Hoe de gastmodus te gebruiken op Chromecast

Inhoudsopgave:

Hoe de gastmodus te gebruiken op Chromecast
Hoe de gastmodus te gebruiken op Chromecast
Anonim

Als je vanaf een apparaat naar Chromecast wilt casten, moet je meestal verbinding maken met hetzelfde netwerk als de Chromecast. Chromecast biedt echter een gastmodus die een wifi- en Bluetooth-baken inschakelt dat uw gasten kunnen gebruiken om ernaar te casten, zelfs als ze zich niet in uw netwerk bevinden.

Maar hoe werkt de Chromecast-gastmodus? In dit artikel leert u hoe u de Chromecast-gastmodus gebruikt en hoe uw gasten er verbinding mee kunnen maken.

De voordelen van de gastmodus op Chromecast

Als je een feestje geeft of veel gasten hebt, is het laatste wat je wilt doen je wifi-wachtwoord uitdelen aan iedereen die komt opdagen.

Een veel eenvoudigere en handigere oplossing is om de gastmodus op uw Chromecast in te schakelen, zodat gasten video of muziek kunnen streamen wanneer ze maar willen. Voor gasten is dit net zo eenvoudig als verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk of koppelen met een Bluetooth-apparaat. Je Chromecast biedt beide opties.

Hoe de gastmodus in te stellen op Chromecast

Als je de gastmodus op je Chromecast wilt instellen, moet je de Google Home-app voor Android of iOS installeren.

U zou uw Chromecast-apparaat ook al moeten hebben ingesteld voor normaal gebruik. Zodra u een werkende Chromecast en Google Home op uw mobiele apparaat heeft geïnstalleerd, gebruikt u de volgende stappen om de gastmodus op Chromecast in te stellen.

  1. Zorg ervoor dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast. Start vervolgens uw Google Home-app en zoek uw Chromecast-apparaat.
  2. Tik op je Chromecast-apparaat in de lijst om de pagina te openen en tik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.
  3. Scroll naar beneden en tik op Gastmodus.

    Image
    Image
  4. Tik in het venster Gastmodus op de schuifregelaar om Gastmodus inschakelen.
  5. Eenmaal ingeschakeld, wordt op dit scherm een viercijferige pincode weergegeven onder de kop Gastmodus. Noteer dit PN-nummer, want dit is de pincode die u aan uw gasten moet verstrekken zodat ze toegang hebben tot en casten naar uw Chromecast-apparaat.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat je niets streamt wanneer je de gastmodus inschakelt. Google Home kan alleen een pincode ophalen als het Chromecast-apparaat momenteel niet in gebruik is.

Verbinding maken met Chromecast als gast

Er zijn twee manieren waarop het apparaat van uw gasten verbinding kan maken met uw Chromecast in de gastmodus. Een daarvan is door verbinding te maken met het unieke wifi-netwerk dat uw Chromecast nu uitzendt. De andere is om er verbinding mee te maken via Bluetooth. Beide methoden zijn transparant voor de gebruiker. De methode om de Chromecast aan te sluiten in de gastmodus blijft hetzelfde.

Laat uw gasten de onderstaande stappen volgen om naar uw apparaat te casten.

  1. Tik op een willekeurig Chromecast-apparaat op het Cast-pictogram in de video.

    Als het Cast-pictogram niet in de video verschijnt, controleer dan of de gastmodus is ingeschakeld op het Chromecast-apparaat. Probeer vervolgens het mobiele apparaat opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten zou het Cast-pictogram op de video moeten verschijnen.

  2. Je ziet een Cast to pop-upmelding met alle Chromecast-apparaten in de buurt. Tik op Apparaat in de buurt om als gast verbinding te maken met je Chromecast.

  3. Uw apparaat zal proberen te synchroniseren met het apparaat met behulp van een audiotoon. Selecteer in het Cast naar een apparaat in de buurt OK, CONNECT.

    De audiosynchronisatie werkt het beste in een zeer stille kamer waar geen achtergrondgeluid is. Om de kans op succes te vergroten, moet u ervoor zorgen dat u uw telefoon zo dicht mogelijk bij het Chromecast-apparaat houdt.

  4. Als de audiosynchronisatie niet werkt, verschijnt er een nieuw scherm waar uw gast de Gastmodus-PIN kan invoeren. Typ de pincode en tik op CONNECT.

    Image
    Image
  5. Hiermee wordt het apparaat in de gastmodus met de Chromecast verbonden en wordt de video of audio er normaal naar gecast.

Kan ik de gastmodus gebruiken met Chromecast in een hotel?

Veel mensen vragen zich af of het gebruik van de gastmodus met Chromecast zou werken als je in een hotel verblijft.

Helaas werkt dit niet. Ook al hoeft uw mobiele apparaat niet op hetzelfde wifi-netwerk te zijn aangesloten als de Chromecast for Guest-modus om te werken, uw Chromecast-apparaat moet nog steeds verbinding kunnen maken met internet.

Aangezien de meeste hotels vereisen dat je een browsergebaseerde inlogpagina gebruikt om verbinding te maken met internet, is dit niet mogelijk. Er zijn echter een paar trucs die u kunt proberen om een Chromecast te verbinden met bepaalde wifi-netwerken van hotels.

Als een van deze oplossingen voor u werkt om de Chromecast met internet te verbinden, kunt u de gastmodus gebruiken om verbinding te maken met uw Chromecast in een hotel.

Aanbevolen: