Hoe u uw Chromebook kunt gebruiken met Chromecast

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Chromebook kunt gebruiken met Chromecast
Hoe u uw Chromebook kunt gebruiken met Chromecast
Anonim

Het mooie van een Chromebook is dat Google Chrome OS ingebouwde ondersteuning heeft voor Chromecast-apparaten, wat betekent dat je geen browser of extensie nodig hebt om het scherm van je Chromebook te casten. Hier leest u hoe u Chromecast gebruikt met uw Chromebook.

Deze handleiding is gebaseerd op Chrome OS-versie 78.0.3904.106 (64-bits).

Voordat je begint

Om aan de slag te gaan, moet u Chromecast installeren en uw inhoud streamen. Zorg er vervolgens voor dat uw Chromecast is bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Uw Chromebook moet ook worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van Chrome OS.

Als er al een Chromecast op je tv is aangesloten, betekent dit ook dat je je Chromebook niet fysiek hoeft aan te sluiten om media te bekijken. Zonder Chromecast ben je genoodzaakt een HDMI-kabel van je Chromebook naar je tv te draperen. Mogelijk hebt u zelfs een USB-C-adapter nodig, afhankelijk van het Chromebook-model.

Sommige fabrikanten maken ook tv's met een geïntegreerde Chromecast-component. Deze smart-tv's zijn vervaardigd door Sharp, Sony, Toshiba, Vizio en nog veel meer, en ze hebben geen extern Chromecast-apparaat nodig.

Hoe u uw Chromebook-scherm kunt casten

Ingebouwde Cast-ondersteuning in Chrome OS betekent dat je eenvoudig op een knop kunt klikken en je desktop cast naar een Chromecast. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste en kortste manier om media op je tv te krijgen.

  1. Klik op de systeemklok van de plank in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een pop-upmenu. Klik op Cast.

    Image
    Image
  3. Kies je Chromecast-apparaat. In dit voorbeeld is het verbonden met de TV Room TV die al is ingesteld in Google Home.

    Image
    Image
  4. Klik in het volgende pop-upvenster op uw bureaublad en klik vervolgens op Share.

    Image
    Image

Hoe u kunt stoppen met het casten van uw Chromebook-scherm

Als je klaar bent, moet je handmatig stoppen met casten vanaf de Chromebook. Klik nogmaals op de systeemklok op uw Chromebook en klik vervolgens op Stop op de castingkaart die bovenaan het menu wordt geopend.

Image
Image

Cast van Google Chrome en Mirror Chromecast naar TV

Technisch gezien heb je deze methode niet nodig als je vanaf de desktop cast. Maar als je liever niet het hele scherm deelt, werkt casten vanuit Google Chrome ook.

  1. Open Google Chrome en laad de media die je wilt casten.
  2. Klik op het three-dot icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Cast in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Kies uw Chromecast-apparaat in het volgende menu. In dit voorbeeld is Chromebook casten naar de tv in de tv-kamer al ingesteld in Google Home.

    Image
    Image

    Het Cast-pictogram verschijnt tijdelijk op de Chrome-werkbalk tijdens het casten. Als u dit pictogram op de werkbalk wilt behouden, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Altijd pictogram weergeven.

  5. Als u wilt stoppen met casten, klikt u op het blauwe Cast-pictogram dat wordt weergegeven op de Google Chrome-werkbalk en klikt u vervolgens op uw Chromecast-apparaat in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

Casten vanuit apps met Chromebook en Chromecast

Nogmaals, als je niet je hele bureaubladscherm wilt delen, is de volgende benadering om vanuit een specifieke service te casten. Je hoeft het afspelen van media niet te starten voordat je cast vanuit de app, klik gewoon op het Cast icoon om te beginnen.

Hoe te casten vanaf Netflix

In Netflix moet je eerst de startpagina van de media laden voordat je gaat casten. Als u bijvoorbeeld de bestemmingspagina voor The Witcher laadt, ziet u het Cast-pictogram in de rechterbenedenhoek.

Image
Image

Het Cast-pictogram verschijnt ook in de rechterbovenhoek wanneer u tijdens het afspelen op media klikt.

Aanbevolen: