IPhone wordt heet? Hier is waarom en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

IPhone wordt heet? Hier is waarom en hoe het te repareren
IPhone wordt heet? Hier is waarom en hoe het te repareren
Anonim

iPhones, waaronder de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en de X-modellen kunnen oververhitting ervaren. Een oververhitting van een iPhone kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt, afhankelijk van de gezondheid en het gebruik ervan.

Deze handleiding is van toepassing op alle iPhone-modellen, inclusief de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en de X-modellen.

Normale redenen voor iPhone-warmte

Er is een verschil tussen een iPhone die warm aanvoelt en een iPhone die warm is. Er zijn zelfs veel redenen waarom uw apparaat soms warm kan aanvoelen. Enkele van deze redenen zijn:

  • Je iPhone gebruiken en tegelijkertijd opladen.
  • Kijken naar video van hoge kwaliteit gedurende lange tijd.
  • Uw GPS gedurende lange tijd gebruiken.
  • Videogames spelen of video-intensieve apps streamen.

Een warme iPhone is geen reden tot ongerustheid en is een normaal verschijnsel. Als je een warme iPhone ervaart, laat hem dan gewoon afkoelen voordat je hem verder gebruikt.

Als je iPhone oververhit raakt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Schakel het volledig uit. U moet uw apparaat de tijd geven om af te koelen om verdere schade te voorkomen. Je kunt problemen oplossen zodra je iPhone cool is.

Hoe repareer je je iPhone als het heet wordt

  1. Controleer of de zware behuizing rond je iPhone de oververhitting niet veroorzaakt. Om dit te doen, verwijder je het hoesje van je iPhone en test je het door het een dag of zo te gebruiken.

    Plaats je iPhone niet rechtstreeks in koude lucht, zoals in de koelkast. Dit kan condensatie aan de binnenkant van uw telefoon veroorzaken, waardoor interne waterschade kan ontstaan.

  2. Controleer je iPhone op crashende apps. Bepaalde apps die op de achtergrond op uw iPhone crashen, kunnen ervoor zorgen dat uw telefoon oververhit raakt. Ga om dit te controleren naar Instellingen > Privacy > Analytics > Analytics-gegevensZie je een app vaak crashen? Verwijder de app en probeer een andere. Of verwijder de app en download hem opnieuw.

    Image
    Image

    Wil je je favoriete app niet kwijtraken? Voer een snelle online zoekopdracht uit om vergelijkbare apps voor uw iPhone te vinden.

  3. Update je iPhone-apps die moeten worden bijgewerkt. Er zijn enkele apps die niet automatisch worden bijgewerkt. Verouderde apps met bugs kunnen de stroom van je iPhone leegmaken, waardoor oververhitting kan ontstaan.
  4. Controleer op apps die de volledige batterij van je iPhone gebruiken en de CPU van je iPhone leegmaken. Ga naar Instellingen > Batterij en controleer vervolgens de lijst met apps. Is er een app die veel van uw batterij gebruikt of deze snel leegraakt? Het is tijd om het te verwijderen en te vervangen.

    Image
    Image
  5. Zorg ervoor dat je iPhone is bijgewerkt door nieuwe updates te installeren. Een verouderde iPhone kan een overbelaste CPU veroorzaken, met oververhitting tot gevolg. Het is van cruciaal belang om uw iPhone up-to-date te houden telkens wanneer een nieuwe update wordt uitgebracht.
  6. Controleer de netwerkverbinding van je iPhone. Soms kan een slechte netwerkverbinding er ook voor zorgen dat uw iPhone in overdrive gaat tijdens het zoeken naar een signaal. Dit kan gebeuren in gebieden met slechte service of wanneer wifi niet wordt gedetecteerd.

  7. Probeer de helderheid van het scherm van je iPhone te veranderen. Soms kan het tijdens gebruik oververhitten als de helderheid van je iPhone op het maximale niveau staat. Ga gewoon naar het iOS-controlecentrum en gebruik de schuifregelaar voor helderheid om deze te verlagen.
  8. Verwijder widgets die op de achtergrond van je iPhone draaien. Wanneer meerdere widgets tegelijk op de achtergrond werken, kan dit de CPU overbelasten. Veeg naar rechts op uw vergrendelings- of startscherm om uw widgets te bekijken en tik vervolgens op Bewerken onder aan het scherm om ze toe te voegen of te verwijderen.
  9. Probeer het vernieuwen van apps op de achtergrond uit te schakelen. Met het vernieuwen van apps op de achtergrond kunnen uw apps te allen tijde naar nieuwe informatie zoeken. Wanneer al uw apps samen worden vernieuwd, kan de CPU van uw iPhone leeglopen. Om het uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > Achtergrond App vernieuwen > Achtergrondapp vernieuwen en tik vervolgens op Uit

  10. Probeer de instellingen van je iPhone te resetten. Als u er zeker van wilt zijn dat geen van uw instellingen de oververhitting veroorzaakt, kunt u ze allemaal resetten zonder gegevens te verliezen. Dit kan handig zijn bij het vinden van een frauduleuze app of een problematische instelling.

    Je kunt de instellingen van je iPhone resetten zonder gegevens te verliezen. Maar het is belangrijk om hoe dan ook een back-up van je iPhone te maken, voor het geval dat het ergste geval zich voordoet.

  11. Overweeg om je iPhone volledig terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Je kunt ook een gedwongen herstart proberen.
  12. Controleer de oplader van je iPhone. Gebruik je een oplader die niet door Apple is gecertificeerd? Goedkope opladers die bij verschillende bedrijven of online zijn gekocht, kunnen defect zijn. Gebruik de originele Apple-oplader die bij je telefoon is geleverd of bestel een nieuwe.
  13. Bel de Apple Genius Bar en maak een afspraak. Als je iPhone nog steeds problemen heeft met oververhitting, is het misschien tijd om hulp te vragen aan de Apple Genius Bar.

Aanbevolen: