Hoe vrienden toevoegen op Steam

Inhoudsopgave:

Hoe vrienden toevoegen op Steam
Hoe vrienden toevoegen op Steam
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit de Steam desktop-app of website: Selecteer Gebruikersnaam > Vrienden > Een vriend toevoegen> Ga zoeken en voer de naam van een vriend in.
  • Vanuit de mobiele Steam-app: selecteer Vrienden > Je vrienden > Een vriend toevoegen > Zoeken naar vrienden > Ga zoeken en voer de naam van een vriend in.
  • Vanuit je gebruikersnaam menu op de Steam website of desktop-app, selecteer Friends > Add a Friend> Maak een uitnodigingslink . Kopieer de link.

Dit artikel legt uit hoe je vrienden op Steam kunt toevoegen met behulp van de Steam-website, de desktop-app en de mobiele app door een vriendschapsverzoek te sturen dat je vriend te zien krijgt de volgende keer dat ze zich aanmelden bij Steam. Je kunt ook vrienden toevoegen door een uitnodigingslink naar een vriend te sturen via e-mail, sms of de chat-app die je gebruikt om contact te houden.

Vrienden toevoegen op Steam met behulp van de desktop-app of website

De Steam desktop-app is vrijwel identiek aan de Steam-website, dus je kunt vrienden toevoegen met degene die je verkiest. Het tabblad Store in de app komt overeen met Steampowered.com, de online winkel van Steam. Het tabblad Community komt overeen met Steamcommunity.com, de online community-portal van Steam.

Als je de exacte Steam-profielnaam van je vriend niet weet en zijn account niet op de service kunt vinden, kan het moeilijk zijn om ze toe te voegen.

Zo kun je vrienden vinden en toevoegen op Steam met behulp van de desktop-app of de Steam Community-website:

  1. Open de Steam desktop-app of ga naar Steamcommunity.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op uw gebruikersnaam in de menubalk.

    Image
    Image
  3. Kies Vrienden in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

    Image
    Image
  4. Selecteer Voeg een vriend toe.

    Je kunt geen vriendschapsverzoeken sturen op Steam totdat je een game hebt gekocht of geld hebt toegevoegd aan je Steam-portemonnee. Nieuwe accounts worden in een beperkte staat vergrendeld totdat een klein bedrag is uitgegeven. Als je vrienden wilt toevoegen voordat je iets koopt, vraag je vrienden dan om je een uitnodigingslink te sturen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Ga zoeken.

    Image
    Image
  6. Typ de naam van je vriend in het zoekveld.

    Image
    Image
  7. Zoek uw vriend in de zoekresultaten en selecteer vervolgens Toevoegen als vriend.

    Image
    Image
  8. Selecteer OK.

    Je vriend moet het verzoek accepteren voordat ze op je vriendenlijst verschijnen.

    Image
    Image
  9. Steam-gebruikers kunnen hun profielnamen op elk moment wijzigen. Als je je vriend niet in de zoekresultaten ziet, zorg er dan voor dat hij zijn naam niet recentelijk heeft gewijzigd.

Vrienden toevoegen op Steam met de mobiele app

De Steam-app, die beschikbaar is voor Android en iOS, biedt vrijwel dezelfde functionaliteit als de desktop-app. Sommige dingen bevinden zich op iets andere plaatsen, maar je kunt nog steeds de meeste van dezelfde taken uitvoeren, inclusief het toevoegen van vrienden.

Zo voeg je vrienden toe met de mobiele Steam-app:

  1. Start de Steam-app.
  2. Tik op Vrienden.

    Als de app wordt geopend op een ander scherm dan uw profiel, tikt u eerst op het pictogram (drie verticale lijnen) en selecteert u vervolgens You &Friends> Profiel . Als je bij deze stap rechtstreeks naar je vriendenlijst gaat, zie je de optie om vrienden toe te voegen niet.

  3. Selecteer de Je vrienden vervolgkeuzepijl.
  4. Tik op Voeg een vriend toe.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden naar de Zoek naar vrienden sectie.
  6. Tik op Ga zoeken.
  7. Typ de naam van je vriend.
  8. Zoek je vriend in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  9. Tik op Toevoegen als vriend.
  10. Tik op OK.

    Je vriend verschijnt pas in je vriendenlijst als ze het verzoek accepteren.

    Image
    Image

Wat te doen als je geen vrienden kunt vinden op Steam

Vrienden zoeken en toevoegen op Steam werkt niet altijd zoals verwacht. Steam heeft een paar eigenaardigheden over hoe het gebruikersnamen behandelt die het moeilijk kunnen maken om vrienden te vinden. Als de database uitv alt, kan het onmogelijk worden om te vinden wie u zoekt. Als dat gebeurt, moet u wachten tot Valve het probleem heeft opgelost.

Wanneer u zich aanmeldt voor Steam, maakt u een gebruikersnaam aan die u gebruikt om u aan te melden bij de service. Deze primaire gebruikersnaam is niet hetzelfde als de gebruikersnaam die mensen zien in games of wanneer je berichten plaatst in Steam-communitygroepen. Je kunt je profielnaam wijzigen wanneer je maar wilt, wat voor verwarring kan zorgen wanneer iemand je probeert toe te voegen als vriend.

Om het voor mensen gemakkelijker te maken je te vinden, zoek je je Steam-ID en stel je een aangepaste Universal Resource Locator (URL)-naam in die hetzelfde is.

Aan je Steam-account zijn vier namen gekoppeld:

  • Steam-accountnaam: de gebruikersnaam die je gebruikt om in te loggen op je Steam-account. Je kunt het niet veranderen.
  • Steam-profielnaam: de naam die op vriendenlijsten, in games en in de Steam-community verschijnt. U kunt deze naam wijzigen.
  • Echte naam: door je echte naam te gebruiken, kunnen je vrienden je vinden in zoekopdrachten. Je kunt echter alles plaatsen wat je wilt en je kunt het op elk moment wijzigen.
  • Aangepaste URL-naam: Een naam die u instelt op uw profiel. Als je dit op hetzelfde instelt als je profielnaam, kunnen mensen navigeren naar Steamcommunity.com/id/yourprofilename om je te vinden.

Als je iemand zoekt op Steam, kun je zijn of haar Steam-profielnaam of hun echte naam gebruiken, maar je zult ze niet vinden als ze in iets anders zijn veranderd.

Steam houdt een gedeeltelijke registratie bij van eerdere profielnamen en biedt een verkorte lijst in de zoekresultaten. Je moet echter zoeken naar de huidige naam van je vriend als je zeker wilt weten dat je ze kunt vinden.

Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen als je je vrienden niet kunt vinden of toevoegen op Steam:

  • Zorg ervoor dat je hun huidige Steam-profielnaam typt.
  • Als hun huidige profielnaam anders is dan hun Steam-accountnaam, zoek dan naar hun accountnaam. Dit idee werkt waarschijnlijker als hun accountnaam en aangepaste URL-naam hetzelfde zijn.
  • Als je de naam weet die je vriend gebruikt voor zijn profiel (echt of niet), kun je daar naar zoeken.
  • Als je je vriend nog steeds niet op Steam kunt vinden, zorg er dan voor dat ze hun Steam-profiel hebben ingesteld.
  • Genereer en stuur een uitnodigingslink voor Steam-vrienden als je ze nog steeds niet kunt vinden of toevoegen.

Vraag je vriend om hun Steam-profiel in te stellen

Als je vriend nieuw is bij Steam, of als hij zijn profiel nog niet heeft aangemaakt, kun je hem misschien niet vinden met de zoekfunctie. Vraag hen om de Steam-client te openen, of bezoek Steamcommunity.com en stel hun profiel in.

Het kan even duren voordat nieuwe Steam-leden in zoekopdrachten verschijnen, dus het kan zijn dat je moet wachten tot de database is bijgewerkt. Als je niet wilt wachten, kun je een paar andere methoden proberen om een vriend op Steam toe te voegen.

Stuur je vriend een Steam-uitnodigingslink

De gemakkelijkste manier om een vriend toe te voegen op Steam, behalve om ze te vinden met de zoekfunctie, is door een uitnodigingslink te genereren en deze aan hen te geven. Dit proces vereist enige communicatie tussen jou en je vriend buiten Steam, omdat je ze de code moet sturen in een e-mail of een chat-app zoals Discord.

Je genereert Steam-vriendenuitnodigingslinks op dezelfde pagina waar je de vriendenzoekfunctie opent. Zo vind je de juiste locatie en genereer je een uitnodigingslink:

  1. Open de Steam desktop-app of ga naar Steamcommunity.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op uw gebruikersnaam in de menubalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Vrienden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Voeg een vriend toe.

    Image
    Image
  5. Selecteer Maak een uitnodigingslink.

    Image
    Image
  6. Selecteer de link en kopieer deze, of kies Kopieer naar klembord links van de link.

    Image
    Image
  7. Stuur de link naar je vriend.
  8. Als je vriend op de link klikt, wordt de Steam-website geopend. Nadat ze zich hebben aangemeld, zien ze een bannerbericht bovenaan de pagina. Als ze Toevoegen als vriend in het bericht selecteren, voegt Steam jullie allemaal toe aan de vriendenlijsten van de ander.

Aanbevolen: