Wat te doen als je geen toegang hebt tot iTunes op je iPad

Inhoudsopgave:

Wat te doen als je geen toegang hebt tot iTunes op je iPad
Wat te doen als je geen toegang hebt tot iTunes op je iPad
Anonim

Aan het einde van 2019 verving Apple iTunes door Apple Music op Macs met macOS Catalina (10.15). Op iOS-apparaten vervingen ze iTunes door de iTunes Store-app.

Je kunt je iPad nog steeds aansluiten op een Mac met een bijgewerkt besturingssysteem en de iPad in Finder selecteren om de iPad bij te werken of te herstellen, of een back-up maken van de iPad-inhoud, inclusief de muziek die zich nu in de Muziek-app bevindt. Een verbinding met een Mac is echter niet langer nodig omdat de iPad draadloos wordt bijgewerkt naar iCloud en toegang heeft tot alle muziek die eerder in iTunes beschikbaar was via de iTunes Store-app. Als u problemen ondervindt bij het openen van de iTunes Store-app op de iPad, verwijdert u de app en installeert u de app opnieuw. Je muziek wordt niet beïnvloed.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPad-gebruikers die hun iPad updaten met iTunes op een Mac met Mojave (10.14) of eerder.

Bottom Line

Een iPad moet verbinding maken met iTunes op een Mac voor belangrijke systeemupdates en het maken van back-ups van je applicaties en gegevens. Als je iPad geen verbinding maakt met iTunes, kun je een paar dingen controleren voordat je opraakt en een nieuwe kabel kopen.

Controleer op iPad-herkenning

Zorg er eerst voor dat de computer de iPad herkent. Wanneer u de iPad op uw computer aansluit, moet er een kleine bliksemschicht verschijnen in de batterijmeter rechtsboven in het scherm. Dit symbool geeft aan dat de iPad wordt opgeladen. Zelfs als de batterijmeter "Niet opladen" aangeeft, wat betekent dat uw USB-poort de iPad niet kan opladen, weet u in ieder geval dat de computer uw tablet heeft herkend.

Als je de bliksemschicht of de woorden 'Niet opladen' ziet, herkent je computer dat de iPad is aangesloten.

Controleer de iPad-kabel

Zorg er vervolgens voor dat het probleem niet bij de USB-poort ligt door de iPad op een andere poort aan te sluiten dan degene die je eerder hebt gebruikt. Als je een USB-hub gebruikt of deze aansluit op een extern apparaat zoals een toetsenbord, probeer dan een USB-poort op de computer zelf.

Image
Image

Als het probleem wordt opgelost door de iPad op een andere USB-poort aan te sluiten, heb je mogelijk een slechte poort.

De meeste computers hebben genoeg USB-poorten, zodat een enkele kapotte niet erg is, maar als je merkt dat je bijna leeg raakt, koop dan een USB-hub bij je plaatselijke elektronicawinkel.

Lage stroom veroorzaakt iPad-problemen

Zorg ervoor dat de iPad niet te weinig stroom krijgt. Wanneer de batterij bijna leeg is, kan het zijn dat de energiebesparende modus tot onverwacht gedrag leidt wanneer het apparaat probeert de levensduur te verlengen. Als uw iPad is aangesloten op uw computer, koppelt u deze los en controleert u het batterijpercentage, dat zich rechtsboven op de iPad naast de batterijmeter bevindt. Als het minder dan 10 procent is, laat de iPad dan volledig opladen.

Als de woorden "Niet opladen" het batterijpercentage vervangen wanneer u de iPad op uw computer aansluit, sluit deze dan aan op een stopcontact met behulp van de adapter die bij de iPad is geleverd.

Herstart de computer en de iPad

Een van de oudste trucs voor het oplossen van problemen in het boek is om de computer opnieuw op te starten. Terwijl u wacht tot de computer weer opstart, start u de iPad opnieuw op door de slaapknop in de rechterbovenhoek van het apparaat ingedrukt te houden. Na enkele seconden verschijnt er een rode knop met een pijl, waarin u wordt gevraagd deze te verschuiven om het apparaat uit te schakelen. Nadat het scherm volledig zwart is geworden, wacht u een paar seconden en houdt u de slaapknop opnieuw ingedrukt. Het logo van Apple verschijnt in het midden van het scherm terwijl de iPad opnieuw opstart.

Als een standaardreset niet werkt, voer dan een geforceerde herstart uit door de knoppen Suspend en Home ingedrukt te houden totdat de iPad wordt uitgeschakeld en weer wordt ingeschakeld.

Wanneer uw computer en de iPad opnieuw opstarten, sluit u de iPad opnieuw aan op iTunes.

Hoe iTunes opnieuw te installeren

Als iTunes de iPad nog steeds niet herkent, is het tijd om een schone kopie van iTunes te proberen. Verwijder eerst iTunes van uw computer. iTunes verwijdert niet alle muziek en apps op uw computer.

Image
Image

Verwijder iTunes op een Windows-computer door naar het Start menu te gaan en Configuratiescherm te kiezen. Zoek naar een pictogram met het labelProgramma's en onderdelen Blader in dit menu totdat u iTunes ziet, klik er met de rechtermuisknop op met uw muis en selecteer uninstall

Nadat je iTunes van je computer hebt verwijderd, download je de nieuwste versie.

Zeldzame problemen met iTunes oplossen

Nog steeds problemen? Soms zijn problemen met stuurprogramma's, systeembestanden of softwareconflicten uiteindelijk de oorzaak van het probleem. Deze fouten zijn moeilijker op te lossen.

Image
Image

Als je antivirussoftware gebruikt, sluit deze dan af en probeer de iPad op je computer aan te sluiten. Van antivirussoftware is bekend dat deze soms conflicteert met andere programma's op uw computer.

Aanbevolen: