Waarom je telefoon heet wordt

Inhoudsopgave:

Waarom je telefoon heet wordt
Waarom je telefoon heet wordt
Anonim

Als je telefoon warm wordt, is dit een indicatie dat de processor overbelast is (en een pauze nodig heeft) of een indicatie dat er een probleem is met de batterij.

Smartphones kunnen ook oververhit raken als ze bijvoorbeeld in een hete auto of buiten bij verstikkend weer worden achtergelaten. Hier leest u hoe u het probleem kunt identificeren en uw telefoon kunt afkoelen.

Wat veroorzaakt oververhitting van Android-telefoons?

Er zijn veel manieren om je smartphone in overdrive te sturen, waaronder het streamen van video's of het urenlang spelen van mobiele games. Het gebruik van turn-by-turn GPS-navigatie kan ook opwarmen. Je telefoon kan ook oververhit raken als je hem te lang in de zon laat liggen. Soms kan het tijdens het opladen warm worden door slechte ventilatie of een defecte oplader of kabel. Ten slotte kan dit te wijten zijn aan malware, gecompromitteerde apps of problemen met software-updates.

Image
Image

Hoe u uw Android-telefoon kunt afkoelen

  1. Verwijder de behuizing. Als je er een hebt, geef hem dan zoveel mogelijk ademruimte. Plaats de telefoon op een oppervlak dat geen warmte vasthoudt en richt er een ventilator op. Als je buiten bent, ga dan indien mogelijk naar de schaduw, of beter nog, ga naar binnen waar airconditioning is.

  2. Schakel de telefoon uit. Houd de stekker uit het stopcontact, totdat het is afgekoeld. Start de telefoon opnieuw op, maar start geen apps. Als de telefoon oververhit raakt, kan deze fysieke schade of verstopte ventilatieopeningen hebben. Neem contact op met uw provider of verkoper voor hulp.
  3. Update de software. Als er geen duidelijk hardwareprobleem is, kunnen dit apps of software zijn. Verwijder ongebruikte apps. Controleer of uw telefoon een software-update in behandeling heeft.
  4. Malware is altijd een risico. Het is essentieel dat u uw apparaat beschermt tegen schadelijke apps door regelmatig beveiligingsupdates te installeren en alleen apps en bestanden van vertrouwde bronnen te downloaden.

    Malware kan ervoor zorgen dat je telefoon warm wordt door op de achtergrond te draaien (doen wat hij ook doet) en nooit stoppen totdat je de app afsluit (of, beter nog, hem verwijdert).

  5. Reset de telefoon. Als de oververhitting aanhoudt, reset je je smartphone naar de fabrieksinstellingen. Maak eerst een back-up van uw gegevens, inclusief contacten, foto's en andere belangrijke informatie.

Voorkomen dat uw telefoon oververhit raakt

Deze problemen kunnen optreden op elke Android-telefoon, zelfs op nieuwe modellen, ongeacht het besturingssysteem of de fabrikant. Net als laptops hebben smartphones ventilatie nodig, vooral als je ze constant gebruikt. Zoals bij elk elektronisch apparaat, gaat een beetje onderhoud een lange weg.

  • Houd je telefoon uit de zon.
  • Laat je telefoon niet achter in een hete auto.
  • Zorg ervoor dat het hoesje dat u gebruikt, is ontworpen voor uw telefoonmodel en geen ventilatieopeningen blokkeert (indien aanwezig).
  • Houd de telefoon tijdens het opladen op een vlakke ondergrond, niet op je bank of bed. Vaak fungeert de behuizing als een radiator en stra alt de warmte weg van het apparaat. Dekens en beddengoed kunnen als een isolator werken. Goed voor jou, slecht voor je telefoon.
  • Houd uw besturingssysteem up-to-date.

Aanbevolen: