Een Kindle-boek retourneren

Inhoudsopgave:

Een Kindle-boek retourneren
Een Kindle-boek retourneren
Anonim

Wat u moet weten

  • Voor gekochte boeken: Ga naar Amazon.com/mycd en selecteer Content. Druk op de drie puntjes naast de titel. Druk op Retour voor terugbetaling.
  • Voor geleende boeken: Ga naar Amazon.com/mycd en selecteer Content. Zoek het boek en druk op de drie puntjes () > Return This Book > Yes.

Dit artikel legt uit hoe je een Kindle-boek kunt retourneren voor een volledige terugbetaling, maar er zijn enkele beperkingen; Kindle-boeken kunnen alleen worden terugbetaald binnen zeven dagen na de eerste aankoop, en je kunt aankopen alleen onmiddellijk na het voltooien van de transactie op je Kindle terugbetalen.

Een Kindle-boek retourneren voor een volledige terugbetaling

Hier leest u hoe u een terugbetaling voor een Kindle-boek aanvraagt via Amazon.com:

  1. Navigeer naar Amazon.com/mycd en selecteer Content.

    Image
    Image
  2. Zoek het boek dat je wilt retourneren en selecteer de …-knop links van de titel.

    Image
    Image
  3. Selecteer Retour voor restitutie.

    Image
    Image
  4. Selecteer een reden voor het retourneren en selecteer vervolgens Retour voor restitutie.

    Image
    Image
  5. Herhaal dit proces om eventuele extra Kindle-boeken terug te sturen die je per ongeluk hebt gekocht of niet meer wilt.

    Je moet je terugbetaling binnen zeven dagen na je aankoop aanvragen.

Een Kindle-aankoop annuleren

Als je een eBook bij Amazon koopt, heb je de mogelijkheid om de bestelling te annuleren of een terugbetaling aan te vragen. Je kunt de bestelling onmiddellijk annuleren, ongeacht of je het boek met je Kindle of via Amazon.com hebt gekocht, maar je kunt boeken alleen op een later tijdstip retourneren via Amazon.com.

Als je een bestelling op je Kindle wilt annuleren, moet je dit onmiddellijk doen nadat je de aankoop hebt gedaan. Dit is handig als je de aankoop per ongeluk hebt gedaan en je je geld terug wilt.

Het aankoopbevestigingsscherm op je Kindle geeft je de mogelijkheid om naar je bibliotheek te gaan, waar je je nieuwe boek kunt lezen, of om verder te winkelen. Onder deze grote knoppen vind je een kleinere CANCEL ORDER link:

Image
Image

Als je een aankoop van een Kindle-boek onmiddellijk wilt terugbetalen, selecteer je de link CANCEL ORDER. Hierdoor wordt het boek uit je digitale bibliotheek verwijderd en wordt je oorspronkelijke betaling terugbetaald.

Er is geen manier om een aankoop van een Kindle-boek op je Kindle terug te betalen als je het aankoopscherm sluit. Op dat moment is de enige manier om een terugbetaling te krijgen via de Amazon-website.

Een Kindle-boek teruggeven dat je hebt geleend

Kindle-bezitters kunnen boeken lenen van hun plaatselijke bibliotheek, vrienden en het Kindle Unlimited-programma. Iedereen kan lenen van een vriend, terwijl Kindle Unlimited een aparte abonnementsservice is.

Als je een geleend boek uit hebt, moet je het terugbrengen. Als je een boek teruggeeft dat je van een vriend hebt geleend, kan deze het opnieuw lezen, of het aan iemand anders uitlenen terwijl je een boek terugbrengt naar je plaatselijke bibliotheek of met Kindle Unlimited kun je extra boeken lenen.

Ongeacht waar je een Kindle-boek hebt geleend, het retourproces is altijd hetzelfde en het maakt gebruik van het contentbeheersysteem van Amazon.com.

Zo kun je een Kindle-boek teruggeven dat je hebt geleend:

  1. Navigeer naar Amazon.com/mycd en selecteer Content.

    Image
    Image
  2. Zoek het boek dat u wilt retourneren en selecteer vervolgens de knop … naast de titel van het boek.

    Image
    Image
  3. Selecteer Retourneer dit boek.

    Image
    Image
  4. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  5. Herhaal deze stappen om eventuele extra boeken die je hebt gelezen terug te sturen.

Wanneer staat Amazon restituties en retouren toe?

Er zijn een paar verschillende omstandigheden waaronder je een Kindle-boek kunt retourneren:

  • Een gekocht boek retourneren voor een terugbetaling: je kunt een Kindle-boek retourneren en je geld terugkrijgen onder bepaalde zeer specifieke omstandigheden.
  • Een Kindle-boek teruggeven dat je hebt geleend van Amazon: wanneer je een boek leent van een van de uitleenprogramma's van Amazon, telt dit mee voor je limiet. Zodra je de limiet hebt bereikt, moet je ten minste één boek dat je hebt geleend teruggeven voordat je een ander kunt lenen.
  • Een Kindle-boek teruggeven dat je hebt geleend van de bibliotheek: wanneer je je Kindle gebruikt om een boek uit je plaatselijke bibliotheek te lenen, verloopt het uiteindelijk zonder enige inspanning van jouw kant. Maar als je het eerder wilt retourneren, kan dat.
  • Een Kindle-boek teruggeven dat je van een vriend hebt geleend: wanneer een vriend je een Kindle-boek leent, moet je eraan denken om het terug te geven als je klaar bent.

Om een Kindle-boek terug te sturen voor een volledige terugbetaling, moet je aan een aantal vereisten voldoen. De eerste is dat u binnen zeven dagen na het doen van de aankoop een terugbetaling moet aanvragen. De tweede is dat als je je teruggave via je Kindle wilt aanvragen, je dit onmiddellijk na de aankoop moet doen. Anders moet u een terugbetaling aanvragen via de Amazon.com-website.

Het retourneren van geleende boeken werkt hetzelfde, ongeacht of je leent van een vriend, je plaatselijke bibliotheek of via het Kindle Unlimited-programma. Hoewel de leenprocessen voor elk van deze verschillend zijn, werkt het retourneren van een geleend boek altijd op dezelfde manier.

Aanbevolen: