Hoe Google Now te gebruiken op Tik op Android

Inhoudsopgave:

Hoe Google Now te gebruiken op Tik op Android
Hoe Google Now te gebruiken op Tik op Android
Anonim

Wat te weten

  • Houd de Home-knop ingedrukt. Er verschijnt een bericht > tik op Turn On.
  • Om de functie te gebruiken, tik je op de Home-knop of zeg je " OK Google" en stel je een vraag.
  • Gebruik Google Now on Tap om informatie te krijgen over muziek, films of details over een restaurant.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Now on Tap op een Android-smartphone kunt gebruiken. Met de release van Android 7.0 (Nougat) werd Google Now on Tap vervangen door Google Assistant. Meer informatie over het gebruik van Google Assistant vind je hier in de Lifewire-gids.

Met deze functie kon je meer informatie opvragen wanneer je die nodig had en rechtstreeks communiceren met de app die je gebruikte. Het werkte met de meeste Google-producten, evenals enkele apps van derden. Het debuteerde met Android 6.0 (ook bekend als Marshmallow), maar evolueerde naar Google Assistant met Android 7.0. De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op alle Android-telefoons met Android 6.0 (Marshmallow), ongeacht de fabrikant.

Zet het aan

Image
Image

Zodra je Marshmallow OS of hoger hebt geïnstalleerd, moet je Google Now on Tap inschakelen. Gelukkig heeft Google instructies. Het enige wat u hoeft te doen is de home-knop ingedrukt te houden, of uw smartphone nu een hardware- of softwareknop heeft. Links ziet u het bericht dat verschijnt. Klik op inschakelen en je bent klaar om te gaan. Tik op je startknop om deze functie voortaan te gebruiken of zeg "OK Google" en stel een vraag over de app die je gebruikt.

Je hebt ook toegang tot Google Now en de bijbehorende instellingen door naar rechts op je scherm te vegen. Onder Spraak kun je 'On Tap' in- of uitschakelen.

Informatie krijgen over een artiest, band of nummer

Image
Image

We hebben Google Now on Tap eens geprobeerd, eerst door een nummer af te spelen op YouTube Music (was Google's Play Music), hoewel het ook zal werken in muziek-apps van derden. Je krijgt links naar informatie over het nummer dat wordt afgespeeld en de artiest, met links naar YouTube, IMDb, Facebook, Twitter en andere apps met relevante informatie. Op deze manier kun je je favoriete band volgen op sociale media of muziekvideo's bekijken zonder een browser te openen en een Google-zoekopdracht uit te voeren.

Image
Image

Je kunt hetzelfde doen met films; zoals je hier kunt zien, bracht Google Now on Tap informatie naar voren over zowel de Star Wars-filmserie als de film uit 2015.

Ontvang details over een restaurant, hotel of ander interessant punt

Image
Image

Hetzelfde geldt voor plaatsen. Hier zochten we naar "Four Seasons" en kregen resultaten voor zowel de hotel- als de restaurantketen. U kunt beoordelingen van elk bekijken en snel een routebeschrijving opvragen.

Soms gaat het bij de tap fout

Image
Image

Bij onze eerste Google Now on Tap-poging lanceerde ik het in de Gmail-app nadat ik een melding had ontvangen dat er een nieuwe aflevering van een podcast beschikbaar was. Het stuk is getiteld 'The Golden Chicken' en Google Now haalde informatie op over een restaurant met die naam in plaats van de podcast.

En soms is er niets

Image
Image

Het is ook mogelijk, maar niet gemakkelijk, om Google Now on Tap te overrompelen met een obscure zoekopdracht of een app die het niet kan lezen, zoals je fotogalerij. Al met al is het echter een geweldige onderzoekstool.

Aanbevolen: