Waarom het plaatsen van uw ID op een iPhone onveilig kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom het plaatsen van uw ID op een iPhone onveilig kan zijn
Waarom het plaatsen van uw ID op een iPhone onveilig kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 15 stelt gebruikers in staat hun rijbewijs op hun iPhone op te slaan.
  • Apple zegt dat het handig is om een ID op je telefoon te zetten en op luchthavens kan worden geaccepteerd.
  • Privacy-experts waarschuwen dat het plaatsen van overheidsdocumenten op je telefoon risico's met zich meebrengt.
Image
Image

Je kunt je ID binnenkort op een iPhone opslaan, maar sommige privacy-experts doen de wenkbrauwen fronsen.

Apple heeft een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers hun rijbewijzen kunnen scannen en op hun iPhone kunnen opslaan om als geldige vorm van identificatie te gebruiken. Het maakt deel uit van een voortdurende inspanning om van iPhones een one-stop-shop te maken voor alles, van creditcardgegevens tot bioscoopkaartjes. Overheidsdocumenten op je telefoon zetten is echter anders.

"Het meest directe veiligheidsrisico is dat het verliezen van je iPhone nog meer zal lijken op het verliezen van je fysieke portemonnee en dat iemand die je verloren iPhone steelt of terugvindt, nu toegang heeft tot je rijbewijs", Christopher Budd, een senior communicatiemanager voor bedreigingen bij het cyberbeveiligingsbedrijf Avast, zei in een e-mailinterview. "Een ander risico is dat malware die toegang heeft tot de Apple Wallet ook toegang heeft tot het rijbewijs dat daar is opgeslagen."

Komt dit najaar naar je iPhone

Apple zegt dat de nieuwe ID-functie je zal helpen sneller door de luchthavenbeveiliging en andere plaatsen te komen. Het bedrijf werkt samen met de staatsautoriteiten en de Transportation Security Administration aan het plan, en het wordt naar verwachting dit najaar gelanceerd met iOS 15.

Deze technologie is echter zo nieuw dat dat voordeel op dit moment vooral theoretisch is, zei Budd. Het is onduidelijk of een in Apple Wallet opgeslagen kopie van uw rijbewijs door overheidsinstanties zoals de TSA wordt geaccepteerd als een geldige vorm van officiële identificatie.

Image
Image

"Er zullen waarschijnlijk nieuwe diensten zijn die gebruik kunnen maken van uw identiteitsbewijs, waaronder overheidsdiensten, nutsbedrijven, verzekeringen, gaming en meer", zei Jason Hong, een onderzoeker in Carnegie Mellon's CyLab Security & Privacy Institute, in een e-mailgesprek. "Alles wat identificatie, leeftijdsverificatie of het invullen van uw adres nodig heeft, kan dit gebruiken."

U hoeft zich ook minder zorgen te maken over het verliezen van uw portemonnee, en er kan ook gemakkelijker een back-up van uw gegevens worden gemaakt, zei Hong.

"Op de lange termijn helpen gedigitaliseerde identiteitsbewijzen ook om bepaalde vormen van identiteitsdiefstal en fraude te verminderen", voegde hij eraan toe. "De IRS zou bijvoorbeeld kunnen bezuinigen op valse belastingteruggaven en creditcardmaatschappijen zouden het gebruik van gestolen creditcards kunnen verminderen."

"Gemak heeft bijna altijd een prijs, en het gevaar bestaat dat dit mogelijkheden creëert voor meer toezicht."

De zet van Apple zou een veiligere versie van rijbewijzen kunnen creëren, omdat het moeilijker wordt om valse ID's te maken, merkte Brad Ree, technisch directeur van de ioXt Alliance, een cyberbeveiligingsorganisatie, op in een e-mailinterview.

"Bovendien helpt het hebben van ID's op iPhones diefstal van extra belangrijke items die in portemonnees kunnen worden vervoerd, omdat portemonnees meestal in auto's of kleedkamers in sportschool worden achtergelaten, "voegde hij eraan toe. "Omdat de meeste consumenten hun telefoon bij zich hebben voor muziek, betalingsopties en zelfs fitnesstracking, hebben consumenten zelden hun portemonnee bij de hand - en als ze dat doen, is het meestal tijdens de paar keer dat ze een kaartje krijgen om naar de sportschool te rijden."

Privacy- en beveiligingsrisico's in overvloed

Maar het hebben van een ID op je telefoon brengt privacyrisico's met zich mee, waarschuwde Hong. Er doemt bijvoorbeeld een vraag op over hoe Apple en andere bedrijven deze digitale id's zullen gebruiken.

"Apps zijn al zeer agressief in termen van wat voor soort smartphonegegevens ze proberen te gebruiken, en ID's zullen het nog erger maken", zei hij.

Image
Image

Er is ook een kwestie van gelijkheid. "Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een rijbewijs", merkte Hong op. "Services moeten ook compatibel zijn met een breed scala aan apparaten, niet alleen met iOS-smartphones, dus het zou beter zijn als het een open standaard zou zijn."

Er bestaat een risico dat de introductie van legitieme gedigitaliseerde identiteitsbewijzen de autoriteiten de mogelijkheid biedt om identiteitsbewijzen op meer openbare locaties te eisen, zei privacyexpert Ray Walsh in een e-mailinterview. Dit kan het toezicht enorm vergroten en ervoor zorgen dat mensen constant worden gevolgd.

"Gemak heeft bijna altijd een prijs, en het gevaar bestaat dat dit mogelijkheden creëert voor meer toezicht", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: