Hoe u apps op uw iPad kunt ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe u apps op uw iPad kunt ordenen
Hoe u apps op uw iPad kunt ordenen
Anonim

Wat u moet weten

  • Mappen maken: Houd het pictogram ingedrukt totdat een menu verschijnt. Druk op Bewerk beginscherm. Sleep de app naar een andere voor dezelfde map.
  • Toevoegen aan dock: Houd het pictogram ingedrukt totdat een menu verschijnt. Druk op Bewerk beginscherm. Sleep het pictogram naar uw dock.
  • Om alfabetisch te sorteren: Instellingen > Algemeen > Reset > Indeling beginscherm resetten > Reset.

Dit artikel legt uit hoe je apps die je hebt gedownload van de App Store op het startscherm van je iPad kunt ordenen. De instructies in deze handleiding verwijzen naar de meest recente versies van iOS en naar iPadOS 13 en hoger.

Organiseer uw iPad met mappen

Mappen maken is een belangrijk hulpmiddel voor het beheren van apps op uw apparaat. Een app naar een map verplaatsen is net zo eenvoudig als het verplaatsen van een app. In plaats van de app op een open gebied op het startscherm van de iPad te laten vallen, zet je hem echter in een map-app.

  1. Tik op het app-pictogram en houd het vast totdat een menu verschijnt en selecteer vervolgens Bewerk beginscherm. (De app-pictogrammen wiebelen en geven het X-logo weer.)

    Image
    Image
  2. Tik met uw vinger op de app en sleep deze naar een van de beschikbare app-pictogrammen voor mappen. Als u een nieuwe map wilt maken, sleept u de app naar een app waarmee u de map wilt delen.
  3. Voeg een naam toe aan de map door op het naamgebied te tikken, of behoud de standaardtitel. De iPad herkent soorten apps, dus als je een map maakt met twee weer-apps erin, wordt de naam Weather.

    Image
    Image
  4. Tik buiten de map om terug te keren naar het startscherm. U kunt nu extra apps tikken, vasthouden en naar de map slepen.
  5. Tik op Klaar om het verplaatsen van app-pictogrammen te stoppen.

    Image
    Image

Maak meerdere mappen voor je apps. Maak bijvoorbeeld mappen voor games, productiviteits-apps, entertainment-apps, financiële apps, enzovoort. Als u geen map gebruikt, sleept u de apps erin naar het startscherm en de map verdwijnt.

Plaats je meest gebruikte apps in het Dock

De apps in het dock aan de onderkant van het scherm blijven hetzelfde, ongeacht welk startscherm momenteel wordt weergegeven. Dit gebied is een goede thuisbasis voor uw meest gebruikte apps. U kunt maximaal 15 apps op het dock plaatsen, dus er is voldoende ruimte om uw dock-ervaring te personaliseren. Na de eerste zes apps worden de app-pictogrammen kleiner om ruimte te maken voor extra app-pictogrammen. U kunt de grootte van het dock wijzigen in de Settings app.

Het dock geeft automatisch de drie recent gebruikte apps weer. Zelfs als je geen app hebt gedockt, kan deze klaar zijn om te starten vanuit de dock als je deze onlangs hebt geopend.

Je kunt een app op dezelfde manier in het dock plaatsen als je hem zou verplaatsen:

  1. Tik op het app-pictogram en houd het vast totdat een menu verschijnt en selecteer vervolgens Bewerk beginscherm. (De app-pictogrammen wiebelen en geven het X-logo weer.)

    In oudere versies van iOS en iPadOS hoeft u Bewerk beginscherm niet te selecteren. Houd in plaats daarvan een app-pictogram ingedrukt om de bewerkingsmodus op het startscherm te openen.

    Image
    Image
  2. Tik met uw vinger op de app en sleep deze naar het dock. Houd ingedrukt totdat de andere apps op het dock uit de weg gaan.
  3. Laat je vinger los.

    Je kunt ook apps in het dock verplaatsen totdat de volgorde bij je voorkeuren past.

Als je dock vol is of als je een van de standaard-apps op het dock nodig hebt, verplaats je apps van het dock zoals je apps overal vandaan zou verplaatsen. Wanneer u de app uit het dock ha alt, verplaatsen de andere apps zich naar het dock.

Plaats mappen in het Dock

Een van de coolste manieren om een iPad te organiseren, is door het script om te draaien. Het dock is bedoeld voor je meest gebruikte apps. Het startscherm is bedoeld voor uw mappen en de rest van uw apps. U kunt echter het startscherm gebruiken voor de meest populaire apps en het dock voor al het andere. Vul hiervoor het dock met mappen. Het plaatsen van een map op het dock is een geweldige manier om toegang te krijgen tot een hele reeks apps vanaf elk startscherm.

Dus, in plaats van het dock te gebruiken voor de apps die je gemakkelijk wilt openen, laat je deze apps op de eerste pagina van je startscherm staan. Plaats vervolgens uw andere apps in mappen op het dock.

Sorteer de apps alfabetisch

Er is geen manier om uw apps permanent alfabetisch te ordenen, maar u kunt apps sorteren zonder elke app te verplaatsen. Hier is de oplossing.

  1. Open de app Instellingen.

    Image
    Image
  2. Ga naar het linker menupaneel en selecteer Algemeen.

    Image
    Image
  3. Kies Reset.

    Image
    Image
  4. Selecteer Reset beginschermlay-out en bevestig uw keuze in het dialoogvenster dat verschijnt door Reset. te selecteren

    Image
    Image

Deze procedure sorteert alle apps die je hebt gedownload in alfabetische volgorde. Gedownloade apps verschijnen na de standaardapps, die op dezelfde manier zijn gerangschikt als toen u de iPad voor het eerst lanceerde. Apps die u later downloadt, worden niet gealfabetiseerd. Deze apps verschijnen zoals gewoonlijk aan het einde van de apps.

Sla het organiseren van de iPad over en gebruik Spotlight Search of Siri

Als je te veel apps hebt om te tellen, zijn de basisorganisatietips voor de iPad misschien niet voldoende om je iPad gemakkelijk te laten navigeren. Hier zijn een paar suggesties:

  • Open elke app op elk gewenst moment met Spotlight Search, die je kunt vinden door naar rechts te vegen op het startscherm. De tool biedt een zoekveld en verschillende suggesties voor recent gebruikte apps.
  • Open een app met Siri. Houd de Home-knop ingedrukt om Siri te starten en zeg vervolgens Launch Notes of Launch Mail of welke app dan ook je wilt openen.

Aanbevolen: