Het formaat van een afbeelding of object in Word wijzigen

Inhoudsopgave:

Het formaat van een afbeelding of object in Word wijzigen
Het formaat van een afbeelding of object in Word wijzigen
Anonim

Als uw Microsoft Word-documenten iets anders dan rechte tekst bevatten, kan het voorkomen dat een bepaald onderdeel (zoals een afbeelding of een tekstvak) een ander formaat moet hebben. Word maakt het gemakkelijk om de grootte van objecten te wijzigen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word voor Microsoft 365 voor Mac, Word 2019 voor Mac en Word 2016 voor Mac.

Het formaat van een afbeelding wijzigen door te klikken en te slepen

Het formaat van een afbeelding wijzigen om het te verkleinen zodat het op een krappe plek in een document past of om het groter te maken om meer ruimte te vullen. Elk type object kan worden vergroot of verkleind, inclusief afbeeldingen, vormen, SmartArt, WordArt, grafieken en tekstvakken.

  1. Selecteer in het Word-document het object waarvan u de grootte wilt wijzigen.

    Image
    Image
  2. Gebruik de muis of het touchpad om een Groottegreep te selecteren en te slepen. De formaatgrepen bevinden zich op elke hoek van het object, evenals op de boven-, onder-, linker- en rechterranden.

    Als je het formaat van het object hebt aangepast, moet je het mogelijk ook opnieuw positioneren.

    Image
    Image
  3. Om de verhoudingen van het object hetzelfde te houden, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u selecteert en sleept. Om het object gecentreerd op zijn huidige locatie te houden, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u selecteert en sleept. Houd beide toetsen tegelijk ingedrukt om beide functies uit te voeren.

Het formaat van een afbeelding wijzigen door een exacte hoogte en breedte in te stellen

Verklein een object op basis van een exacte grootte als u twee of meer afbeeldingen van dezelfde grootte wilt maken of als afbeeldingen een bepaalde grootte moeten hebben om in een sjabloon of andere vereiste te passen.

  1. Selecteer in het Word-document het object waarvan u de grootte wilt wijzigen. Selecteer vervolgens op het lint Beeldformaat.

    Als u het formaat van iets anders dan een afbeelding wijzigt, zal de naam van het tabblad verschillen. Ga bijvoorbeeld voor WordArt, tekstvakken of vormen naar het tabblad Vormopmaak. Ga voor SmartArt of grafieken naar de Format tab.

    Image
    Image
  2. Om het object te verkleinen tot een exacte grootte, gaat u naar de Size groep en voert u de gewenste waarden in de Height enin. Breedte dozen. Of gebruik de pijlen om de hoogte en breedte van het object te wijzigen.

    Image
    Image
  3. Als u het object wilt verkleinen tot een exacte verhouding, selecteert u het opstartprogramma voor het dialoogvenster.

    Image
    Image
  4. In het Layout dialoogvenster, selecteer de Size tab.

    Image
    Image
  5. In de Scale sectie, selecteer Lock Aspect Ratio. Gebruik in de sectie Height of Width de bedieningselementen om de hoogte of breedte te wijzigen. De andere dimensie verandert automatisch om de verhouding te behouden.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK.

    Image
    Image

Een afbeelding bijsnijden

Snijd een afbeelding bij om een deel ervan te verwijderen, wat handig is als je niet alle inhoud van de afbeelding nodig hebt.

  1. Selecteer in het Word-document de afbeelding die u wilt bijsnijden. Selecteer vervolgens op het lint Beeldformaat.

    Image
    Image
  2. In de Size groep, selecteer Crop. De afbeelding toont bijsnijdgrepen rond de buitenrand.

    Image
    Image
  3. Selecteer en sleep een handvat om de afbeelding bij te snijden.

    Image
    Image
  4. Zoals bij het vergroten of verkleinen van een afbeelding, drukt u op Shift terwijl u bijsnijdt om de grootteverhouding te behouden. Druk op Ctrl om de afbeeldingen gecentreerd te houden. Druk op zowel Shift als Ctrl om beide te doen.

Aanbevolen: