Hoe krijg ik internet zonder kabel of telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik internet zonder kabel of telefoon
Hoe krijg ik internet zonder kabel of telefoon
Anonim

Wat u moet weten

  • Gebruik een ISP-zoekfunctie om de juiste provider op te zoeken.
  • Doe je onderzoek: vergelijk abonnementen, neem contact op met meerdere providers en vraag online rond.
  • Geadverteerde snelheden komen niet altijd overeen met de werkelijke snelheden. Zorg ervoor dat je ten minste 25 Mbps voor video krijgt.

Dit artikel legt uit met welke factoren je rekening moet houden bij het doorknippen van kabels, of het doorknippen van het snoer, uit je leven gaat niet altijd alleen maar over het afkicken van de tv-gewoonte of het overschakelen naar een streaming videopakket. Soms is geld een sleutelfactor.

Koordsnijders kunnen content streamen naar televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die gemaakt door LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio?

Internetservice vinden zonder kabel of telefoonlijn

Veel huishoudens hebben creatieve manieren gevonden om op hun maandelijkse overheadkosten te besparen door grote kabelmaatschappijen of telefoonserviceproviders helemaal te vermijden als het gaat om het verkrijgen van hun internetservice. Naarmate de technologie verbetert, zijn er steeds meer manieren om u aan te melden voor een snelle internetservice zonder te hoeven betalen voor kabel- of telefoonservice.

Om aan de slag te gaan, moet u weten welke bedrijven internetdiensten aanbieden in uw regio. Dit omvat vaak een of twee grote namen zoals Comcast, AT&T of Time Warner, samen met kleinere lokale providers of wederverkopers van DSL-services.

Winkelen en praten met talloze ISP's kan in uw voordeel werken, zelfs als er weinig keuzes beschikbaar zijn, aangezien veel internetproviders vaak introductiedeals en/of kortingen aanbieden voor het overstappen naar hun service. Het is trouwens een goed idee om een internetsnelheidstest uit te voeren, om er zeker van te zijn dat je weet hoe snel je huidige snelheid is - en wat je nodig hebt als je het snoer doorknipt.

Om te beginnen:

  1. Gebruik de zoekfunctie van een internetprovider om erachter te komen welke bedrijven uw regio bedienen.

    Image
    Image
  2. Bel elk bedrijf dat service biedt in uw regio om te weten wat zij aanbieden.
  3. Neem contact op met je huidige provider om te zien hoe hun aanbod zich verhoudt.

Vraag ook naar de installatie- en apparatuurkosten; niemand wil extra kosten vinden op de rekening van de eerste maand na installatie. Neem vooral de tijd en vergelijk uw opties zorgvuldig voordat u zich aanmeldt voor een maandelijks ISP-abonnement.

Internetserviceprijzen vergelijken

Sommige grote telecombedrijven zijn berucht omdat ze klanten te veel vragen voor basisdiensten en apparatuur, of zelfs consumenten misleiden door stiekeme mazen in de kleine lettertjes van hun contract te verbergen om kosten in rekening te brengen voor services waarvan ze beweren dat ze gratis zijn.

Voordat u meteen een contract aangaat, zijn er een aantal vragen waarmee u rekening moet houden om de juiste kabelvrije internetprovider (ISP) te kiezen:

  • Is er een datalimiet? Wat gebeurt er als u uw maandelijkse datalimiet overschrijdt?
  • Welke downloadsnelheden zijn beschikbaar?
  • Hoe betrouwbaar is de verbinding?
  • Als er satelliet beschikbaar is in uw regio, is uw fysieke locatie dan bevorderlijk voor een goede satellietontvangst?
  • Welke contractduur is beschikbaar? Zijn er kosten verbonden aan het vroegtijdig beëindigen van de dienst?
  • Zijn er extra kosten?
  • Zal de vermelde prijs stijgen na een eerste introductieperiode?

Hoe snel moet mijn internet zijn?

Naast de kosten is netwerksnelheid meestal de beslissende factor als het gaat om het kiezen van de juiste internetprovider zonder kabel of telefoon. Dat wil niet zeggen dat sneller altijd beter is. Veel huishoudens hebben eigenlijk geen snelle verbinding nodig voor hun dagelijkse internetbehoeften. Als je echter van plan bent om audio of video te streamen of online games te spelen, heb je een redelijk snelle verbinding nodig.

Aan de andere kant, als je van plan bent om voornamelijk op internet te surfen en e-mails te beantwoorden, zou een verbinding met een lagere snelheid prima moeten zijn. Als er geen snelle verbinding beschikbaar is in uw regio en u toch video wilt streamen, wees dan niet ontmoedigd; uit rapporten blijkt dat snelheden van slechts 5 Mbps voldoende zijn om de meeste inhoud op Netflix te streamen.

Aangezien snellere verbindingen vaak duurder zijn, moet u verstandig rekening houden met uw behoeften voordat u een internetabonnement kiest. Houd er ook rekening mee dat geadverteerde snelheden niet altijd overeenkomen met de werkelijke snelheden die u thuis krijgt. Vraag een potentiële internetprovider of u een test thuis kunt uitvoeren voordat u zich aanmeldt.

Moet ik mijn eigen modem of router kopen?

Moderne internetservice vereist gespecialiseerde apparatuur (bijvoorbeeld een modem) die in typische huishoudens vaak ontbreekt. Hoewel internetproviders deze apparatuur voor hun klanten kunnen leveren, zijn er vaak maandelijkse huurkosten aan verbonden. De meeste internetproviders brengen elke maand tussen $ 10 en $ 20 in rekening voor het huren van modems en routers, naast maandelijkse servicekosten. Na een paar jaar kunnen die kosten oplopen tot honderden dollars.

Het kopen van je eigen modem en/of router kan op de lange termijn aanzienlijk minder kosten en geeft je de vrijheid om het item te houden als je verhuist of van ISP verandert. Hoewel je misschien in de verleiding komt om een prijs te kopen voor een modem of router, kan investeren in de nieuwste, snelste technologie je de beste internetsnelheden en langdurig gebruik garanderen.

Voordat je een modem of router koopt, moet je met je internetprovider overleggen welk type je nodig hebt en welke ze aanbevelen. Laat u niet onder druk zetten om er een van uw ISP te huren als dat niet nodig is; bijna elke internetverbinding is compatibel met een breed scala aan modem- en routertechnologieën en merken.

Internetservice vinden in een landelijke omgeving

Helaas hebben miljoenen Amerikaanse huishoudens nog steeds niet veel keuzemogelijkheden als het gaat om breedbandtoegang, vooral in landelijke gebieden. Slechts iets meer dan 50 procent van de Amerikaanse huishoudens op het platteland heeft toegang tot breedbandinternet. Om verschillende economische en topografische redenen is het in deze gebieden nog steeds moeilijk om de benodigde infrastructuur voor breedbandinternet te installeren.

Verschillende bedrijven zoals HughesNet en WildBlue zijn ontstaan om deze leemte op te vullen door breedbandsatellietinternet te leveren aan landelijke gebieden. Deze satellietaanbieders zijn echter nog steeds niet op elke locatie beschikbaar. Als u er geen kunt vinden, probeer dan het programma voor plattelandsontwikkeling van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Het heeft verschillende subsidieprogramma's die zijn ontworpen om breedbandtoegang tot plattelandsgebieden te brengen. Deze vereisen een langdurig aanvraagproces en hebben beperkte jaarlijkse budgetten, maar kunnen in bepaalde delen van het land de perfecte oplossing zijn.

Google heeft zijn Loon-project gelanceerd om snel internet naar de oppervlakte te sturen met behulp van geavanceerde ballonnen, maar deze zullen waarschijnlijk nog enkele jaren in de prototypefase blijven. Als gevolg hiervan hebben huishoudens in landelijke gebieden hun mogelijkheden beperkt.

Wat als ik een huistelefoon nodig heb?

Laat de noodzaak van een huistelefoon je er niet van weerhouden de kabel door te knippen en over te schakelen naar een abonnement met alleen internet. Dankzij een technologie die bekend staat als Voice over Internet Protocol of VoIP, is het nu mogelijk om een telefoon met internet te verbinden en deze op dezelfde manier te gebruiken als een vaste telefoon. Er zijn tientallen VoIP-providers op de markt, maar zoals bij elke technologie zijn er duidelijke uitblinkers.

Skype heeft een abonnement waarmee u telefoongesprekken kunt ontvangen en voeren via uw computer of mobiele apparaat, terwijl VoIP-providers zoals Ooma en Vonage u in staat stellen een echte thuistelefoon te gebruiken. Zoals bij elke keuze voor een hulpprogramma, moet u uw onderzoek doen voordat u een verbintenis aangaat. Met een beetje planning kom je uiteindelijk een heel eind.

Aanbevolen: