Wat te doen als je iPad heet wordt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als je iPad heet wordt
Wat te doen als je iPad heet wordt
Anonim

Als je iPad al een tijdje meegaat, is de kans groot dat hij af en toe warm kan worden. Er zijn veel redenen waarom dit kan gebeuren, maar het is alleen iets om je zorgen over te maken als het vaak gebeurt of als de temperatuur extreem wordt. Laten we eens kijken naar een paar redenen waarom uw iPad heet wordt en wat u eraan kunt doen.

Waarom wordt mijn iPad zo heet?

Er zijn veel verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat je iPad te heet wordt, maar ze vallen over het algemeen allemaal uiteen in een aantal categorieën:

  • iPad gebruikt veel van zijn interne verwerkingskracht: dit kan gebeuren bij het herstellen van een back-up of als uw apparaat iets intensiefs doet, zoals het opnieuw taggen van foto's na een belangrijke software update. Je iPad verbruikt ook veel stroom bij het spelen van games met zware 3D-graphics of het gebruik van augmented reality-apps.
  • iPad bevindt zich in warme, externe omstandigheden of gedurende langere tijd in direct zonlicht: Dit wordt versterkt als u uw iPad onder die omstandigheden gebruikt, zoals het gebruik van GPS in een hete auto.

Welke problemen kan oververhitting van de iPad veroorzaken?

Nogmaals, enige hitte is normaal bij intensief gebruik, maar het kan zijn dat een paar functies niet werken als je iPad oververhit raakt, waaronder:

  • Apps vertragen of stoppen.
  • Cameraflitser werkt niet meer.
  • Het opladen vertraagt of stopt helemaal.
  • Display dimmen.

Als de temperatuur gevaarlijk hoog wordt, zou er een waarschuwingsbericht op je scherm moeten verschijnen.

Image
Image

Hoe iPad te repareren die te heet wordt

Raak niet in paniek als je iPad warm begint te worden, maar wees je ervan bewust en doe wat je kunt om hem af te koelen.

Een ding dat u nooit, maar dan ook nooit moet doen als uw iPad te heet wordt, is door hem in een vriezer of voor een airconditioning te plaatsen. De snelle afkoeling kan condensatie veroorzaken en de interne mechanismen van uw apparaat beschadigen.

  1. Haal het ergens cool. Haal de iPad uit direct zonlicht en uit de buurt van warmtebronnen. Nogmaals, je zou niets drastisch moeten hebben, maar geef het een kans om af te koelen.
  2. Stop met het gebruik van apps. Sluit alle actieve apps, vooral games met veel 3D-graphics of apps die augmented reality gebruiken. Deze apps hebben de neiging om meer rekenkracht te gebruiken, waardoor de interne temperatuur van je iPad stijgt.

  3. Gebruik de iPad niet tijdens het opladen. Door je iPad op te laden, kan de temperatuur flink stijgen, vooral als hij in gebruik is tijdens het opladen.
  4. Schakel het uit. Dit zal het zeer snel afkoelen en een goede herstart zou kunnen zijn wat uw iPad nodig heeft.
  5. Apple Repair. Als u merkt dat uw iPad vaak oververhit raakt, vooral wanneer deze niet intensief wordt gebruikt, is er hoogstwaarschijnlijk iets mis met de interne mechanismen van uw apparaat. Breng het naar de Apple Store zodat ze het probleem kunnen diagnosticeren.

    Als ze je vertellen dat je vertrouwde iPad niet gerepareerd kan worden, dan is het tijd om na te denken over een nieuwe. Er zijn veel modellen om uit te kiezen; doe je onderzoek en laat Apple je niet zomaar de nieuwste, duurste versie verkopen.

Aanbevolen: