Hoe u kunt voorkomen dat andere apparaten rinkelen wanneer u een iPhone-oproep ontvangt

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat andere apparaten rinkelen wanneer u een iPhone-oproep ontvangt
Hoe u kunt voorkomen dat andere apparaten rinkelen wanneer u een iPhone-oproep ontvangt
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Tik op Instellingen > Telefoon > Oproepen op andere apparaten en schakel uit Oproepen op andere apparaten toestaan.
  • iPad: Ga naar Instellingen > FaceTime en schakel Oproepen vanaf iPhone uit. Apple Watch: Ga naar Phone > Custom en schakel Sound/Haptic uit.
  • Mac: Start FaceTime en klik op het FaceTime menu. Klik op Voorkeuren en schakel het selectievakje Oproepen van iPhone uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat uw andere apparaten overgaan wanneer u wordt gebeld op uw iPhone. Om dit te doen, moet u de functie Continuïteit uitschakelen, zodat uw apparaten elkaar kunnen herkennen en met elkaar kunnen communiceren. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 14 tot en met iOS 8 en Macs met macOS Catalina via OS X Yosemite.

Wijzig je iPhone-instellingen

Je kunt de continuïteitsfunctie uitschakelen die ervoor zorgt dat je inkomende iPhone-oproepen ergens anders overgaan. De beste manier is om de instellingen op je iPhone te wijzigen:

  1. Open de Instellingen app op je iPhone en tik op Telefoon.
  2. Tik op Oproepen op andere apparaten.
  3. Schakel uit dat uw oproepen niet overgaan op al uw andere apparaten door de Oproepen op andere apparaten toestaan tuimelschakelaar naar de Uit/wit-positie te verplaatsen. Om oproepen op sommige apparaten toe te staan, maar niet op andere, laat u de Gesprekken toestaan op andere apparaten tuimelschakelaar op Aan/groen staan en gebruikt u de tuimelschakelaars naast elk apparaat in de Allow Calls On sectie om uw keuzes te maken over welke oproepen wel en niet kunnen bevestigen.

    Image
    Image

Stop gesprekken op iPad en andere iOS-apparaten

Het wijzigen van de instellingen op je iPhone zou voor een oplossing moeten zorgen, maar als je het zeker wilt weten, doe dan het volgende op je andere iOS-apparaten:

  1. Start de Settings app.
  2. Tik op FaceTime.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Oproepen van iPhone tuimelschakelaar naar de Uit/wit positie.

    Image
    Image

Voorkom dat Macs rinkelen voor iPhone-oproepen

De verandering van de iPhone-instelling had het werk moeten doen, maar je kunt er dubbel zeker van zijn door het volgende op je Mac te doen:

  1. Start het FaceTime programma.
  2. Klik op het FaceTime menu.
  3. Klik op Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Wis het selectievakje Oproepen van iPhone.

    Image
    Image

Laat Apple Watch stoppen met rinkelen

Het hele punt van de Apple Watch is om je op de hoogte te stellen van zaken als telefoontjes, maar als je de mogelijkheid wilt uitschakelen dat de Apple Watch overgaat wanneer er oproepen binnenkomen:

  1. Open de Apple Watch app op je iPhone. Scroll vervolgens naar beneden en tik op Telefoon.
  2. Tik op Aangepast.
  3. Verplaats in de Ringtone-sectie zowel de Sound als Haptic tuimelschakelaars naar de Uit/wit positie. Als u de beltoon wilt uitschakelen, maar trillingen wilt wanneer oproepen binnenkomen, laat u de Haptic-tuimelschakelaar ingeschakeld.

    Image
    Image

Meer over continuïteit

Inkomende oproepen verschijnen op meerdere apparaten dankzij een functie genaamd Continuïteit. Apple introduceerde Continuïteit met iOS 8 en Mac OS X 10.10 en blijft het ondersteunen in latere versies van beide besturingssystemen.

Continuïteit zorgt ervoor dat uw apparaten zich bewust zijn van en met elkaar communiceren. Het idee is dat u toegang moet hebben tot al uw gegevens en op elk apparaat dezelfde dingen moet kunnen doen. Een bekend voorbeeld hiervan is Handoff, waarin je begint met het schrijven van een e-mail op je Mac en doorgaat met het schrijven van dezelfde e-mail op je iPhone.

Om Continuïteit te laten werken, moeten alle apparaten bij elkaar in de buurt zijn, verbonden zijn met wifi en zijn aangemeld bij iCloud.

Aanbevolen: