Wat te doen als uw iPad niet kan worden ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw iPad niet kan worden ingeschakeld
Wat te doen als uw iPad niet kan worden ingeschakeld
Anonim

Normaal gesproken, wanneer het scherm van een iPad zwart is, wacht deze in de slaapstand totdat u op de Home-knop of de Sleep/Wake-knop drukt om deze te activeren. De tablet kan ook worden uitgeschakeld. De oplossingen om een iPad te repareren die niet uit de slaapstand komt, kunnen eenvoudig of ingewikkeld zijn.

Bottom Line

De meest voorkomende reden waarom een iPad niet wordt ingeschakeld, is een lege batterij. Maar het probleem kan ernstiger zijn dan dat, inclusief beschadigde software of een hardwareprobleem.

Een iPad repareren die niet kan worden ingeschakeld

Dit probleem kan van invloed zijn op alle iPad-modellen en de oplossingen die u moet proberen, zijn hetzelfde voor elk iPad-model dat u gebruikt.

  1. Schakel de iPad in. Houd de Sleep/Wake-knop bovenaan de iPad ingedrukt. Als de iPad is uitgeschakeld, zou u na een paar seconden het Apple-logo moeten zien verschijnen, wat betekent dat de tablet normaal functioneert.

    Image
    Image
  2. Forceer je iPad opnieuw. Houd de knoppen Home en Sleep/Wake bovenaan het scherm minimaal 10 seconden ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet.

    Image
    Image
  3. Laad de batterij op. Als de iPad na een paar seconden niet opstart, is de batterij waarschijnlijk leeg. Sluit in dit geval de iPad aan op een stopcontact met behulp van de meegeleverde kabel en oplader. Wacht een uur terwijl de batterij wordt opgeladen en zet vervolgens de iPad aan. Zelfs als de iPad wordt ingeschakeld, kan deze bijna leeg zijn, dus laat hem zo lang mogelijk opladen of totdat de batterij volledig is opgeladen.

    Als je apparaat vaak zonder stroom lijkt te komen, onderneem dan stappen om de batterijduur van je iPad te verlengen.

  4. Als je iPad nog steeds niet aan gaat, is er mogelijk een hardwarestoring. De makkelijkste oplossing is om een Apple Store-afspraak te maken. Medewerkers van Apple Store kunnen helpen bepalen wat het onderliggende probleem is met uw iPad.
  5. Als je geen Apple Store in de buurt hebt, neem dan contact op met Apple Support voor hulp en instructies.

Aanbevolen: