Hoe een uitvoerbare fout van een antimalwareservice in Windows te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een uitvoerbare fout van een antimalwareservice in Windows te herstellen
Hoe een uitvoerbare fout van een antimalwareservice in Windows te herstellen
Anonim

The Antimalware Service Executable, ook bekend als MsMpEng.exe, is een kerncomponent van Windows Defender, de standaard beveiligingssoftware die is ingebouwd in Windows 10. Als uw computer traag werkt, kan dit zijn omdat MsMpEng.exe de CPU belast bronnen. Problemen met het uitvoerbare bestand van de antimalwareservice kunnen ervoor zorgen dat Windows Update niet goed werkt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Image
Image

Wat is de oorzaak van het hoge resourcegebruik van de uitvoerbare antimalwareservice?

MsMpEng.exe kan een harde schijf of SSD bijzonder hard laten werken wanneer deze een systeemscan uitvoert. Net als andere antivirussoftware voert Windows Defender periodiek scans uit om er zeker van te zijn dat er niets op een pc wordt uitgevoerd die dat niet zou moeten zijn, naast re altime monitoring. Dat zou geen probleem moeten zijn op duurdere laptops en desktop-pc's. Toch is bekend dat het uitvoerbare bestand van de antimalwareservice een onevenredig groot aantal systeembronnen gebruikt in goedkope laptops.

U kunt zien hoeveel van de CPU elk actief bestand en proces gebruikt in Windows Taakbeheer.

Antimalware Service Uitvoerbaar hoog CPU-gebruik repareren

Als MsMpEng.exe systeembronnen gebruikt, wacht dan een paar minuten. Het is mogelijk dat het systeem een volledige scan ondergaat en dat zodra het is voltooid, de bronnen die door dat proces worden gebruikt, weer normaal worden.

Als je er zeker van wilt zijn dat zo'n scan in de toekomst niet gebeurt, kun je ook enkele stappen nemen om meer controle te krijgen over wat het uitvoerbare bestand van de Antimalware-service doet en wanneer.

  1. Wijzig het schema van Windows Defender. Door te wijzigen wanneer Windows Defender zijn scans uitvoert, krijgt u een beter inzicht in het brongebruik van het systeem. Met deze wijziging kunt u precies bepalen wanneer scans plaatsvinden en hoeveel systeemvermogen het verbruikt.
  2. Voeg MsMpEng.exe toe aan de Windows Defender-uitsluitingslijst. Een bug kan ervoor zorgen dat het uitvoerbare bestand van de Antimalware-service zichzelf scant, waarbij daarbij een heleboel systeembronnen worden gebruikt. Om dit te voorkomen, stelt u Windows Defender in om MsMpEng.exe uit te sluiten.
  3. Scannen op virussen en malware. Het is mogelijk dat malware problemen veroorzaakte met Windows Defender en ervoor zorgde dat het teveel van de CPU gebruikte. Voer een scan uit met een antivirusprogramma van derden om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is.

  4. Schakel Windows Defender uit. Windows Defender is een geweldige beveiligingstool, maar als je al het andere hebt uitgeput, is de nucleaire optie om Windows Defender volledig uit te schakelen.

    Het inschakelen van Windows Defender kan een pc kwetsbaar maken voor beveiligingsbedreigingen. Als deze correctie het mogelijk maakte om Windows met succes bij te werken, activeer dan Windows Defender opnieuw wanneer u klaar bent, en zorg ervoor dat alleen de Real-time bescherming optie is ingeschakeld.

Aanbevolen: