Een videoclip splitsen in iMovie

Inhoudsopgave:

Een videoclip splitsen in iMovie
Een videoclip splitsen in iMovie
Anonim

Wat te weten

  • Sleep de lange clip naar de tijdlijn en verplaats de afspeelkop naar de plaats waar u de clip wilt splitsen. Selecteer Wijzigen > Clip splitsen.
  • Onbruikbare beelden? Splits dat gedeelte af en verwijder het.
  • Een clip bijsnijden: Selecteer het, houd R ingedrukt en selecteer het gewenste beeldmateriaal. Houd Control ingedrukt, klik op het beeldmateriaal en kies Trim Selection.

Dit artikel legt uit hoe je je videoclips opruimt en organiseert nadat je video in iMovie hebt geïmporteerd, inclusief hoe je videoclips samenstelt in iMovie, langere clips splitst in afzonderlijke scènes en onbruikbare beelden verwijdert door ze te splitsen of bij te snijden.

Monteer videoclips in iMovie

Je moet een project maken en videoclips importeren voordat je aan je iMovie-project kunt gaan werken.

  1. Klik in iMovie op het tabblad Project bovenaan het scherm.
  2. Klik op de lege miniatuurafbeelding met het label Create New en klik vervolgens op Movie in de pop-up.
  3. Het nieuwe projectscherm krijgt een standaardnaam. Klik op Projecten bovenaan het scherm en voer een projectnaam in het pop-upveld in.
  4. Click File > Media importeren.

    Image
    Image
  5. Als u een videoclip uit uw Foto's-bibliotheek wilt importeren, klikt u op Fotobibliotheek in het linkerdeelvenster van iMovie en klikt u vervolgens op de album met video's uit het vervolgkeuzemenu boven aan het scherm om miniaturen van de videoclips weer te geven.

  6. Klik op een miniatuur van een videoclip en sleep deze naar de tijdlijn, de werkruimte onder aan het scherm.
  7. Als de video die u wilt gebruiken niet in uw Foto's-toepassing staat, klikt u op de naam van uw computer of een andere locatie in het linkerdeelvenster van iMovies en zoekt u de videoclip op uw bureaublad, in uw thuismap of ergens anders op uw computer. Markeer het en klik op Import Selected
  8. Herhaal het proces met eventuele extra videoclips die u in uw iMovie-project wilt gebruiken.

Videoclips in iMovie splitsen in afzonderlijke scènes

Als je lange clips hebt die verschillende scènes bevatten, splits deze grote clips dan op in verschillende kleinere, die elk slechts één scène bevatten. Om dit te doen:

  1. Sleep de clip die je wilt splitsen naar de iMovie-tijdlijn en selecteer deze door erop te klikken.
  2. Gebruik je muis om de afspeelkop naar het eerste frame van een nieuwe scène te verplaatsen en Klik om deze te positioneren.

  3. Klik op Modify in de hoofdmenubalk en klik vervolgens op Split Clip. U kunt ook op Command+ B drukken om de originele clip in twee afzonderlijke scènes te splitsen.
  4. Als je een van de clips niet wilt gebruiken, klik erop en druk vervolgens op Delete.

Onbruikbare beelden splitsen of bijsnijden

Als sommige van je videobeelden wankel, onscherp of om een andere reden onbruikbaar zijn, kun je dit beeldmateriaal het beste weggooien, zodat het je project niet rommelig maakt en opslagruimte in beslag neemt.

Je kunt op twee manieren onbruikbaar beeldmateriaal van bruikbaar beeldmateriaal verwijderen: splitsen of bijsnijden.

Elke video die met een van deze methoden is verwijderd, verdwijnt voorgoed uit iMovie, maar niet uit het originele bestand. Het verschijnt niet in de prullenbak, maar als je later besluit dat je het wilt gebruiken, moet je het opnieuw importeren in het project.

Onbruikbare beelden splitsen

Als het onbruikbare beeldmateriaal zich aan het begin of einde van een clip bevindt, splitst u dat gedeelte gewoon af en verwijdert u het. Dit is de beste manier om te gaan wanneer het gedeelte dat u niet wilt gebruiken zich aan het begin of einde van een clip bevindt.

Onbruikbare beelden bijsnijden

Als je een stuk video wilt gebruiken dat zich in het midden van een langere clip bevindt, kun je een iMovie-snelkoppeling gebruiken.

  1. Selecteer de clip in de tijdlijn.
  2. Houd de R-toets ingedrukt terwijl je over de frames sleept die je wilt behouden. De selectie is te herkennen aan een geel kader.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en klik vervolgens op het geselecteerde frame.
  4. Klik op Trim Selection in het snelmenu.

Ongewenste clips weggooien

Als je clips aan je project toevoegt en later besluit ze niet te gebruiken, selecteer dan de clips die je wilt verwijderen en klik op de Delete-toets. Dit verwijdert de clips uit iMovie, maar heeft geen invloed op de originele mediabestanden; ze kunnen later worden opgehaald als u besluit ze nodig te hebben.

Omdat je clips zijn opgeschoond en georganiseerd, is het veel gemakkelijker om ze op volgorde te zetten, foto's toe te voegen, overgangen toe te voegen en je videoproject te maken.

Aanbevolen: