De 9 beste klassieke Xbox-videogames om te spelen

Inhoudsopgave:

De 9 beste klassieke Xbox-videogames om te spelen
De 9 beste klassieke Xbox-videogames om te spelen
Anonim

Als je op zoek bent naar klassieke arcade- en consolegames om op je Xbox One te spelen, zijn hier onze topkeuzes. Ze zijn beschikbaar in de Xbox-gamecatalogus of de officiële Xbox-website.

Beste klassieke platformgame: Sonic The Hedgehog

Image
Image

In 1991 werd Mario's grootste rivaal meer algemeen erkend en populairder dan hij, en niet zonder reden. Sonic The Hedgehog was een snel platformspel met levendige kleurrijke graphics en pakkende liedjes met een kleine blauwe egel. Zijn houding was gemodelleerd naar Bill Clinton, terwijl zijn schoenen werden geïnspireerd door Michael Jackson (die uiteindelijk liedjes componeerde voor de gameserie) en de kerstman.

Sonic The Hedgehog staat op de lijst vanwege zijn bepalende plaats in de geschiedenis van videogames. Het was de grootste bedreiging voor Nintendo's Mario als het definitieve platformspel, omdat het veranderde hoe opwindend het genre kon zijn door zijn grenzen te verleggen. Baasgevechten waren stressverwekkend, de dood was bij elke beurt en het was jouw taak om dieren te redden die werden gevangen in robotlichamen.

Elke millennial die van de jaren 90 en videogames houdt, zal de Sonic-serie herkennen. Voor sommigen is Sonic een nostalgische trip down memory lane, en als je het nog niet gespeeld hebt, moet je het eens proberen.

Er zijn verschillende Sonic-versies beschikbaar. Om Sonic-games voor je Xbox One of Xbox 360 te vinden, ga je naar de Xbox Games-catalogus en zoek je naar Sonic.

Beste klassieke puzzel: Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix

Image
Image

Super Puzzle Fighter II, gemaakt als een spin-off van de populaire Street Fighter Alpha- en Darkstalkers-series, is Capcoms antwoord op Puyo Puyo 2 en Tetris. Spelers strijden om de speelruimte van hun tegenstander te vullen met getimede edelstenen door grote edelstenen in dezelfde kleur aan hun kant te bouwen en te verbrijzelen. Het competitieve puzzel-vechtspel met hoge intensiteit kan het beste tegen een vriend (of vijand) worden gespeeld, maar het is op zich nog steeds leuk als een op zichzelf staand spel voor één speler. Er zijn momenteel verschillende games in dit genre beschikbaar.

Beste klassieke coöperatie: Gunstar Heroes

Image
Image

Bij de eerste release in 1993 was Gunstar Heroes een geweldige, side-scrolling, run-and-gun shooter voor twee spelers die zijn tijd ver vooruit was en een stuk eenvoudiger is dan Contra. Tegenwoordig maakt het spel nog steeds het plezier en de charme waar het mee begon, met verschillende gamemagazines door de jaren heen die het als een van de beste videogames aller tijden noemen, en nooit onder een score van 90 procent komen.

Gunstar Heroes, dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen, betrekt een huurlingenfamilie die een schaduwdictatuur, het rijk genaamd, moet stoppen om een oud wapen nieuw leven in te blazen. Spelers verzamelen vier verschillende wapentypes die met elkaar kunnen worden gecombineerd om tot 14 verschillende hybride wapens te maken (zoekerkogels met een rechte laser, vlammenwerper machinegeweren, enz.), waardoor meerdere speelstijlen mogelijk zijn. Samen kunnen twee spelers vijanden weggooien, glijdende en springende aanvallen uitvoeren en talloze acrobatiek uitvoeren terwijl ze zich een weg banen door zwermen robotvijanden. Als je deze game nog nooit hebt gespeeld, moet je dat absoluut doen.

Meest uitdagende klassieke co-op: contra

Image
Image

De klassieke run-and-gun-actiegame is beschikbaar in de Xbox-gamecatalogus. Jij en een vriend (of als je gek genoeg bent, speel alleen) kunnen samenwerken als twee personages die opzettelijk zijn gemodelleerd naar Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Buitenaardse wezens vallen de aarde binnen en je bent op een missie om ze uit te schakelen met verschillende wapens, waaronder machinegeweren, lasers en het immer populaire spreidgeweer.

Hoewel Contra moeilijk en snel is, is het een van de meest verslavende spellen die er zijn (omdat het de moeite waard is om de overwinningen te behalen waar je zo hard voor vecht). Natuurlijk, als het te moeilijk is en je een kans wilt om het spel echt te verslaan (en jezelf 30 levens te geven), kun je altijd de beroemde Konami-code invoeren: Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, B, A.

Beste klassieke shooter: Doom

Image
Image

Vier jaar voor Goldeneye 007 voor de Nintendo 64 was er Doom. Elke gamer hunkerde naar een first-person shooter, en pc-gebruikers kregen voor het eerst een voorproefje van wat een definitief keerpunt in de gamegeschiedenis zou worden.

Wat is er leuker dan te spelen als een niet nader genoemde ruimtemarinier op Mars die een horde groteske monsters uit de hel verslaat? Doe mee aan Doom, de game die pionierde met het idee van deathmatches voor meerdere spelers, coöpmissies in moderne first-person shooters en hielp bij het doordrukken van wetgeving voor een classificatiesysteem voor de kinderen.

In 1993 was Doom de grootste oorzaak van verminderde productiviteit in IT-bedrijven, omdat iedereen met een pc het speelde. Doom werd zo populair dat Bill Gates het toeschreef voor het helpen stimuleren van de verkoop van Microsoft Windows 95. Sommigen konden het niet spelen, omdat het te gewelddadig was, maar nu kun je het voor volwassenen in handen krijgen en de bloederige glorie van weleer ervaren zwaargewicht.

Beste klassieke multiplayer versus: Bomberman Live

Image
Image

Bomberman kwam voor het eerst uit in 1983, toen dingen als 'bom' of 'man' niet zo bedreigend werden gezien als tegenwoordig. Het bevat een bedrieglijk schattig uitziende robotman in een wit turnpakje die een eindeloze voorraad bommen kan produceren. Zijn missie? Om te ontsnappen aan een labyrint van bakstenen waar alles, van ballonnen tot engelen, erop uit is om hem te doden. In de stenen die hem in de val lokken, zitten power-ups om hem gevaarlijker, sneller en in staat tot zijn eigen zelfvernietiging te maken.

Bomberman Live is een bijgewerkte versie van de klassieker, die een therapeutische (of hartverscheurende) first-player-modus of enorme chaos met acht spelers mogelijk maakt. Het is een van de beste games op de lijst voor een groep.

Er staan verschillende Bomberman-titels op de Xbox-website. Om Bomberman-games voor je Xbox One te vinden, ga je naar de officiële Xbox-site en zoek je naar Bomberman.

Best Cult Classic: Radiant Silver Gun

Image
Image

Ongetwijfeld een van de beste cult-volgende games op de lijst is Radiant Silver Gun. Het is een verticale shooter die exclusief in Japan is uitgebracht, maar later beschikbaar is gemaakt op Xbox Live Arcade. Voor degenen die bekend zijn met de populaire Ikaruga, dit was zijn voorganger.

Radiant Silver Gun heeft een unieke spelstijl waarin je verschillende combinaties van zeven wapens tegelijk kunt gebruiken om vijanden te verslaan. De wapens worden sterker naarmate je er punten mee scoort. Elke vijand waarmee je het opneemt, heeft een zwak voor een van deze wapens, dus het is een spel met een constante intense strategie. Het is ook ongelooflijk moeilijk.

De plot is geïnspireerd op 2001: A Space Odyssey en vertelt over een verhaal van bijbelse proporties met elementen van keihard nihilisme naar een hoopvolle toekomst. De soundtrack begeleidt het gevoel in de vergetelheid te vliegen. Als James Cameron, Nietzsche en Mozart een Sega-videogame zouden maken, zou het Radiant Silver Gun zijn.

Meest gemoderniseerde klassieker: Pac-Man Championship Edition

Image
Image

Iedereen kent Pac-Man. Waarom staat Pac-Man op de lijst? Het is bijna een 40 jaar oud spel. Welnu, Pac-Man Championship Edition blaast de Pac-Man-serie nieuw leven in, terwijl het trouw blijft aan zijn oorspronkelijke vorm.

De Pac-Man Championship Edition is qua gameplay vergelijkbaar met de originele Pac-Man, maar biedt veel verschillende gameplay-elementen en modi. Pac-Man CE is een sneller spel waarbij elk doolhof in twee helften is verdeeld. Het verandert geleidelijk naarmate je meer punten scoort. Zodra je alle stippen aan één kant hebt opgegeten, krijg je een power-up en blijf je spelen totdat je tijd of levens op zijn. Hoe langer je in leven blijft, hoe sneller het spel wordt.

Pac-Man Championship Edition is de best opnieuw gemaakte game van een oude klassieker op de lijst. Iedereen die van Pac-Man houdt of aan hem twijfelt, zal veel plezier beleven aan dit spel.

Beste klassieke vechter: Street Fighter 30th Anniversary Collection

Image
Image

Street Fighter is de ultieme vechtgame die het genre definieerde en door de jaren heen meerdere iteraties heeft voortgebracht. Street Fighter 30th Anniversary Collection brengt de vertrouwdheid van de hadoukens en uppercuts terug en biedt een knaller uit het verleden waarmee je die intense momenten met vrienden kunt herbeleven terwijl ze oude trucs opnieuw leren.

Aanbevolen: