Het papierformaat in Word wijzigen

Inhoudsopgave:

Het papierformaat in Word wijzigen
Het papierformaat in Word wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Ga naar File > Page Setup, kies Page Attributes in de vervolgkeuzelijst -down menu en stel vervolgens de Papierformaat. in
  • Word 365: Ga naar File > Print > Pagina-instelling, selecteer de Paper tab en stel vervolgens de Paper Size. in
  • Als u het gewenste formaat niet ziet, selecteert u Custom of Manage Custom Sizes om uw eigen marges in te stellen en een niet-afdrukbaar gebied.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het papierformaat in Word kunt wijzigen. Instructies zijn van toepassing op Word voor Mac en Microsoft 365.

Een documentpapierformaat wijzigen om af te drukken

U kunt het papierformaat van een document wijzigen voor een nieuw bestand of voor een bestaand bestand.

  1. Open een nieuw of bestaand bestand in Microsoft Word.
  2. Op een Mac, kies het File menu en selecteer Page Setup.

    Image
    Image
  3. Kies in Word 365 Bestand.

    Image
    Image
  4. Selecteer Print in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op de link Pagina-instelling onder aan Instellingen.

    Image
    Image
  5. Op een Mac, wanneer het Page Setup dialoogvenster verschijnt, moet het worden ingesteld op Page Attributes. Als dat niet het geval is, klikt u op de vervolgkeuzelijst bovenaan het vak en selecteert u Page Attributes.

    Image
    Image
  6. Voor Word 365 moet u mogelijk op het tabblad Paper bovenaan het dialoogvenster klikken.

    Image
    Image
  7. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast (of onder) Papierformaat en selecteer het gewenste papierformaat uit de beschikbare opties. Wanneer u een selectie maakt, verandert het Word-document op het scherm in die grootte. Als u bijvoorbeeld US Legal kiest in het menu, verandert de documentgrootte in 8,5 bij 14.

    Image
    Image

Papierformaatbeperkingen in Word

Voor Amerikaanse versies van Microsoft Word is het standaardpapierformaat 8,5 inch bij 11 inch. Hoewel u waarschijnlijk de meeste van uw brieven, rapporten en andere documenten op dit papierformaat afdrukt, is het wijzigen van het paginaformaat in Word om een ander papierformaat te gebruiken een eenvoudige taak.

Word legt niet veel beperkingen op aan paginaformaat of richting. De kans is groot dat uw printer grotere beperkingen stelt aan het papier dat u gebruikt dan Word, dus voordat u wijzigingen aanbrengt in het paginaformaat, moet u de printerdocumentatie raadplegen. Het kan je op de lange termijn veel frustratie besparen.

Een aangepast papierformaat instellen

Als je de gewenste maat niet ziet in het vervolgkeuzemenu, stel dan een specifieke maat in die je wilt.

  1. Klik op Mac- en niet-Microsoft 365-versies van Word op Aangepaste formaten beheren onderaan de lijst met papierformaatopties.

    Image
    Image
  2. Klik op het plusteken om een nieuw aangepast formaat toe te voegen. De velden worden gevuld met de standaardmetingen, die u zult wijzigen.

    Image
    Image
  3. Markeer un titled in de lijst met aangepaste formaten en verander de naam in iets dat u zich herinnert of herkent door erover te typen.
  4. Klik in het veld naast Width en voer een nieuwe breedte in. Doe hetzelfde in het veld naast Height.
  5. Stel een Niet-afdrukbaar gebied in door Door gebruiker gedefinieerd te kiezen en de marges in te vullen in de Top , Bottom, Left en Right velden. U kunt uw printer ook selecteren om de standaard niet-afdrukbare gebieden te gebruiken.

    Image
    Image
  6. Klik op OK om terug te keren naar het scherm Pagina-instelling.
  7. Selecteer Other of de naam die u aan het aangepaste formaat hebt gegeven in het vervolgkeuzemenu voor papierformaat. Uw document verandert in dat formaat op het scherm.

Word 365 is een beetje anders. Stel het papierformaat in op aangepast en stel vervolgens de verschillende parameters in de Paper, Margins en Layouttabbladen. Klik vervolgens op OK.

Als u een papierformaat invoert dat de gekozen printer niet kan gebruiken, wordt de naam van het aangepaste papierformaat grijs weergegeven in het vervolgkeuzemenu voor het papierformaat.

Aanbevolen: