Hoe een app op iPhone te vertrouwen

Inhoudsopgave:

Hoe een app op iPhone te vertrouwen
Hoe een app op iPhone te vertrouwen
Anonim

Wat te weten

  • Een app van buiten de Apple Store vertrouwen: Ga Settings > General > Enterprise App, selecteer de app en tik vervolgens op Trust en App verifiëren.
  • Als uw werkgever uw apparaat beheert: Ga naar Instellingen > Algemeen > Profielen, Profielen en apparaatbeheer, of Apparaatbeheer.

Dit artikel legt uit hoe je een app op de iPhone kunt vertrouwen. Instructies zijn van toepassing op iOS 9 en hoger.

Hoe een iPhone-app te vertrouwen

Je moet zowel de maker van de app als de downloadbron vertrouwen. Als u niet zeker bent, vertrouw dan niet op de app, aangezien uw persoonlijke gegevens en iPhone in gevaar kunnen komen.

  1. Download en installeer de app.
  2. Als je op de app tikt om deze te openen, krijg je een bericht te zien dat de app-ontwikkelaar niet wordt vertrouwd op de iPhone. Tik op Annuleren om het bericht te sluiten.
  3. Ga naar het iPhone-startscherm en tik op Instellingen.
  4. In de iOS Instellingen, scroll naar beneden en tik op Algemeen.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden en tik op Profiles, Profiles & Device Management of Device Management, afhankelijk van de iOS-versie.

    Het instellingenscherm Profielen / Apparaatbeheer wordt alleen weergegeven als uw werkgever uw apparaat op afstand beheert. Een gewone iPhone of iPad van consumentenkwaliteit biedt dit scherm niet.

  6. Tik in het gedeelte Enterprise App op de profielnaam van de ontwikkelaar van de niet-vertrouwde app.
  7. Tik op Vertrouw op [Naam ontwikkelaar] en bevestig uw keuze.
  8. Tik op App verifiëren.

    Image
    Image

    De verificatie vindt alleen plaats als je een actieve internetverbinding hebt. Als je een door het bedrijf uitgegeven iPhone hebt en een app niet kunt verifiëren, blokkeert een firewall mogelijk de verbinding. Vraag uw beheerder om hulp.

Waarom moet u apps op iOS vertrouwen en verifiëren?

Voor software die niet afkomstig is uit de Apple App Store, moet je de app handmatig vertrouwen om deze te starten nadat de installatie is voltooid. Dit proces is vaak nodig bij zakelijke apps die door een werkgever zijn gemaakt voor intern gebruik.

Aanbevolen: