Hoe te voorkomen dat iMessage op andere apparaten verschijnt

Inhoudsopgave:

Hoe te voorkomen dat iMessage op andere apparaten verschijnt
Hoe te voorkomen dat iMessage op andere apparaten verschijnt
Anonim

Wat te weten

  • Bepaal waar iMessages verschijnen door naar Settings > Messages > Send & Receive te gaan. Schakel telefoonnummers en e-mailadressen uit.
  • Voeg een nieuwe iMessage-e-mail toe door in te loggen op Apple ID en Bewerken te selecteren. Ga naar Reachable At en selecteer Add More.
  • Verwijder of voeg telefoonnummers toe aan FaceTime op dezelfde manier, maar ga naar Instellingen > FaceTime in plaats van Berichten.

iMessage laat je berichten verzenden en ontvangen op al je iOS-apparaten, maar als gezinsleden een Apple ID delen, kan deze standaardfunctie tot verwarring en privacyproblemen leiden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat iMessages worden weergegeven op alle apparaten die zijn aangesloten op een Apple ID. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Bepaal waar iMessages verschijnen

Meerdere mensen kunnen dezelfde Apple ID delen en toch iMessages naar specifieke apparaten sturen.

  1. Navigeer naar de Instellingen. van uw iPhone of iPad

    Image
    Image
  2. Tik op Berichten (in het linkermenu van de iPad; scrol omlaag om Berichten te vinden in de Instellingen van uw iPhone).

    Image
    Image
  3. Tik op Verzenden en ontvangen.

    Image
    Image
  4. Dit scherm toont de telefoonnummers en e-mailadressen die aan de Apple ID zijn gekoppeld. Schakel alle telefoonnummers of e-mailadressen uit die geen iMessages meer mogen ontvangen of verzenden die aan uw Apple ID zijn gekoppeld.

    Kies ervoor om alleen naar een e-mailadres te verzenden en te ontvangen en verwijder je werkelijke telefoonnummer volledig, als je dat liever hebt.

    Image
    Image
  5. Selecteer ten minste één telefoonnummer of e-mailadres om iMessages te ontvangen en van te beantwoorden. Als u iMessage helemaal niet wilt gebruiken, schakelt u de functie in het vorige scherm uit door op de schakelaar naast iMessage. te tikken

    Image
    Image
  6. Als je ervoor kiest om twee adressen te gebruiken, zoals je telefoonnummer en je e-mailadres, kies dan welke je standaard wilt gebruiken via de instelling Nieuwe gesprekken starten vanaf. Deze instelling wordt alleen weergegeven als je ervoor kiest om berichten van twee bronnen te verzenden.

Een nieuw e-mailadres toevoegen voor iMessage

Voeg alleen een nieuw e-mailadres voor iMessage toe via de website van Apple. Het is niet mogelijk om dit vanaf je iPhone of iPad te doen.

  1. Ga met uw webbrowser naar de Apple ID-accountpagina en log in op uw Apple ID.
  2. Rechts van de Account sectie, selecteer de Edit knop.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden naar het Reachable At gedeelte van de accountinstellingen en kies de Add More optie.

    Image
    Image
  4. Typ het e-mailadres dat u wilt gebruiken en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Apple zal u onmiddellijk om een code vragen die naar het e-mailadres in ons bestand is verzonden. Controleer uw e-mail voor het bericht en voer de code in de vakken in om door te gaan.

Hoe zit het met FaceTime-oproepen?

FaceTime werkt op dezelfde manier als iMessage. Oproepen worden omgeleid naar een telefoonnummer of een e-mailadres dat aan het account is gekoppeld; deze adressen zijn standaard ingeschakeld. Als meerdere gebruikers een Apple ID delen, kunnen de FaceTime-oproepen van iedereen naar alle apparaten in het account worden verzonden.

Schakel dit uit op dezelfde manier waarop u iMessage hebt uitgeschakeld, maar in plaats van naar Berichten in Instellingen te gaan, tikt u op FaceTime Onder U bent bereikbaar via FaceTime op, schakel elk e-mailadres of telefoonnummer uit waarvan u de FaceTime-oproepen niet wilt ontvangen.

Image
Image

Apple raadt aan om voor elke persoon in een gezin een aparte Apple ID te gebruiken en deze met elkaar te verbinden via de functie 'Delen met gezin'. Maar veel mensen kiezen er nog steeds voor om een Apple ID te delen met familieleden.

FAQ

    Hoe krijg ik iMessage op Android?

    Om iMessage-functionaliteit op Android te krijgen, gebruikt u een app van derden genaamd weMessage op uw Android en Mac. Download weMessage op de Mac en stel het programma in. Download de weMessage app op je Android en configureer de app. weMessage op de Mac stuurt berichten via het iMessage-netwerk naar je Android.

    Hoe synchroniseer ik iMessage met een Mac?

    Om iMessage met een Mac te synchroniseren, opent u uw iPhone en gaat u naar Instellingen > Berichten > Verzenden en ontvangen Start op de Mac Berichten en selecteer Voorkeuren in het menu Berichten. Selecteer iMessage, bevestig uw Apple ID en vink alle vakjes aan in de U bent bereikbaar voor berichten op: die zijn aangevinkt op uw iPhone.

    Hoe sms je jezelf op iMessage?

    Ga op je iPhone naar Instellingen > Berichten en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Maak in de app Contacten een contact met je naam als je dat nog niet hebt gedaan. Maak eventueel een contactpersoon voor jezelf aan onder een andere naam. Om jezelf te sms'en, maak je een nieuwe iMessage en voer je je naam in als contact.

Aanbevolen: