Hoe Google Chromecast te gebruiken op Android en iOS

Inhoudsopgave:

Hoe Google Chromecast te gebruiken op Android en iOS
Hoe Google Chromecast te gebruiken op Android en iOS
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de Chromecast aan op de HDMI-poort van de tv en sluit de USB-stroomkabel aan op een poort op de tv of een stopcontact.
  • Download de Google Home-app voor iOS of Android (zet de tv aan). Selecteer in de app Apparaten en volg de instructies voor het instellen van de Chromecast.
  • Ga naar een app met Chromecast, zoals Netflix, selecteer de inhoud en tik op de knop Cast.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u inhoud van uw Android- of iOS-apparaat naar uw tv kunt sturen met behulp van een Google Chromecast-streamingapparaat dat is aangesloten op de HDMI-poort van uw tv.

Google Chromecast instellen op uw iPad, iPhone of Android

Het instellen van uw Chromecast-apparaat is eenvoudig, hoewel er enkele stappen voor nodig zijn.

  1. Steek de Chromecast-dongle in de HDMI-poort op de tv en sluit de USB-stroomkabel aanofwel in een compatibele poort op de TV of op een stopcontact.
  2. Ga naar de Google Play Store of de Apple app store op je mobiele apparaat en download de Google Home-app. Op de meeste Android-apparaten is Chromecast vooraf geïnstalleerd.
  3. Zet je tv aan. Selecteer in Google Home Devices in de rechterbovenhoek. De app leidt je door de relevante stappen om Chromecast in te stellen.
  4. Tegen het einde van het installatieproces zal er een code op de app en op de tv staan. Ze moeten overeenkomen en als ze dat doen, selecteert u Yes.
  5. Kies op het volgende scherm een naam voor je Chromecast. Er is in dit stadium ook de mogelijkheid om privacy- en gastopties aan te passen.

  6. Verbind Chromecast met het internetnetwerk. Krijg een wachtwoord van uw mobiele apparaat of voer het handmatig in.
  7. Als je voor het eerst Chromecast gebruikt, selecteer je de tutorial en Google Home laat je zien hoe casten werkt.
Image
Image

Inhoud casten naar Chromecast met uw iPad, iPhone of Android

Image
Image

Schakel je mobiele apparaat en tv in en zorg ervoor dat de laatste op de juiste ingang is geschakeld.

  1. Open de Google Home-app, ga naar de media- of audiostreamingprovider die je wilt gebruiken, d.w.z. Netflix, en selecteer de contentwaarnaar u wilt kijken of luisteren. Tik op de cast knop om te spelen.
  2. Als je verschillende cast-apparaten hebt, zorg er dan voor dat je het juiste cast-apparaat hebt gekozen waarop je je inhoud wilt bekijken. Wanneer u op de cast-knop tikt en u verschillende cast-apparaten heeft, geeft Chromecast een lijst met de apparaten die u kunt selecteren juiste.

  3. Zodra de inhoud naar uw tv is gegoten, gebruikt u uw mobiele apparaat als afstandsbediening voor het volume, het starten van de video of audio en meer. Om te stoppen met het kijken naar de inhoud, tikt u nogmaals op de cast-knop en selecteert u disconnect.

Uw iPad of iPhone spiegelen naar de tv via Chromecast

Image
Image

Op het eerste gezicht is het niet mogelijk om een iPad of iPhone rechtstreeks naar de tv te spiegelen. Het is echter mogelijk om AirPlay-mirroring van een mobiel apparaat naar een pc te gebruiken en vervolgens de Chrome-desktop van Google te gebruiken om naar de tv te spiegelen met een app van derden.

  1. Verbind het mobiele apparaat, Chromecast en PC met hetzelfde wifi-netwerk netwerk.
  2. Installeer een AirPlay-ontvanger-app, bijvoorbeeld LonelyScreen of Reflector 3, op de pc.

  3. Start Google Chrome en klik in het Menu op Cast.
  4. Klik op de pijl naast Cast naar. Klik op Cast desktop en selecteer de naam van uw Chromecast.
  5. Om het mobiele apparaat te spiegelen, voer je de AirPlay-ontvanger uit die je hebt gedownload.
  6. Veeg op de iPad of iPhone omhoog vanaf de knop om het Control Center weer te geven en tik op AirPlay Mirroring.
  7. Tik op de AirPlay-ontvanger om het scherm te spiegelen.

Het scherm op de iPad of iPhone zou nu moeten worden gespiegeld naar de pc, Chromecast en de tv. Er zal echter een korte vertraging optreden wanneer u een actie uitvoert op uw mobiele apparaat voordat deze op de pc verschijnt, en opnieuw op de tv. Dit veroorzaakt een probleem bij het bekijken van een video of het luisteren naar audio.

Aanbevolen: