Hoe u uw YouTube-naam en kanaalnaam kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw YouTube-naam en kanaalnaam kunt wijzigen
Hoe u uw YouTube-naam en kanaalnaam kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Als je je Google-account en YouTube-kanaalnamen wilt wijzigen, ga je naar je YouTube-instellingen en selecteer je Bewerken op Google naast je naam.
  • Ga in de YouTube-app naar Instellingen > Mijn kanaal en tik op de gear naast je naam.
  • Als u uw Google-accountnaam wilt behouden, gaat u naar Instellingen > Maak een nieuw kanaal en voer een nieuwe naam in hetMerkaccount veld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je YouTube-naam en kanaalnaam kunt wijzigen met een webbrowser of de mobiele YouTube-app.

Hoe u uw YouTube-naam en kanaalnaam kunt wijzigen

Houd er rekening mee dat je Google-accountnaam altijd hetzelfde is als je gekoppelde YouTube-account en dus ook je kanaalnaam. Met andere woorden, je Google-accountnaam is de naam van je YouTube-kanaal. Als je dit goed vindt, kun je stap 1 tot en met 3 volgen om zowel je Google-accountnaam (en dus ook je YouTube-account en kanaalnaam) te wijzigen.

Als je de naam van je Google-account wilt behouden terwijl je de naam van je YouTube-kanaal in iets anders wilt veranderen, moet je je kanaal verplaatsen naar iets dat een merkaccount wordt genoemd. Ga door naar stap 4 tot en met 6 als dit de route is die u het liefst wilt nemen.

Toegang tot je YouTube-instellingen

Image
Image

Op het web:

Ga naar YouTube.com en log in op je account. Klik of tik op uw gebruikersaccountpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

In de app:

Open de app, log in op je account (als je nog niet bent ingelogd) en tik op onze gebruikersaccountpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Toegang tot het bewerken van uw voor- en achternaam

Image
Image

Op het web:

Klik op de Bewerken op Google link die naast je naam verschijnt.

In de app:

Tik op Mijn kanaal. Tik op het volgende tabblad op de tandwielpictogram naast je naam.

Wijzig uw Google/YouTube-naam

Image
Image

Op het web:

In het nieuwe Google Over mij-tabblad dat wordt geopend, voert u uw nieuwe voor- en/of achternaam in de daarvoor bestemde velden in. Klik op OK als je klaar bent.

In de app:

Tik op het potloodpictogram naast je naam en typ je nieuwe eerste en/of laatste naam in de opgegeven velden. Tik op het vinkje in de rechterbovenhoek van het scherm om het op te slaan.

Dat is het. Hierdoor verandert niet alleen je Google-accountnaam, maar ook je YouTube-naam en kanaalnaam.

Maak een merkaccount als je alleen je kanaalnaam wilt wijzigen

Image
Image

Dit is een dilemma waarmee veel YouTubers worden geconfronteerd: ze willen hun persoonlijke voor- en achternaam op hun persoonlijke Google-account behouden, maar ze willen hun YouTube-kanaal een andere naam geven. Dit is waar merkaccounts van pas komen.

Zolang je kanaal rechtstreeks is gekoppeld aan je Google-account, hebben ze altijd dezelfde naam. Maar het verplaatsen van je kanaal naar een eigen merkaccount is de manier om dit te omzeilen. Je kunt met je kanaal gemakkelijk heen en weer schakelen tussen je Google-hoofdaccount en je merkaccount.

Dit kan niet worden gedaan via de officiële YouTube-app, dus je moet je aanmelden bij YouTube via een web-/mobiele browser.

Alleen op internet:

  • Log in op uw account en klik op pictogram van uw gebruikersaccount > Instellingen.
  • Klik Bekijk al mijn kanalen of maak een nieuw kanaal.
  • Klik op Maak een nieuw kanaal.
  • Voer de nieuwe naam in die je voor je kanaal wilt in het veld Merkaccount en klik op Maken. Je wordt doorgestuurd naar de nieuw gemaakte kanaalpagina, die je in de volgende stappen vervangt door je bestaande kanaal.

Verplaats je kanaal naar je nieuw aangemaakte merkaccount

Image
Image

Om terug te gaan naar uw oorspronkelijke account, klikt u op het lege gebruikersaccountpictogram > Switch account en klikt u op uw account (degene die u wilt hernoemen).

  • Klik op uw gebruikersaccountpictogram > Instellingen.
  • Klik op de Geavanceerde link die onder je naam verschijnt.
  • Klik op Verplaats kanaal naar merkaccount.
  • Log opnieuw in op uw account voor verificatie.

Als je in aanmerking komt voor het wijzigen van je kanaal-URL, zie je een optie om een aangepaste URL te maken op deze pagina onder Kanaalinstellingen Om in aanmerking te komen voor een aangepaste URL, kanalen moeten minimaal 30 dagen oud zijn, minimaal 100 abonnees hebben, een geüploade foto als kanaalpictogram hebben en ook kanaalafbeeldingen hebben geüpload.

Bevestigen om de verhuizing te voltooien

Image
Image

Klik op de blauwe Selecteer de gewenste account knop.

Klik op de nieuw aangemaakte (en lege) channel.

Er verschijnt een bericht dat het merkaccount al een YouTube-kanaal heeft en dat de inhoud ervan wordt verwijderd als je je kanaal ernaartoe verplaatst. Dit is prima, want er staat niets op dit nieuwe kanaal sinds je het zojuist hebt gemaakt.

Ga je gang en klik op Delete channel… gevolgd door Move channel… om je oorspronkelijke kanaal naar dit nieuwe merkaccount te verplaatsen.

Aanbevolen: