Gratis Driver Scout v1.0 Review

Inhoudsopgave:

Gratis Driver Scout v1.0 Review
Gratis Driver Scout v1.0 Review
Anonim

Van alle gratis driver-updateprogramma's die we hebben gebruikt, is Free Driver Scout zeker een van onze favorieten, vooral omdat het echt geautomatiseerde driverinstallaties biedt.

Free Driver Scout zoekt, downloadt en installeert al uw verouderde apparaatstuurprogramma's voor u, automatisch en zonder verder tikken, klikken of ander werk van u.

Deze recensie is van Free Driver Scout versie 1.0. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is om te beoordelen.

Meer over Free Driver Scout

Image
Image

Ondersteuning voor de meeste versies van Windows, samen met een leuke functie die handig is voorafgaand aan een grote Windows-upgrade, zijn enkele van de functies die u in Free Driver Scout vindt:

  • Free Driver Scout zoekt en installeert apparaatstuurprogramma's voor Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Hoewel het niet officieel wordt ondersteund, lijkt het ook goed te werken in Windows 10
  • Zodra Free Driver Scout hardware heeft gevonden waarvoor stuurprogramma-updates nodig zijn, kunt u ervoor zorgen dat deze niet worden weergegeven in een toekomstige scan, wat handig is voor hardware die u niet altijd wilt bijwerken
  • U kunt het versienummer en de releasedatum van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma zien, evenals de nieuwe, bijgewerkte versiedatum, handig om te controleren of de stuurprogramma-update echt is wat u wilde
  • Free Driver Scout kan gratis een back-up maken van sommige of alle geïnstalleerde stuurprogramma's
  • OS Migration Tool is een functie die is opgenomen in Free Driver Scout waarmee u apparaatstuurprogramma's voor een andere versie van Windows kunt downloaden (zoals Windows 8 als u 7 gebruikt), wat handig is als u van plan bent Windows bij te werken naar een nieuwere versie

Gratis Driver Scout Voor- en nadelen

Automatisch bijwerken van stuurprogramma's is natuurlijk een van de grotere voordelen van het gebruik van Free Driver Scout, maar er zijn ook enkele andere dingen waarmee u rekening moet houden:

Pros

  • Programma is heel eenvoudig te installeren
  • Ondersteunt handmatige en geplande scans
  • Updates kunnen worden geconfigureerd om automatisch te worden geïnstalleerd
  • Bulkdownloads
  • Er is geen invoer vereist terwijl updates worden geïnstalleerd

Nadelen

  • Vindt niet zoveel verouderde stuurprogramma's als vergelijkbare software
  • Probeert meerdere niet-gerelateerde programma's te installeren tijdens installatie
  • De software wordt niet meer bijgewerkt

Gedachten over Free Driver Scout

Na het lezen van de voordelen en beschrijving van hierboven, is het duidelijk dat Free Driver Scout een erg goede keuze is voor een driver-updater-programma als je niet zelf wilt nadenken over het uitvoeren van scans en downloads. Bovendien kun je een back-up maken van stuurprogramma's en zelfs stuurprogramma's downloaden voor een ander besturingssysteem, wat echt geweldig is.

Maar zoals we hierboven vermeldden, vond Free Driver Scout gewoon niet zoveel verouderde stuurprogramma's als sommige andere hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's. Dit is natuurlijk een afknapper, want hoewel de software al het zware werk voor je doet, is het niet de beste tool die beschikbaar is als anderen meer informatie kunnen geven over verouderde apparaatstuurprogramma's.

Het lijkt er ook op dat de ontwikkelaar is gestopt met het vrijgeven van updates voor het programma. De website bevat Windows 10 niet als officieel compatibel besturingssysteem en heeft al heel lang versie 1.0.

Tijdens de installatie kan het installatieprogramma proberen enkele niet-gerelateerde programma's aan uw computer toe te voegen, samen met de Free Driver Scout-software. Als u de installatie van die programma's wilt uitschakelen, moet u voor elke aanbieding Weigeren selecteren.

Aanbevolen: