Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt wijzigen
Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Log in op router als beheerder > zoek Wi-Fi wachtwoordinstellingen > voer nieuw wachtwoord in > Save.
  • Vereisten: IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord van de router.

Dit artikel legt uit hoe je je wifi-wachtwoord kunt wijzigen via de instellingen van je router, zelfs als je de huidige niet weet.

Hoe u uw wifi-wachtwoord kunt wijzigen

Het proces verloopt volgens de volgende algemene stappen.

Dit zijn algemene instructies voor het wijzigen van een wifi-wachtwoord. De stappen die nodig zijn om wijzigingen aan te brengen in de instellingen van een router, verschillen tussen routers van verschillende fabrikanten en kunnen zelfs uniek zijn tussen modellen van dezelfde router. Na de stappen volgen enkele aanvullende details over deze stappen.

  1. Log in op de router als beheerder.

    Sommige nieuwere apparatuur, waaronder het Xfi-systeem van Comcast Xfinity en Google Mesh, stroomlijnen netwerkbeheer in een mobiele app, en de app heeft de voorkeur boven rechtstreeks inloggen op de router. Als uw serviceprovider een suite voor mobiel beheer aanbiedt, zoekt u daar naar tools om uw wifi te beheren.

  2. Zoek de Wi-Fi-wachtwoordinstellingen.
  3. Typ een nieuw wifi-wachtwoord.
  4. Opslaan de wijzigingen.

Log in op uw router als beheerder

Je moet het IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van je router weten om in te loggen als beheerder.

Image
Image

Identificeer wat voor soort router u heeft en gebruik vervolgens deze D-Link-, Linksys-, NETGEAR- of Cisco-pagina's om te zien welk wachtwoord, gebruikersnaam en IP-adres nodig zijn om toegang te krijgen tot uw specifieke router.

Als u bijvoorbeeld een Linksys WRT54G-router gebruikt, laat de tabel in die link u zien dat de gebruikersnaam leeg kan worden gelaten, het wachtwoord "admin" is en het IP-adres "192.168.1.1." In dit voorbeeld opent u dus de pagina https://192.168.1.1 in uw webbrowser en logt u in met het wachtwoord admin.

Als u uw router niet in deze lijsten kunt vinden, gaat u naar de website van uw routerfabrikant en downloadt u de pdf-handleiding van uw model. Veel routers gebruiken het standaard IP-adres 192.168.1.1 of 10.0.0.1, dus probeer die als je het niet zeker weet, en misschien zelfs een paar cijfers als ze niet werken, zoals 192.168.0.1 of 10.0.1.1.

De meeste routers gebruiken ook het woord admin als wachtwoord, en soms ook als gebruikersnaam.

Als het IP-adres van je router is gewijzigd sinds je hem voor het eerst hebt gekocht, controleer dan de standaardgateway die je computer gebruikt om het IP-adres van de router te bepalen.

Zoek de wifi-wachtwoordinstellingen

Het vinden van de wifi-wachtwoordinstellingen zou vrij eenvoudig moeten zijn als je eenmaal bent ingelogd. Kijk in een Network, Wireless, of Wi-Fi sectie, of iets dergelijks, om de draadloze informatie te vinden. Deze terminologie verschilt tussen routers.

Om het Linksys WRT54G-voorbeeld opnieuw te gebruiken, in die specifieke router, bevinden de Wi-Fi-wachtwoordinstellingen zich op het Wireless-tabblad, onder de Wireless Security subtabblad, en het wachtwoordgedeelte heet WPA Shared Key.

Bottom Line

Typ een nieuw wachtwoord in het tekstveld op die pagina - een dat sterk genoeg is dat het moeilijk te raden is voor iemand.

Kan het wifi-wachtwoord nog steeds niet wijzigen?

Als de bovenstaande stappen niet voor u werken, neem dan contact op met de fabrikant of bekijk de producthandleiding voor instructies over het wijzigen van het wifi-wachtwoord voor de specifieke router die u heeft. Zoek gewoon op de website van de fabrikant naar het modelnummer van uw router om de handleiding te vinden.

Als je niet eens voorbij stap 1 komt om in te loggen op de router, reset je de router naar de fabrieksinstellingen om de standaard inloggegevens te wissen. Met dit proces kunt u zich aanmelden bij de router met het standaardwachtwoord en IP-adres, maar het wifi-wachtwoord wordt gewist. Van daaruit kunt u de router instellen met elk gewenst Wi-Fi-wachtwoord.

Aanbevolen: