Hoe op fitness gebaseerde videogames mainstream kunnen worden

Inhoudsopgave:

Hoe op fitness gebaseerde videogames mainstream kunnen worden
Hoe op fitness gebaseerde videogames mainstream kunnen worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Fitness-gebaseerde videogames zijn niets nieuws, maar zijn nooit echt populair geworden.
  • Gevestigde fitnessbedrijven zoals Peloton voegen spelopties toe aan hun platforms als een andere manier van trainen.
  • De toekomst van fitnessgaming zou in virtual reality kunnen liggen, omdat het de echte beperkingen van dagelijkse fitnesservaringen beperkt.
Image
Image

Steeds meer bedrijven combineren fitness en gaming, en het zou wel eens het volgende grote ding kunnen zijn - als het goed wordt gedaan, zeggen experts.

Momenteel hebben bedrijven zoals Peloton gaming-opties toegevoegd aan hun workout-line-up, en VR-headsets van bedrijven als Oculus bieden op fitness gebaseerde games zoals Supernatural en Beat Saber. Wat echter ontbreekt in het op fitness gebaseerde videogamelandschap, is die ene hitgame die zowel gamers als fitnessfanaten tevreden stelt.

“Als het goed wordt gedaan, vind ik fitnessvideogames fantastisch. Er moet begrip zijn van zowel [de fitness- als de gaming-industrie] over wat een goede fitnessroutine is en wat een goed spel is”, vertelde Rex Freiberger, de co-CEO van Gadget Review, aan Lifewire in een e-mail.

Fitness en gamen

Als je aan videogames en fitness denkt, kun je beelden oproepen van Dance Dance Revolution of Wii Sports. Hoewel beide games het goed deden, waren ze ook niet specifiek gericht op de fitnessmarkt. Freiberger zei dat er meer nodig is om vandaag succesvol te zijn in gaming en fitness.

“De oudere games die we hadden met beperkte technologie die dezelfde impact hadden als een aerobicsvideo maakten geen goed gebruik van het medium,” zei hij. "Games zoals Ring Fit Adventure zijn een perfect voorbeeld van wat fitnessgames kunnen en moeten zijn."

Image
Image

Nintendo's Ring Fit Adventure is een fitnessspel dat een flexibel ringvormig randapparaat gebruikt om op een leuke manier verschillende kracht- en cardio-oefeningen te bieden. Het systeem combineert met succes gaming en fitness door gebruik te maken van 20 verschillende werelden en meer dan 100 gaming-/fitnessniveaus met oefeningen zoals squats, backpressen en meer om je vijanden te verslaan en een hoger niveau te bereiken.

Maar gevestigde fitnessbedrijven houden de game-industrie in de gaten door game-opties toe te voegen als een manier om te trainen. Peloton heeft onlangs een aankomende videogameoptie aangekondigd voor abonnees genaamd Lanebreak.

Met het spel kun je punten verdienen door in je rijstrook te blijven, je energie-output te verhogen en je doel op tijd te bereiken. Rijders trappen naar een wiel op het scherm om doelen in het spel te bereiken. Bovendien kun je het spel aanpassen aan je moeilijkheidsgraad, de muziek en de duur van het nummer.

Hoewel het misschien een goede aanvulling is voor sommige Peloton-abonnees, zei Freiberger dat fitnessbedrijven gewoon niet zo uitgerust zijn om games te maken.

“Alleen maar wat mensen inhuren om games te maken, zal nooit goed gaan. Het spel zal een secundaire overweging zijn, en het zal zo voelen", zei hij. "Fitnessbedrijven moeten goede, ervaren [game]studio's inhuren om deze te maken, anders koopt niemand ze."

Verdwalen in een ervaring

Gaming kan echter het volgende grote ding in de fitnessindustrie worden als het goed en doordacht wordt gedaan. Buiten de gimmicks en het toevoegen van een speloptie om het toe te voegen, zeggen experts dat het allemaal draait om het "gamificeren" van je fitnessregime door te verdwalen in een ervaring en de beperkingen van de echte wereld te beperken.

“We zijn erg geïnteresseerd in het kunnen aanpassen van traditionele groepsfitnesservaringen en deze in virtual reality te brengen en dit op een manier te doen waarbij dat zich verta alt van real-world fitness naar VR”, Sam Cole, de co- oprichter en CEO van FitXR, vertelde Lifewire via de telefoon.

"Als het van toepassing is op virtual reality, heb je geen beperkingen die beperken of beperken wat je kunt doen."

Image
Image

FitXR gebruikt de Oculus Quest-headset om een unieke fitness-/game-ervaring te bieden in boks-, dans- en interv altrainingslessen met hoge intensiteit. Het systeem neemt je mee naar een virtuele dansstudio of op een dakterras, en leden worden ondergedompeld in de VR-wereld, inclusief het ontwijken van snelle signalen die je kapot slaat als ze om je heen worden verlicht.

Afgezien van nul beperkingen, zei Cole dat VR-fitness aantrekkelijk kan zijn voor mensen die geïntimideerd zijn door de sportschool of door groepsfitnesslessen.

“Ik zou nooit een voet in een dansles zetten omdat ik daar zo bang voor zou zijn, maar als je een koptelefoon op hebt en het ergens thuis doet, voelt het fantastisch en bevrijdend omdat ik dat niet doe laat iemand me veroordelen, 'zei Cole.

Hij is ervan overtuigd dat op fitness gebaseerde gaming mainstream kan worden, vooral in een postpandemische wereld waar we gewend zijn om thuis te trainen.

“Ik denk absoluut dat het de toekomst is, en ik denk dat het de toekomst is van meer mainstream fitness,” zei hij.

Aanbevolen: