevallen naar een 1,4 Ghz quad- core Intel Core i5 met Turbo Boost tot 3,9 Ghz.

Dit biedt meer pk's om mee te spelen, waardoor de MacBook Pro een veel capabelere machine is voor creatieve taken zoals video- en fotobewerking, terwijl de Intel Iris Plus Graphics 645 GPU solide 3D-gaming mogelijk maakt. We hebben de MacBook Pro getest met Cinebench en hebben een score van 1, 675 behaald, terwijl de MacBook Air van 2018 van afgelopen herfst in totaal slechts 617 scoorde (hoger is beter). Creatieve professionals kunnen overwegen extra te betalen voor een acht-core Intel Core i7-processor en het RAM-geheugen te verdubbelen van de 8 GB vanaf het totaal tot 16 GB, maar de gemiddelde gebruiker zou het basismodel snel en capabel moeten vinden.

Macs staan niet echt bekend om gaming, maar de MacBook Pro deed het redelijk goed met de games die we probeerden. Het waanzinnige auto-voetbalspel Rocket League zag er dramatisch beter uit en liep veel soepeler dan op de MacBook Air, waardoor we een framesnelheid van hoge kwaliteit hadden zonder alle grafische effecten te hoeven doden. Ondertussen was Fortnite standaard ingesteld op hogere instellingen dan de notebook soepel aankon, maar met wat aanpassingen hebben we het op een stabiele plek weten te brengen. Het was niet erg scherp, maar zowel de resolutie als het detailniveau waren een stap hoger dan bij de MacBook Air (2018). Je zult nooit iets groots en flitsends draaien bij hoge grafische instellingen, maar de basis-MacBook Pro heeft in ieder geval genoeg grunt om sommige moderne 3D-games aan te kunnen.

Bottom Line

Net als de Air maakte de MacBook Pro indruk op ons als het gaat om het afspelen van muziek en audio. De honderden kleine gaatjes links en rechts van het toetsenbord leveren echt resultaat, met een volledige, robuuste muziekweergave die helder en meeslepend is. Het is een grote stap voorwaarts ten opzichte van veel laptops, vooral degenen die hun luidsprekers in de plooi van het scherm en het scharnier stoppen (zoals de Microsoft Surface Laptop 2).

Netwerk: geen problemen hier

De MacBook Pro kan verbinding maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken en kan beide probleemloos aan. Op een wifi-thuisnetwerk hebben we zowel de MacBook Pro als een iPhone XS Max rug aan rug getest en zagen we in wezen identieke resultaten (ongeveer 34 Mbps omlaag, 18 Mbps omhoog). We hebben geen verbindingsproblemen ondervonden tijdens het gebruik van de laptop thuis, in cafés en wanneer verbonden met het mobiele netwerk van een smartphone.

Batterij: het kan beter

Zoals je zou verwachten, heeft de extra verwerkingskracht van de MacBook Pro een prijs. De batterij van het stevigere model is lang niet zo veerkrachtig als die van de MacBook Air. Apple schat tot 10 uur draadloos internet of iTunes-videoweergave, maar dat moet met de helderheid zijn verlaagd.

De extra verwerkingskracht van de MacBook Pro brengt kosten met zich mee, en de batterij van het krachtigere model is lang niet zo veerkrachtig als die van de MacBook Air.

In ons dagelijks gebruik, met een typische workflow van surfen op het web, het typen van documenten, het streamen van muziek en af en toe het bekijken van streaming video's, kwamen we meestal uit op ongeveer 5 uur gebruik na een volledige lading. Toegegeven, dat is bij 100 procent helderheid, dus je kunt dat aantal waarschijnlijk vergroten door een beetje conservatief te zijn met de achtergrondverlichting. In onze intensieve videostreamingtest, waarin we continu een Netflix-film streamden met een helderheid van 100 procent, hield de MacBook Pro het 5 uur en 51 minuten vol voordat hij uitschakelde.

In termen van gemiddeld dagelijks gebruik is dat teleurstellend. De MacBook Air leverde ons meestal ongeveer 6-6,5 uur op een volledige lading, wat een solide verbetering is, en we moeten ons afvragen hoeveel de Pro's Touch Bar de uptime van de batterij opslokt.

Software: macOS is uitstekend

Apple's macOS is net zo betrouwbaar soepel en gebruiksvriendelijk als altijd op de MacBook Pro van 2019 en biedt een toegankelijke computerervaring die gestroomlijnd en duidelijk is. De Mac heeft misschien niet zoveel games als Windows-pc's, maar veel creatieve professionals geven de voorkeur aan het platform, en de MacBook Pro wordt geleverd met verschillende gratis en handige apps zoals iMovie, GarageBand en Pages. Als je andere Apple-apparaten zoals een iPhone, Apple Watch of AirPods gebruikt, maakt de gemakkelijke compatibiliteit een Mac ook aantrekkelijker voor iedereen die al in dat ecosysteem zit.

Zoals eerder vermeld, zouden we graag verdere softwareontwikkeling op de Touch Bar zien, omdat het momenteel in de meeste apps niet als een zeer belangrijk onderdeel van de MacBook-ervaring voelt. Er is een wijd open mogelijkheid om echt nuttige functies te creëren, maar voor nu zien we gewoon niet veel van een punt.

Prijs: het is de kosten waard

Zelfs met de Touch Bar toegevoegd, heeft Apple de basisprijs van de MacBook Pro gelukkig op $ 1.299 gehouden - hoewel er voldoende ruimte is om dat bedrag te laten groeien als je een hoger gespecificeerd model kiest, kies dan voor een 15- inch-scherm of breng andere configuratiewijzigingen aan. Voor die basisprijs, die $ 200 meer is dan de MacBook Air, voelt het alsof je een robuuste en echt gepolijste computerervaring krijgt die ideaal is voor ervaren gebruikers en creatieve professionals.

De "Apple-belasting" is echt, maar het is er een die veel mensen graag betalen.

Er zijn veel goedkopere laptops aan de Windows-kant en je krijgt meestal meer waar voor je geld. Als u bijvoorbeeld hetzelfde bedrag uitgeeft aan een Windows-pc, krijgt u mogelijk een krachtigere CPU of grafische kaart binnen. Maar een MacBook is de enige laptop die je kunt kopen met de macOS-software, en het niveau van de hardware van Apple is ongeëvenaard. De "Apple-belasting" is echt, maar het is er een die veel mensen graag betalen.

Apple MacBook Pro (2019) versus Apple MacBook Air (2019)

Zoals gezegd verschilt de huidige MacBook Air niet dramatisch van de MacBook Pro, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. De MacBook Air is iets slanker gebouwd dankzij het wedge-ontwerp en is ook net iets lichter. Het mist ook de Touch Bar, voor beter of slechter, en het scherm wordt niet zo helder.

Uiteindelijk is het meest consequente voordeel van de MacBook Pro de processor en GPU, die sterk verbeterde spelprestaties mogelijk maken en de mogelijkheid bieden om resource-intensieve apps met gemak te verwerken. Als je gewoon een MacBook wilt die op internet kan surfen en media kan afspelen, dan zou de Air het moeten doen. Voor professionele gebruikers en gamers biedt de MacBook Pro heel wat meer voor slechts $ 200 extra.

Het is een indrukwekkende premium laptop, hoewel de levensduur van de batterij beter zou kunnen zijn

De MacBook Pro van 2019 is een gemakkelijke aanbeveling als je op zoek bent naar een gepolijste, premium-gevoel laptop die een vuist maakt. De Touch Bar moet nog steeds zijn waarde bewijzen en de levensduur van de batterij is niet zo robuust als we hadden gehoopt, maar het gebruikelijke kwaliteitsniveau en finesse van Apple is duidelijk in bijna elk ander aspect - van het scherm tot het trackpad en het algehele ontwerp. De MacBook Pro is een van de beste laptops die je vandaag de dag kunt kopen, als je bereid bent extra geld uit te geven voor een ervaring van topkwaliteit.

Specs

  • Productnaam 13-inch MacBook Pro (2019)
  • Product Merk Appel
  • UPC 190198947833
  • Prijs $1, 299.00
  • Releasedatum juli 2019
  • Productafmetingen 12,85 x 9,25 x 2,2 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform macOS
  • Processor 1.4Ghz quad-core Intel Core i5
  • RAM 8GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 720p FaceTime HD
  • Batterijcapaciteit 58,2 Wh
  • Poorten 2x Thunderbolt 3 (USB-C), 3,5 mm koptelefoonaansluiting

Aanbevolen: