Hoe u uw telefoon kunt opladen zonder oplader

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoon kunt opladen zonder oplader
Hoe u uw telefoon kunt opladen zonder oplader
Anonim

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om je telefoon op te laden als je geen telefoonoplader hebt, waaronder het gebruik van een handslinger of een oplader op zonne-energie. Voor al deze methoden is een oplaadkabel nodig die compatibel is met uw iPhone of Android-apparaat, of een draadloos oplaadstation.

Gebruik een USB-poort om uw telefoon op te laden

Voor dit proces heb je een oplaadkabel nodig die compatibel is met je telefoon. U kunt uw telefoon aansluiten op uw laptop om snel op te laden of alternatieve USB-poorten zoeken die het werk kunnen doen.

  1. De meeste USB-poorten op luchthavens en sommige coffeeshops bieden voldoende stroom om een standaard smartphone op te laden. Ook hebben sommige hotels USB-poorten ingebouwd in lampen en nachtkastjes. Ze hebben meestal de vorm van USB-A, het rechthoekige uiteinde van de kabel die u gewoonlijk gebruikt om uw telefoon op te laden.
  2. Steek het USB-uiteinde van de oplaadkabel in de USB-poort.
  3. Steek het andere uiteinde in je telefoon.
Image
Image

Laad uw telefoon op met een batterijpakket

Je moet een beetje van tevoren plannen om deze methode te gebruiken.

  1. Alle moderne accu's kunnen voldoende stroom leveren om uw smartphone op te laden, hoewel ze mogelijk niet allemaal snel opladen ondersteunen (zelfs als uw telefoon dat wel doet).
  2. Laad je batterijpakket van tevoren op en vergeet niet om het mee te nemen als je geen toegang hebt tot je gewone telefoonoplader (of draag het gewoon altijd bij je).
  3. Elk batterijpakket zal iets anders zijn, maar meestal hoeft u alleen de oplaadkabel erin en in uw telefoon aan te sluiten en aan te zetten.
Image
Image

Handslingerladers voor noodtelefoonkosten

Een handslingerlader vereist geen elektrische stroom, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitenavonturen of noodgevallen. Om een handoplader te gebruiken, steekt u de oplaadkabel in de oplader en in uw telefoon, en blijft u draaien totdat u een bruikbare lading krijgt.

Het kan even duren voordat je een bruikbare lading krijgt. Sommige modellen met handslinger hebben ingebouwde batterijen, dus u kunt de batterij opladen en vervolgens de batterij gebruiken om uw telefoon op te laden.

Image
Image

Gebruik een milieuvriendelijke oplader op zonne-energie

Nog een geweldige keuze voor buitenavonturen, een oplader op zonne-energie heeft alleen zonlicht nodig om te werken. Opladers op zonne-energie werken meestal op twee manieren: zonlicht laadt een batterij in het apparaat op, die vervolgens wordt gebruikt om de telefoon op te laden, of de oplader op zonne-energie laadt de telefoon rechtstreeks op.

  1. Stel de oplader in om zonlicht op te vangen, of plaats hem op je rugzak om hem op te laden tijdens het wandelen.
  2. Steek je oplaadkabel in de oplader en in je telefoon.
Image
Image

Laad je telefoon op met een autolader

De meeste moderne voertuigen hebben USB-poorten die u kunt gebruiken voor het opladen van mobiele apparaten. Zo niet, dan kun je een adapter kopen die in de aanstekerpoort wordt gestoken.

  1. Start je auto of zet hem in accessoiremodus.
  2. Steek het ene uiteinde van de oplaadkabel in de USB-poort of adapter van de auto en het andere uiteinde in je telefoon.
Image
Image

Gebruik een draadloze oplader voor eenvoudig opladen

Als je smartphone werkt met draadloos opladen, hoef je niets anders te doen dan je telefoon op het oplaadstation te leggen.

De stedelijke mythe dat je fruit kunt gebruiken om je telefoon op te laden, is technisch waar, maar vereist veel fruit en extra apparatuur. Daarom is het onpraktisch en niet aanbevolen.

Aanbevolen: