Hoe een niet-opgeslagen Word-document te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een niet-opgeslagen Word-document te herstellen
Hoe een niet-opgeslagen Word-document te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Probeer eerst dit: Ga naar Bestand > Documenten beheren > Herstel niet-opgeslagen documenten. Selecteer het document als het wordt vermeld.
  • Om te zien of er een back-up is: Ga naar File > Open > Browse en zoek naar een back-up van het bestand.
  • Of ga naar Windows Verkenner en zoek naar herstelde of tijdelijke bestanden die mogelijk het verloren Word-document zijn.

Dit artikel legt enkele tijdelijke oplossingen uit die u kunnen helpen een niet-opgeslagen Word-document te herstellen. Instructies zijn van toepassing op Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word Online, Word voor Mac en Word voor Microsoft 365.

Herstel een document in Word 2016 en Word 2013

Voor zowel Word 2016 als Word 2013 heb je een paar methoden die kunnen leiden tot het herstel van je Word-document. Elke methode kan snel worden uitgevoerd, zodat u gemakkelijk naar meerdere bestanden kunt zoeken.

De functie voor het herstellen van niet-opgeslagen documenten van Word gebruiken

  1. Start Woord.
  2. Ga naar de File tab en selecteer Manage Document.
  3. Selecteer de Beheer document knop.

    Image
    Image
  4. Kies Herstel niet-opgeslagen documenten in de vervolgkeuzelijst. Het Open dialoogvenster verschijnt en toont u een lijst met niet-opgeslagen Word-documenten die u kunt herstellen.
  5. Selecteer het Word-document dat u wilt herstellen en selecteer vervolgens Open. Sla het herstelde document meteen op.

Als dat je ontbrekende Word-bestand niet herstelt, blijf dan proberen het te vinden en op te slaan.

Word gebruiken om een back-up te vinden

  1. Ga naar het File menu en selecteer Open.
  2. Selecteer Bladeren.
  3. Open de locatie waar je een versie van het document hebt opgeslagen.
  4. Zoek naar een bestand met de naam "Back-up van" gevolgd door de naam van het ontbrekende bestand of zoek naar bestanden met de extensie ".wbk."
  5. Open alle mogelijke back-upbestanden die je vindt.

Windows Verkenner gebruiken

Druk op Win+ E om Windows Verkenner te openen als u het bestand niet kunt vinden.

Open de volgende locaties in Windows Verkenner:

  • C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Word
  • C:\Users\\AppData\Local\Temp
  • C:\Users\\AppData\Roaming\Microsoft\Word

Zoek naar herstelde of tijdelijke bestanden die mogelijk uw verloren Word-document zijn.

U kunt ook op uw computer zoeken naar.wbk-bestanden, dit zijn back-upversies van Microsoft Word-documenten:

Ga naar het Start menu en gebruik vervolgens het zoekvak om naar ".wbk"-bestanden te zoeken. Open alle.wbk-bestanden die verschijnen om te bepalen welke het ontbrekende Word-document is dat u nodig hebt.

Voorkom toekomstige rampen met AutoSave en AutoRecover

Om jezelf de stress, zorgen en tijd te besparen om in de toekomst een niet-opgeslagen Word-document te herstellen, onderneem je nu stappen om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Image
Image

Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, gebruik dan AutoSave om wijzigingen in documenten in re altime op te slaan. Automatisch opslaan wordt ingeschakeld wanneer een bestand wordt opgeslagen in OneDrive of SharePoint. Om de paar seconden slaat Word automatisch alle wijzigingen op in de cloud.

Om er zeker van te zijn dat AutoSave is ingeschakeld, zoekt u naar de AutoSave-schakelknop in de linkerbovenhoek van uw Microsoft Word-venster.

Als u geen Microsoft 365-abonnee bent, kunt u AutoHerstel inschakelen om automatisch wijzigingen in een bestand op te slaan in tijdsintervallen die u bepa alt:

  1. Ga naar het tabblad File en selecteer Options.
  2. Selecteer Opslaan in het linkerdeelvenster van het vak Woordopties.
  3. Selecteer het Save AutoRecover Information Every X Minutes checkbox en voer een nummer in het Minutes box, zoals 5 of 10.
  4. Selecteer ook het Behoud de laatste automatisch herstelde versie als ik sluit zonder op te slaan. Hiermee kunt u de meest recente AutoHerstelde versie herstellen, die misschien niet het volledige Word-document is, maar waarschijnlijk beter is dan helemaal geen document.
  5. U kunt ook de locatie wijzigen waar uw AutoHerstel-bestanden worden opgeslagen als u ze in een andere map wilt bewaren. Selecteer de Browse knop naast AutoHerstel Bestandslocatie en navigeer naar de plaats op uw computer waar u ze wilt opslaan.

  6. Selecteer OK om alle wijzigingen die u aanbrengt in Word-opties op te slaan.

Herstel een document in Word Online

Als je documenten maakt met Word Online, heb je geluk. Er is geen Save-knop omdat alle wijzigingen die u aanbrengt in een document automatisch worden opgeslagen.

Een document herstellen in Word voor Mac

AutoHerstel is standaard ingeschakeld in Word voor Mac. Als uw computer onverwacht wordt afgesloten voordat u een Word-document hebt opgeslagen, wordt u gevraagd het herstelde bestand te openen. Anders kunt u het bestand zoeken in de map AutoHerstel.

In Word voor Mac 2016 moet u eerst verborgen bestanden weergeven. Nadat die functie is geactiveerd, kunt u zoeken naar het verloren document.

Open Finder, klik op het Home-pictogram in de linkerkolom en open vervolgens Bibliotheek/Containers/com. microsoft. Word/Data/Bibliotheek/Preferences/AutoRecovery. Alle documenten die door de AutoHerstel-functie zijn opgeslagen, worden hier weergegeven.

Aanbevolen: