Hoe maak je een thread op Twitter

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een thread op Twitter
Hoe maak je een thread op Twitter
Anonim

Wat te weten

  • Stel een nieuwe tweet samen en selecteer vervolgens het blauwe +-pictogram in de rechterbenedenhoek om een tweede tweet te starten. Herhaal dit totdat u klaar bent met uw draad.
  • Als je klaar bent om te publiceren, selecteer je Alles tweeten.
  • Het is een gebruikelijke Twitter-etiquette om het aantal tweets in een thread op te nemen, zoals "1/5" voor de eerste tweet en "2/5" voor de tweede tweet.

Dit artikel legt uit hoe je een Twitter-thread maakt. Discussies zijn met elkaar verbonden en worden gelezen als één doorlopende post. Gebruik discussielijnen om een idee of gedachte uit te werken die niet in een enkele tweet kan worden uitgedrukt. De zin beschrijft ook een tweet met meerdere antwoorden door meerdere gebruikers.

Een Twitter-thread maken

De eenvoudigste manier om een Twitter-thread te maken, is door een tweet te publiceren en er vervolgens rechtstreeks op te reageren op dezelfde manier waarop u zou reageren op een tweet die door iemand anders is geschreven. Nadat de tweede tweet is gepubliceerd, beantwoordt u deze met een derde tweet en gaat u door totdat uw thread is voltooid.

Hoewel deze methode gemakkelijk te gebruiken is, is een groot probleem met deze methode dat je volgers kunnen beginnen met het beantwoorden van je tweets zodra ze zijn gepubliceerd, voordat je hele thread is voltooid. Dit kan onbedoelde miscommunicatie en verwarring veroorzaken, omdat mensen vragen kunnen stellen over iets dat je aan de discussie wilt toevoegen, maar nog geen kans hebt gehad om te schrijven.

Een manier om een dergelijke situatie te voorkomen, is door de ingebouwde threadfunctie van Twitter te gebruiken, waarmee u een hele Twitter-thread kunt samenstellen met meerdere tweets die tegelijk kunnen worden gepubliceerd.

Deze Twitter-threadtool is ingebouwd in de Twitter-website en -apps. Zo gebruik je het.

De stappen voor het maken van een Twitter-thread zijn hetzelfde voor de Twitter-apps en op het web.

  1. Open de Twitter-website of de officiële Twitter-app op je iOS- of Android-apparaat.
  2. Tik op het compose icoon om een nieuwe tweet te beginnen. Het ziet eruit als een zwevende blauwe cirkel met een pen erin.

    Selecteer op de Twitter-website het vak "Wat gebeurt er" bovenaan de startpagina.

  3. Typ je eerste tweet zoals gewoonlijk.

    Image
    Image

    Vergeet hashtags niet. Het kan gemakkelijk zijn om je alleen op het schrijven te concentreren bij het opstellen van een Twitter-thread, maar vergeet niet om ten minste één hashtag in elke tweet te gebruiken om deze beter vindbaar te maken voor gebruikers.

  4. Selecteer het blauwe + icoon in de rechter benedenhoek.

  5. Typ je tweede tweet.

    Elke tweet in een thread is zijn eigen ingang in je gesprek, dus werp een zo breed mogelijk net. Als je bijvoorbeeld een thread maakt over Star Wars, gebruik dan niet StarWars in elke tweet. Schud dingen op met gerelateerde tags zoals TheRiseOfSkywalker en MayThe4th in je andere berichten.

  6. Herhaal totdat je je Twitter-thread hebt voltooid.

    Gebruik gifs, afbeeldingen en video's. Het toevoegen van media aan elke tweet in een thread is een geweldige manier om uw publiek betrokken te houden, vooral als uw thread lang is. Probeer grappige gifs toe te voegen die uitdrukken wat je voelt in elke afzonderlijke tweet.

  7. Als je klaar bent om te publiceren, tik je op Alles tweeten. Je Twitter-thread wordt nu gepubliceerd.

    Image
    Image

    Een gebruikelijke praktijk is om het aantal tweets in een thread in elk bericht te typen om lezers te helpen bij het navigeren door uw berichten, zoals "1/5" voor de eerste tweet, "2/5" voor de tweede tweet, enz.. Dit kan goed zijn voor korte threads, maar het is het beste om dit te vermijden voor langere threads, omdat het er dan te intimiderend uit kan zien.

Zijn Twitter-threads en Tweetstorms hetzelfde?

Twitter-threads en tweetstorms kunnen hetzelfde zijn, maar niet altijd.

Een tweetstorm is wanneer iemand meerdere tweets snel achter elkaar plaatst. Als deze tweets antwoorden op elkaar zijn, zouden ze ook een thread worden genoemd, omdat de antwoordfunctie ze aan elkaar zou koppelen.

Dit is echter niet altijd het geval, en veel tweetstorms bestaan gewoon uit individuele tweets zonder verband met elkaar of enige verbindende context.

De uitdrukking "tweetstorm" kan ook worden gebruikt om meerdere Twitter-gebruikers te beschrijven die over hetzelfde onderwerp tweeten, maar dit gebruik is een beetje ouderwets geworden.

Aanbevolen: