Ja, u kunt uw App Store-abonnement delen met familie

Inhoudsopgave:

Ja, u kunt uw App Store-abonnement delen met familie
Ja, u kunt uw App Store-abonnement delen met familie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In-app-aankopen, inclusief abonnementen, kunnen nu worden gedeeld zoals gewone app-aankopen.
  • Maximaal zes "familieleden" kunnen een enkel abonnement delen.
  • Ontwikkelaars zijn blij omdat abonnementen nu aantrekkelijker zijn.
Image
Image

Als je een Family Sharing-abonnement hebt voor al je Apple-services, kun je nu in-app-aankopen (IAP's) en abonnementen delen met gezinsleden. Apps van derden moeten zich aanmelden om de functie te laten werken, en velen hebben dat al gedaan.

Je hebt altijd app-aankopen kunnen delen, maar nu kan alles waar je voor beta alt in een app ook worden gedeeld, inclusief abonnementen. IAP-sharing voegt zich bij alle andere Family Sharing-services, zoals iCloud-opslag, tv- en Arcade-abonnementen en Apple News+. Dit is een groot probleem en kan u mogelijk een hoop geld besparen. Maar hoe zit het met de ontwikkelaars? Zullen ze niet uit eigen zak komen?

James Abeler, oprichter en directeur van Firecore, dat de uitstekende app voor het afspelen van video's, Infuse, maakt, denkt van niet.

"Family Sharing voor abonnementen en in-app-aankopen is iets waar veel ontwikkelaars naar uitkijken sinds Apple uitgebreide abonnementen op WWDC 2016 uitrolde", vertelde Abeler Lifewire via een direct bericht. "Dit is optioneel voor ontwikkelaars, en hoewel sommigen ervoor kiezen om hier geen gebruik van te maken, is er geen nadeel aan het beschikbaar hebben van deze nieuwe opties. Een pluim voor Apple dat het eindelijk mogelijk is."

Wat is delen met gezin?

Delen met gezin werkt als volgt. Eén persoon, laten we zeggen jij, is de gezinsorganisator. U levert de creditcard en koopt de verschillende Apple-abonnementen, en kiest er vervolgens voor om deze diensten beschikbaar te stellen aan maximaal zes gezinsleden, die allemaal hun eigen Apple ID kunnen gebruiken.

Soms moet je de gezinsabonnementoptie kiezen. Apple Music kost bijvoorbeeld $ 9,99 voor een persoon, maar $ 14,99 voor gezinnen. Andere diensten, zoals extra iCloud-opslag, kunnen gewoon worden gedeeld. Alle apps die je koopt, zijn ook beschikbaar voor je gezinsleden, en nu zijn in-app-aankopen, inclusief abonnementen, ook inbegrepen.

Voor het delen van andere IAP's moeten gezinsleden eerst de app downloaden van het gedeelte 'Gekocht' van de App Store, vervolgens die app openen en de optie vinden om aankopen te herstellen.

Ontwikkelaars minpunten

Ondanks het enthousiasme van Abeler is er één nadeel aan deze nieuwe toevoeging, in ieder geval voor ontwikkelaars. Als u eerder voor meerdere abonnementen van dezelfde app heeft betaald, hoeft u dat nu niet meer te doen. De app van Abeler, Infuse, is een goed voorbeeld. Het is een iOS-app voor het streamen en bekijken van video van je eigen bronnen, bijvoorbeeld lokaal opgeslagen films of tv-programma's op je Plex-mediaserver. Het is zo goed dat je misschien $ 10 per jaar beta alt voor elk gezinslid.

En toch is Infuse een van de eerste apps die gedeelde subs aanbiedt. Als u zich abonneert op een app die het delen van abonnementen mogelijk maakte, verschijnt er zelfs een waarschuwing op uw apparaat om u te informeren.

Dit is optioneel voor ontwikkelaars, en hoewel sommigen ervoor kiezen om hier geen gebruik van te maken, is er geen nadeel aan het beschikbaar hebben van deze nieuwe opties.

Om dit te begrijpen, moet u nadenken over hoe u zelf over meerdere abonnementen denkt. Heb je er een? En zo ja, heb je er een die je niet kwalijk neemt? Als je gewend bent om reguliere app-aankopen te kunnen delen, lijkt het alsof je meerdere keren moet betalen voor IAP's.

Dit is vooral vervelend in de afgelopen jaren, omdat ontwikkelaars zijn overgestapt op abonnementsmodellen voor hun apps. Het is leuk om een app gratis te kunnen downloaden en proberen voordat je je abonneert, maar als je een app vooraf hebt gekocht, kun je deze in ieder geval delen met anderen. Nu hebben ontwikkelaars een ander hulpmiddel waarmee ze je kunnen verleiden om je te abonneren.

En abonnementen zijn belangrijk voor ontwikkelaars, omdat ze doorlopende inkomsten opleveren. Bij rechtstreekse aankopen beta alt de klant één keer en kan hij de apps en al hun updates voor altijd blijven gebruiken. Dat leidt ertoe dat ontwikkelaars hun apps verlaten wanneer de inkomsten opdrogen. Deze nieuwe gedeelde subs zijn dus goed voor ontwikkelaars en voor gebruikers. Een zeldzame win/win.

Aanbevolen: