Een jaar later wordt Amazon Luna steeds beter

Inhoudsopgave:

Een jaar later wordt Amazon Luna steeds beter
Een jaar later wordt Amazon Luna steeds beter
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het is bijna een jaar geleden dat Amazon Luna werd uitgebracht voor consumenten, waardoor gamers nog een andere manier hebben om games in de cloud te spelen.
  • Het afgelopen jaar is Amazon Luna blijven verbeteren door nieuwe games en kanalen toe te voegen.
  • Gamen op Luna blijft soepel aanvoelen en grotendeels vrij van invoervertragingen, hoewel ik problemen heb opgemerkt in een paar titels die ik in de loop van de maanden heb getest.

Image
Image

Een jaar na de release voelt gamen op Amazon Luna nog steeds bijna net zo soepel als gamen op een krachtige pc, en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal stoppen met verbeteren.

In het afgelopen jaar merkte ik dat ik om de paar maanden terugging naar Amazon Luna om nieuwe games uit te proberen en om de algemene staat van de service te bekijken. Terwijl andere cloud-gamingopties zoals Google Stadia en GeForce Now een beetje zijn gestruikeld, is Amazon erin geslaagd om zijn cloudgebaseerde gamingplatform stevig in de hand te houden. De introductie van populaire nieuwe games, evenals meer kanalen voor gebruikers om uit te checken, hebben Luna ook gestimuleerd om verder te gaan, waardoor gebruikers meer kunnen genieten.

Toen ik Luna vorig jaar voor het eerst probeerde, was ik enthousiast over de mogelijkheden die Amazon op tafel bracht met zijn cloud-gamingservice. Nu, na een jaar van verbeteringen, nieuwe toevoegingen en alleen algemene updates, blijft Luna een trofeehouder onder de verschillende cloudgebaseerde spelopties die we beschikbaar hebben.

Focus op wat er toe doet

Als ik één ding moest kiezen dat ertoe heeft bijgedragen dat Amazon Luna zo'n groot succes is geworden in vergelijking met andere cloudstreamingplatforms, zou het waarschijnlijk de manier zijn waarop het de service in het algemeen benadert. Hoewel het idee van "een titel kopen en spelen" van Google Stadia niet slecht is, is het ook niet bepaald geweldig. Per slot van rekening geef je nog steeds meer dan $ 60 per game uit, bovenop eventuele andere servicekosten die je mogelijk moet betalen.

Met Luna krijg je wat je ziet en hoef je je geen zorgen te maken over het spelen van nieuwe games. In plaats daarvan hoef je je alleen maar te abonneren op het kanaal dat je wilt, en het werkt gewoon. Als je om de een of andere reden besluit dat je het spel niet leuk vindt, kun je gemakkelijk een ander spel starten en verder gaan zonder extra kosten te betalen.

Image
Image

Bovendien heeft Amazon, in tegenstelling tot Stadia, niet geprobeerd Luna te gebruiken als een manier om zijn eigen games te pushen. In plaats daarvan is het erop gericht om andere games naar de service te brengen - iets wat Stadia probeerde te pushen terwijl het probeerde zijn eigen bibliotheek met exclusieve Stadia te publiceren. Het idee van exclusives is lang niet zo belangrijk als vroeger, gezien de manier waarop Xbox- en PlayStation-titels de sprong naar pc beginnen te maken, dus het is leuk om te zien dat Amazon zich nog steeds concentreert op wat consumenten willen - meer toegang tot de games die ze al hebben liefde of waar je naar uitkijkt.

Door zich te concentreren op wat consumenten willen, heeft Amazon zichzelf klaargestoomd voor succes, en dat succes werpt nog steeds zijn vruchten af.

Constante verbetering

Cloud-gaming is altijd een wisselvallige tentoonstelling geweest, waarbij sommige platforms worstelen met invoervertraging en over het algemeen moeilijk te navigeren gebruikersinterfaces. Luna worstelt met geen van deze problemen, iets wat ik oprecht verraste door de eerste keer dat ik het uitprobeerde. De interface doet nog steeds erg denken aan streamingdiensten zoals Netflix en Hulu, waardoor het vertrouwd en gastvrij aanvoelt.

Luna was vroeger moeilijker te bereiken, maar Amazon heeft dat ook verbeterd, waardoor het veel gemakkelijker toegankelijk is dan voorheen. Het is leuk, want dat was een van de grootste klachten die ik een jaar geleden over de service had. Het gebrek aan input lag in vergelijking met andere services is ook nog steeds een groot pluspunt, en hoewel het niet helemaal onmerkbaar is, lijkt het verbeterd te zijn sinds de laatste keer dat ik de service een paar maanden geleden heb getest.

Visuele kwaliteit blijft ook een hoogtepunt, met veel games die dezelfde betrouwbaarheid en prestaties bieden die je zou ervaren op een high-end pc. Natuurlijk mag je ook de nieuwe coöpmodus op de bank niet vergeten, een modus waarmee vrienden je kunnen vergezellen in games zonder dat je er persoonlijk bij hoeft te zijn. Het is eigenlijk alsof je met je vrienden op de bank springt en samen spelletjes speelt, ondanks dat er een paar honderd kilometer tussen jullie zit.

Zelfs na een jaar blootgesteld te zijn geweest aan consumenten, blijft Amazon Luna de beste cloudgebaseerde gamingservice bieden die momenteel beschikbaar is. En het lijkt waarschijnlijk dat het de vaart erin zal houden.

Aanbevolen: