Streamen naar je tv met iPad of iPhone

Inhoudsopgave:

Streamen naar je tv met iPad of iPhone
Streamen naar je tv met iPad of iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: gebruik een Lightning Digital AV Adapter met een HDMI-kabel om je iOS-apparaat op je tv aan te sluiten.
  • Gebruik Chromecast: Open een Chromecast-compatibele app en selecteer de cast knop.
  • Andere opties: Stream met een Apple TV of gebruik een DLNA-compatibele app met een smart TV die DLNA ondersteunt.

In dit artikel worden vier manieren uitgelegd om streaming op je iPad of iPhone in te schakelen, zodat je de inhoud van je apparaat op een televisiescherm kunt zien. Instructies omvatten het aansluiten van uw apparaat op de tv met behulp van een Apple Lightning Digital AV-adapter met een HDMI-kabel, het gebruik van Chromecast- en Chromecast-compatibele apps, streamen met uw Apple TV en het gebruik van een DLNA-compatibele app met een smart-tv die DLNA ondersteunt.

Stream naar de tv met kabels en adapters

De gemakkelijkste manier om vanaf iPad of iPhone te streamen, is wellicht door een kabel aan te sluiten, maar je kunt niet zomaar een kabel gebruiken. Omdat iOS-apparaten de eigen Lightning-connector van Apple gebruiken, hebt u een speciale adapter nodig.

Apple's Lightning Digital AV Adapter (meestal rond de $50 van Apple.com) is de eerste helft van wat je nodig hebt om naar je tv te streamen. De andere helft is een HDMI-kabel om de adapter op de tv aan te sluiten.

Image
Image

Zodra je de ingang van je tv naar de HDMI-poort waarin de kabel is aangesloten, hebt geschakeld, zie je je iPad of iPhone op de tv. Van daaruit kun je apps, foto's, video's en meer rechtstreeks naar je tv streamen.

Gebruik Chromecast om te streamen met iPad of iPhone

Apple is niet het enige bedrijf dat een streamingapparaat voor iPhone en iPad aanbiedt. Er is ook de Chromecast van Google die vergelijkbaar is, maar draadloos werkt.

Chromecast werkt heel anders dan de adapter omdat niet alles op het scherm naar de tv kan worden gestreamd. Streaming is app-specifiek, wat betekent dat je een app moet hebben die Chromecast ondersteunt om de inhoud op de tv te kunnen zien.

Image
Image

Hoewel er veel apps zijn die Chromecast ondersteunen, ben je beperkt omdat je het startscherm van je iPad of iPhone niet kunt streamen, en je kunt ook niet zomaar een app openen en alles naar je tv streamen. Je hebt extra software nodig om AirPlay met Chromecast te laten werken.

  1. Zorg ervoor dat de Chromecast en het iOS-apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Dit is de gemakkelijkste manier om ze met elkaar te verbinden, hoewel er ook manieren zijn om Chromecast zonder wifi te gebruiken.

  2. Open een Chromecast-compatibele app.

    Enkele voorbeelden zijn Netflix, YouTube, Google Foto's en Hulu, maar er zijn er nog veel meer, waaronder games, film-apps, sport-apps, enz.

  3. Selecteer de cast-knop (een vierkant samengevoegd met een Wi-Fi-pictogram).
  4. Selecteer desgevraagd de juiste Chromecast uit de lijst waarnaar u uw iPad of iPhone wilt streamen.

Stream met Apple TV

Als je al je apparaten gecentreerd wilt houden rond het merk Apple, maar je wilt draadloos naar de tv streamen, kijk dan eens naar de Apple TV.

De settopbox van Apple kan veel dingen: Netflix, HBO of meer streamen; spelletjes spelen uit de App Store; muziek leveren van Apple Music; en dienen als een hub voor HomeKit-compatibele smart home-apparaten. Natuurlijk kunt u hiermee ook inhoud naar de tv streamen vanaf uw iPad of iPhone.

Image
Image

Alle iOS-apparaten en de Apple TV ondersteunen AirPlay, een Apple-technologie voor het draadloos streamen van audio en video tussen compatibele apparaten. Gebruik in dit geval AirPlay Mirroring, waarmee u het scherm van uw apparaat naar uw tv kunt streamen.

Zorg ervoor dat zowel de Apple TV als uw iOS-apparaat zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk en maak vervolgens verbinding met de Apple TV via het Control Center.

Als je wilt stoppen met streamen vanaf je iPhone of iPad, open je Control Center, tik je op Apple TV en kies je Stop Mirroring.

Stream iPad of iPhone naar de tv met DLNA

Je hoeft niet altijd extra hardware te kopen om je iPad of iPhone naar je tv te streamen. Als je een smart-tv hebt die DLNA ondersteunt, heb je alleen een compatibele app nodig.

Niet alle apps werken op dezelfde manier, maar de specifieke instructies voor het gebruik van de app met je tv moeten worden opgenomen in de app of op de website van de ontwikkelaar.

Als je tv DLNA ondersteunt, installeer dan een compatibele app op je iPhone of iPad, voeg er inhoud aan toe en gebruik deze om naar een tv te streamen op hetzelfde wifi-netwerk als je iOS-apparaat.

Enkele voorbeelden van DLNA-compatibele iOS-apps zijn 8player Pro, ArkMC, C5, MCPlayer HD Pro, TV Assist en UPNP/DLNA Streamer voor TV.

Sommige beschermde inhoud, zoals video's uit de iTunes Store, kan mogelijk niet worden afgespeeld met deze apps omdat ze geen DRM ondersteunen.

Aanbevolen: