Brianna Wu vecht meer dan schurken in videogames

Inhoudsopgave:

Brianna Wu vecht meer dan schurken in videogames
Brianna Wu vecht meer dan schurken in videogames
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De vrouwen in de game-industrie doen grote dingen om gamen voor iedereen inclusief te maken.
  • Brianna Wu is het best bekend voor het maken van de Revolution 60-game en voor het uitspreken tegen Gamergate.
  • Verwacht meer games die in de toekomst door Wu zijn ontworpen.
Image
Image

Mannen domineren overweldigend de game-industrie. Volgens een rapport van de International Game Developers Association uit 2017 vormden mensen die zich als vrouwen identificeerden slechts ongeveer 21% van de game-industrie.

Maar vrouwen komen steeds meer naar een hoger niveau in de industrie. Ze maken games met op vrouwen gerichte personages en pleiten voor meer vrouwenstemmen in de grotere game-instellingen.

Een van die vrouwen is Brianna Wu, een toegewijde gamer en pleitbezorger voor vrouwen en politiek. Omdat ze zo ziek was van games op maat van mannen, begon ze haar eigen game te maken, op maat gemaakt voor iedereen.

"Het maakte me gewoon zo boos dat vrouwen de jonkvrouwen in nood waren die nooit de held zijn geworden", vertelde Wu Lifewire in een telefonisch interview.

Niveau één

Hoewel Wu tegenwoordig graag Cyberpunk speelt, zei ze dat haar eerste kennismaking met de gamewereld was toen haar ouders in 1985 een Nintendo-systeem voor haar kochten.

"Daarna was ik gewoon weg", zei ze. "Ik ging rechtstreeks naar de Mario-wereld."

Uiteindelijk zei ze dat ze een trend realiseerde met de games die ze speelde door vrouwen af te schilderen als secundaire personages of personages die gered moesten worden. Dat bracht haar ertoe in 2010 haar eigen bedrijf voor het ontwikkelen van games, Giant Spacekat, op te richten.

Het maakte me gewoon zo boos dat vrouwen de jonkvrouwen in nood waren die nooit de held werden.

Het bedrijf, dat ze samen met Amanda Stenquist Warner oprichtte, bracht Revolution 60 uit op iOS-systemen in 2014. De game heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de 2014 iOS Action Game of the Year-prijs van iMore, genaamd " de modellering…prachtig, de animatie verrukkelijk, de meeslepende muziek en de uitstekende stemacteurs."

Het spel voor één speler draait om vier vrouwen die proberen een ruimtestation te bevrijden. Spelers moesten tijdens het spel beslissingen nemen en bepaalde keuzes zouden leiden tot bepaalde eindes en gevolgen, waardoor spelers hun eigen lot konden kiezen.

Revolutie 60 bevat niet alleen vrouwelijke hoofdrolspelers die zijn ontwikkeld door een team bestaande uit een meerderheid van vrouwen, maar het had ook een uniek spelontwerp.

"We hadden een ontwerpfilosofie dat je niet hoefde te weten hoe je een controller moest bedienen om van een verhaal te genieten," zei ze. "We wilden een verhaal vertellen dat letterlijk iedereen kan oppikken en ervan kan genieten, ongeacht hun ervaring."

Niveau twee

Maar Wu zei dat haar grootste prestatie niet Revolution 60 is; het komt eerder op tegen Gamergate. In 2014 verspreidde een online intimidatiecampagne zich via sociale media die gericht was op vrouwen in de game-industrie en zich verzette tegen de toenemende invloed van feminisme in videogames en de videogamecultuur. Wu was een van die vrouwelijke doelwitten, omdat ze uitgesproken was over de door mannen gedomineerde industrie.

In die tijd ontving ze doodsbedreigingen, intimiderende e-mails en werd haar huis vernield, maar ze zei dat ze nooit terugdeinsde om zich uit te spreken.

"Het was een beslissing die me een enorm trauma bezorgde, maar ik heb altijd geweten dat als ik me niet zou uitspreken, ik daar spijt van zou krijgen," zei Wu.

Afgezien van die strijd in haar leven, zei Wu dat ze voortdurend vecht voor vrouwen in de game-industrie om te slagen. En het is ook niet alleen haar pleidooi voor andere vrouwen.

Image
Image

"Er is een groep vrouwen boven de 40 die industrieveteranen zijn… Je weet misschien niet hoe ze heten, maar ze verheffen elkaar meedogenloos achter de schermen en geven andere vrouwen kansen", zei ze. "We kunnen niet door de voordeur, dus we hebben stilzwijgend gewerkt om vrouwen door de achterdeur te krijgen."

Niveau drie

Wat betreft de game-industrie zoals die nu is, zei Wu dat het een innovatieprobleem heeft vanwege wie de leiding heeft.

"Vrouwen chippen aan de randen, maar het is echt moeilijk voor ons om op te staan en leiders te zijn [in de industrie]," zei ze. "Ik denk dat totdat dat systeem verandert, je een product zult zien dat echt op maat is gemaakt voor een heel specifiek soort speler."

Ze zei dat ze de laatste tijd "verveeld" is geraakt met gamen vanwege alle "first-person shooter-games, kill alles in zicht-games en sportgames", maar ze zei dat ze nog niet klaar was met het ontwikkelen van games.

"Je hebt nog niet het laatste van mij gezien over game-design," zei Wu.

Wu's erfenis gaat veel verder dan haar passie voor gaming en gamedesign, en ligt in plaats daarvan in haar meedogenloosheid om te vechten voor waar ze in gelooft.

"Aan het einde van mijn carrière hoop ik dat mensen zullen terugkijken op de dingen die ik heb gedaan en mij zullen zien als iemand die integer heeft gehandeld."

Aanbevolen: