Een telefoon klonen zonder hem ooit aan te raken

Inhoudsopgave:

Een telefoon klonen zonder hem ooit aan te raken
Een telefoon klonen zonder hem ooit aan te raken
Anonim

Wat te weten

  • Installeer Dr. Fone op uw pc of Mac en sluit de telefoon aan die u wilt kopiëren, sluit vervolgens een andere telefoon aan om de gekopieerde gegevens over te brengen.
  • Alleen voor Android: installeer CLONEit op beide mobiele apparaten om alle gegevens van de ene telefoon naar de andere over te zetten via Wi-Fi.
  • Het apparaat waarnaar u de gegevens van uw telefoon kopieert, heeft mogelijk een eigen simkaart nodig om te werken.

Dit artikel legt uit hoe je een telefoon kunt klonen. Instructies zijn van toepassing op iOS- en Android-apparaten.

Een telefoon klonen

Over het algemeen wordt het klonen van telefoons gedaan door software te downloaden. U kunt CLONEit downloaden voor Android of Dr. Fone downloaden voor een iPhone. Deze programma's zijn over het algemeen ontworpen om een telefoon volledig over te zetten naar een nieuw apparaat, niet alleen de identifiers.

Dr. Fone gebruiken

Dr. Fone biedt tools waarmee u uw telefoon volledig naar een ander apparaat kunt kopiëren of gegevens volledig van een telefoon kunt wissen.

Wat we leuk vinden

  • Flexibele back-up en herstel.
  • Sterke opties voor het wissen van gegevens en back-up.
  • Snelle gegevensoverdracht tussen telefoons.

Wat we niet leuk vinden

  • Effectiever op Android dan op iOS.
  • Je hebt een pc of Mac nodig om toegang te krijgen tot de volledige reeks functies.

Cloneit gebruiken

CLONEit vereenvoudigt het proces nog verder; alles wat je nodig hebt om van de ene telefoon naar de andere te klonen, is de software op beide telefoons en een wifi-verbinding om de twee telefoons te delen. Stel gewoon één telefoon in om gegevens te verzenden en de andere om te ontvangen, en u bent helemaal klaar.

Zodra het proces is voltooid, opent u het nieuwe apparaat en kijkt u of alles correct is overgedragen. Als u merkt dat gegevens beschadigd zijn, vervangt u deze door de back-uptools en geniet u van uw nieuwe telefoon.

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige, tweestaps "batchkopie" van een apparaat.
  • Werkt zonder pc als 'brug'.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen Android.
  • Beide apparaten hebben CloneIt nodig om te werken.
  • Heeft veel rechten nodig om te werken, waardoor meer beveiligingsbewuste mensen kunnen pauzeren.

Het is onwaarschijnlijk dat consumentensoftware de identificatiegegevens van uw telefoon om juridische redenen kopieert. Wees uiterst achterdochtig tegenover elke app die beweert dit te kunnen doen, aangezien het een "Trojaans paard" kan zijn om u ertoe te brengen schadelijke software op uw telefoon of die van iemand anders te installeren.

Wat is telefoon klonen?

Telefoonklonen is het kopiëren van de gegevens en identiteit van de ene mobiele telefoon naar de andere. Klonen kan een back-up zijn van de hele telefoon, of het kan alleen de sleutel-ID's van uw telefoon zijn. In de begintijd van mobiele telefoons, toen ze niet meer waren dan radio's, maakte het onderscheppen van het signaal vaak een eenvoudige mogelijkheid om te klonen. Het enige wat een hacker hoefde te doen, was je telefoon af te stemmen op een hamradio en naar de identifier te luisteren.

Het is moeilijker op moderne telefoons, deels omdat telefoons nu simkaarten gebruiken, die worden geleverd met een geheime code. Dit maakt het klonen van de identifiers van je telefoon, vooral zonder hem aan te sluiten, veel moeilijker maar niet onmogelijk.

Image
Image

Waarom een telefoon klonen?

Het kopiëren van identificatiegegevens van een telefoon is over het algemeen illegaal over de hele wereld, maar ondanks de technische en juridische problemen doen mensen het over het algemeen om een handvol redenen, met als meest voorkomende het behouden van de functies van een telefoon of om deel een telefoon met iemand in hun huishouden zonder te betalen voor een tweede lijn.

Kloon nooit de telefoon van iemand anders, of het nu hun identifiers of hun gegevens zijn. De eerste is illegaal, ongeacht de mensen die beweren privédetectives op internet te zijn, en de laatste kan tegen de wet zijn, afhankelijk van hoe je de telefoon gebruikt.

Sommigen geloven ook dat dit hun telefoon onvindbaar maakt, maar dat is gewoon folklore. Elk apparaat heeft een unieke radio-vingerafdruk, en gewoon door de aard van hoe het werkt, kan het gemakkelijk worden gevolgd.

Deze wetten zijn niet van toepassing, het moet worden opgemerkt, op de software van uw telefoon of gegevens die u op uw telefoon plaatst, zoals foto's die u maakt, omdat het dupliceren van die gegevens niet toestaat dat een andere telefoon meeluistert uw oproepen of deel uw nummer. Het kopiëren en overdragen van die gegevens kan worden afgekeurd door uw provider of de telefoonfabrikant en kan in strijd zijn met de servicevoorwaarden of licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA's), maar het is over het algemeen toegestaan, al is het om geen andere reden dan het gewoonlijk moeilijk is voor deze entiteiten opzoeken.

Het klonen van de identificatiegegevens van uw telefoon, zelfs als u het voor uzelf doet, kan uw contract met uw provider ongeldig maken en ertoe leiden dat uw telefoon wordt uitgeschakeld. In sommige gevallen kan uw provider u zelfs van de service weren.

Voordat u uw telefoon kloont

Maak een back-up van uw Android-apparaat met behulp van Android-back-uptools of systeemback-up, of maak een back-up van uw iOS-apparaat met iCloud. Je moet ook een back-up maken van specifieke gegevens waarvan je bang bent dat ze verloren gaan, zoals familiefoto's, op een aparte service, om er zeker van te zijn dat er niets cruciaals verloren gaat.

Als u alleen een volledige versie van de gegevens op uw telefoon wilt bewaren, kunt u deze gebruiken om uw gegevens op een nieuw apparaat te laden. Mogelijk moet u uw provider echter om een nieuwe simkaart vragen. Neem contact op met hun klantenservice om hun beleid te bespreken.

Als je je telefoon wilt klonen, heb je het volgende nodig:

  • Uw huidige apparaat
  • Het apparaat waarop u uw telefoon wilt klonen
  • Een pc of Mac

Neem hier veel tijd voor en zorg ervoor dat niemand je aan de telefoon nodig heeft. Overweeg een desktop- en VoIP-nummer beschikbaar te hebben om te bellen en sms'jes te ontvangen terwijl u wacht.

FAQ

    Kun je een telefoon klonen zonder dat iemand het weet?

    Ja. Voor het klonen van een telefoon hoeft u, afhankelijk van de software die u gebruikt, niet eens het apparaat vast te houden dat u kloont. Het kan draadloos en zonder kennisgeving worden gedaan.

    Is het klonen van een telefoon illegaal of niet?

    Wat betreft de software die je kunt gebruiken om een telefoon te klonen, is daar niets illegaals. Op de meeste plaatsen kan het klonen van de unieke identificatiecodes die specifiek zijn voor uw telefoon echter illegaal zijn, daarom bieden de meeste software deze functies niet.

    Kan ik detecteren of mijn telefoon is gekloond?

    Ja. Er kunnen weggeefacties zijn, zoals onverwachte sms-berichten of plotseling worden buitengesloten van uw telefoon, maar niet altijd. Het is veel gemakkelijker om contact op te nemen met uw mobiele provider, omdat deze meestal kan controleren of uw apparaat is gekloond.

    Is het klonen van een telefoon gratis?

    Ja. Het klonen kost niets, maar de kloonsoftware is zelden gratis. Sommige derde partijen verkopen kloondiensten tegen een vergoeding, maar het is meestal veiliger om het zelf te doen met een goed beoordeeld stuk software.

    Kun je een telefoon klonen zonder een simkaart?

    Ja. Sommige software vertrouwt op sim-gebaseerde authenticatie om een apparaat te klonen, terwijl andere software specifiek is gebouwd om telefoons zonder simkaart te klonen.

Aanbevolen: