Virtuele realiteit kan gerechtelijk bewijs in een nieuw licht plaatsen

Inhoudsopgave:

Virtuele realiteit kan gerechtelijk bewijs in een nieuw licht plaatsen
Virtuele realiteit kan gerechtelijk bewijs in een nieuw licht plaatsen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual reality werd voor het eerst gebruikt in een rechtszaal in Hong Kong als een manier om bewijs te bekijken.
  • Het gebruik van virtual reality in rechtszalen zou in de VS kunnen toenemen, aangezien de pandemie van het coronavirus sociale afstand afdwingt.
  • Een juridisch artikel stelt dat VR een nauwkeuriger manier zou kunnen zijn om een scène te reconstrueren dan een live jurybezichtiging.
Image
Image

Virtual reality-brillen werden onlangs gebruikt om bewijsmateriaal in een rechtszaal in Hong Kong te bekijken in een technologische draai aan de wet die zijn weg naar dit land zou kunnen vinden.

VR-headsets werden gebruikt tijdens het onderzoek naar de dood van een student uit Hong Kong die viel op een parkeergarage met meerdere verdiepingen. Het maakt deel uit van een kleine maar groeiende beweging om bewijs te presenteren via VR. Experts zeggen dat virtual reality nieuwe manieren zou kunnen bieden om bewijs aan jury's te presenteren.

"Het lijdt geen twijfel dat virtual reality zou kunnen helpen om details van een zaak aan juryleden uit te leggen op een manier die hen in staat stelt zich onder te dompelen in de plaats delict", zegt Jack Zmudzinski, senior medewerker bij softwarebedrijf Future Processing. in een e-mailgesprek. "Het nadeel is dat er strikte maatregelen zouden moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat dergelijk bewijs accuraat en onbevooroordeeld is."

Coronavirus dwingt het probleem af

In de Hong Kong-zaak was het het eerste gebruik van VR door de stad tijdens een proef. Normaal gesproken zou de jury de plaats van het overlijden hebben bezocht, maar aanklagers gebruikten een veiligheidsbril vanwege bewegingsbeperkingen als gevolg van het coronavirus. Alex Chow Tsz-lok viel afgelopen november om het leven tijdens protesten tegen de regering.

"De simulatie is zeer dicht bij de echte omgeving [van de parkeerplaats]", vertelde chemicus Jack Cheng Yuk-ki aan de South China Morning Post. Yuk-ki maakte deel uit van een team dat de scène reconstrueerde met behulp van speciale scanners en de gegevens omzet in afbeeldingen die in virtual reality te zien zijn.

Het lijdt geen twijfel dat virtual reality zou kunnen helpen om details van een zaak aan juryleden uit te leggen op een manier die hen in staat stelt zich onder te dompelen in de plaats delict.

VR is alleen ooit in Amerikaanse rechtszalen gebruikt om aspecten van kleine verkeersongevallen aan te tonen, zei Milosz Krasinski, directeur van webadviesbureau Chilli Fruit, in een e-mailinterview. "De enige grote belemmering voor het wijdverbreide gebruik van deze technologie komt neer op de kosten", voegde hij eraan toe. "Afhankelijk van de verfijning van de gebruikte technologie, kost het tussen de $ 15.000 en $ 100.000 om een plaats delict op deze manier tot leven te brengen."

Image
Image

Een artikel in Marquette Law Review beweert zelfs dat VR een nauwkeuriger manier zou kunnen zijn om een scène te reconstrueren dan een live jurybezichtiging. VR zou het tijdstip van de dag en de aanwezigheid van fysiek bewijs kunnen simuleren op een manier die de werkelijke scène, ontdaan van veel van zijn materiële bewijzen voorafgaand aan de jurybezichtiging, niet kon.

Een voordeel van VR-technologie is dat het een rechtzoekende in staat stelt om voor de jury een bepaalde ervaring te simuleren, subjectief perspectief te demonstreren en te testen, en de structuur en capaciteit van het geheugen te onderzoeken door aannames over variabelen zoals volgorde en ruimtelijke relaties', schrijven de auteurs van het artikel.

"Zoals eerder is gedocumenteerd", vervolgt de krant, "kan VR-technologie worden ontworpen voor gebruik in de rechtszaal, om plaats delict na te bootsen, de getuigenis van onbetrouwbare getuigen te beschuldigen, beweringen te testen en het begrip van een jury te vergroten betwiste gebeurtenissen in computergebaseerde gesimuleerde omgevingen."

Rechtbanken gaan virtueel

De pandemie van het coronavirus zou het gebruik van VR in de rechtszaal kunnen stimuleren, zeggen waarnemers. Rechtbanken houden meer virtuele hoorzittingen vanwege de richtlijnen voor sociale afstand, en de resultaten zijn volgens sommigen positief.

"Als je de meeste rechters en advocaten in januari had gevraagd wat ze van videohoorzittingen vonden, zouden ze een instinctief, diepgeworteld, negatief beeld van hun potentieel hebben geuit", zei professor Richard B. Susskind van de Universiteit van Oxford sinds kort. "Is het niet fascinerend in deze tijd van grote druk, toen rechters en advocaten het echt nodig hadden, hoe snel ze zich aanpasten? … Er zijn geesten geopend en veel mensen zijn van mening dat we nooit meer terug zullen gaan."

Afhankelijk van de verfijning van de gebruikte technologie, kost het tussen de $15.000 en $100.000 om een plaats delict op deze manier tot leven te brengen.

Nieuwe advocaten maken al gebruik van virtual reality om voor het eerst kennis te maken met een rechtszaal. In het Access to Justice Lab aan de Harvard University Law School hebben onderzoekers virtual reality-trainingssoftware ontwikkeld voor sommige advocaten die pro bono zaken van huurder-verhuurder behandelen via de San Francisco Bar Association.

De virtual reality-training "heeft het potentieel om veel van hen te helpen hun angst voor het onbekende en angst voor onbekende omgevingen en praktijken te overwinnen", Gloria Chun, de directeur van pro bono services voor de San Francisco Bar Association's Justice & Diversity Center, vertelde Law360.

Virtual reality trekt de aandacht van veel gamers. Binnenkort zien we misschien dat juryleden ook een bril opzetten, zij het voor serieuzere doeleinden.

Aanbevolen: