Hoe u Uber van tevoren kunt plannen

Inhoudsopgave:

Hoe u Uber van tevoren kunt plannen
Hoe u Uber van tevoren kunt plannen
Anonim

Wat u moet weten

  • Tik op auto-en-klok in Waarheen > stel de tijd in > Opha altijd instellen> stel een ophaal- en bestemmingsadres in > bekijk het > Klaar > Schedule.. . > Klaar.
  • Tik op de drie gestapelde regels Menu > Your Trips > Upcoming om te bekijken.
  • Tik op Rit annuleren op het Upcoming scherm om te annuleren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de functie Geplande ritten in de Uber-app op zowel iOS als Android kunt gebruiken, waarmee je vijf minuten tot 30 dagen van tevoren een reis kunt boeken. Het beschrijft ook hoe u uw aanstaande ritten kunt annuleren.

Uber vooraf plannen

  1. Start de Uber-app.
  2. Tik op de auto-en-klok in het vak Waarheen om uw opha altijd te plannen.

    Image
    Image
  3. De datum wordt automatisch ingevuld voor vandaag met een afhaling gepland voor vijf minuten vanaf de huidige tijd. U kunt deze velden wijzigen door omhoog en omlaag te scrollen en ze aan te passen aan de gewenste ophaaldatum en -tijd.

    Image
    Image
  4. Tik op Opha altijd instellen om te bevestigen.

    Uber geeft je automatisch een opha altijd van 15 minuten voor je rit. Houd bij het maken van plannen rekening met de extra reistijd.

  5. Op het volgende tabblad ziet u de tijd en datum van uw rit, de huidige locatie en waarheen.

    Hieronder ziet u Werk, Thuis, Opgeslagen plaatsen en recente bestemmingen uit uw zoekgeschiedenis.

    Als je van plan bent om vanaf je huidige positie te vertrekken, kun je eenvoudig op je bestemming tikken in de voorgestelde lijst of typen om een zoekopdracht te starten.

    Image
    Image
  6. Als je vanaf een ander adres reist, tik je op Huidige locatie en zoek je naar de juiste ophaallocatie. Tik op het veld Waarheen en zoek vervolgens naar uw bestemming of kies uit opgeslagen en voorgestelde plaatsen.
  7. Je route verschijnt op een kaart samen met je standaard rittype en geschatte ritprijs.

    Image
    Image
  8. Je kunt omhoog vegen over de ritdetails voor meer informatie over het tarief en de voertuigcapaciteit. Veeg naar rechts om andere ritopties te bekijken.

    Image
    Image

    U kunt UberPool-ritten niet vooraf reserveren.

  9. Tik op Gereed of veeg omlaag om het rittype te accepteren.
  10. Tik op Schedule… om uw boeking te bevestigen.

    Image
    Image
  11. Je ziet een overzicht met de details van je geplande rit, inclusief een schatting van het tarief.

    Image
    Image
  12. Je rit is geboekt! Tik op Gereed om terug te keren naar het startscherm van Uber.

Hoe u uw geplande Uber-ritten kunt bekijken en annuleren

Zodra een rit is geboekt, kun je de details controleren of deze van tevoren annuleren in de Uber-app.

  1. Om details van je aanstaande reizen te bekijken, tik je op Instellingen in de linkerbovenhoek van het scherm - weergegeven als drie horizontale lijnen.

    Image
    Image
  2. Tik op Jouw reizen. Dit opent een overzicht van eerdere ritten, komende ritten en Gezinsprofiel - verbonden accounts die dezelfde betalingsgegevens delen.

    Image
    Image
  3. Tik op Upcoming om je geboekte reizen te zien.

    Je ziet een lijst met geplande ritten samen met de tijd, datum en bestemming. Je kunt ook het type rit zien dat je hebt geboekt en de geschatte prijs.

    Vanaf deze pagina kun je er ook voor kiezen om een aanstaande rit te annuleren.

    Image
    Image
  4. Tik op Rit annuleren als je je geplande rit wilt annuleren, of tik op Nee als je je geplande rit niet wilt annuleren.

    Image
    Image
  5. Als je ervoor kiest om een Uber te annuleren, ben je onderworpen aan het standaard annuleringsbeleid van Uber. Dus als u aan een chauffeur bent gekoppeld en deze de reis heeft geaccepteerd, beta alt u waarschijnlijk een toeslag.

Normaal gesproken wordt u pas kort voor de geplande tijd van uw reis gekoppeld aan een chauffeur (meestal een paar minuten), dus als u voor die periode annuleert, worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je echter binnen die tijd of tijdens de geplande ophaalperiode van 15 minuten annuleert, wordt er hoogstwaarschijnlijk een boete in rekening gebracht. Uber specificeert de annuleringskosten niet, maar deze bedragen meestal rond de $ 5. Als je een reis annuleert en er een vergoeding in rekening wordt gebracht die volgens jou onjuist is, kun je deze aanvechten via Uber's Review My Cancellation Fee-proces.

Aanbevolen: