Titels gebruiken in iMovie 10

Inhoudsopgave:

Titels gebruiken in iMovie 10
Titels gebruiken in iMovie 10
Anonim

Het toevoegen van titels aan films in iMovie 10 voegt een vleugje professionaliteit toe. Voordat u de titels in iMovie kunt gebruiken, moet u een nieuw project starten. De tijdlijn wordt geopend, waar u de titels toevoegt die u selecteert. Afhankelijk van het thema dat je kiest, zijn er verschillende titels beschikbaar.

Aan de slag met iMovie 10 titels

Er zijn verschillende vooraf ingestelde basistitels in iMovie 10, evenals gestileerde titels voor elk van de videothema's. Open de titels in de inhoudsbibliotheek in de linkerbenedenhoek van het iMovie-venster. De thematitels zijn alleen toegankelijk als je dat thema voor je video hebt geselecteerd, en je kunt de titels van verschillende thema's niet combineren in hetzelfde project.

De belangrijkste soorten titels in iMovie zijn:

  • Gecentreerde titels: Handig om de naam van je film in te voeren.
  • Lower thirds: Wordt gebruikt om mensen en plaatsen te identificeren.
  • Credits: Wordt gebruikt om de mensen te identificeren die betrokken zijn bij het maken van de film.

Titels toevoegen en wijzigen

Je kunt gemakkelijk titels toevoegen en bewerken in elk iMovie-project.

  1. Sleep de titel die u kiest en zet deze neer in uw iMovie-project. De titel verschijnt in het paars. Standaard is de titel vier seconden lang. U kunt het echter zo ver uitbreiden als u wilt door beide uiteinden in de tijdlijn te slepen.

    Image
    Image
  2. Als de titel niet over een videoclip wordt gelegd, heeft deze een zwarte achtergrond. U kunt dit wijzigen door een afbeelding toe te voegen uit de Maps & Backgrounds sectie van de Content Library.
  3. Om het lettertype, de kleur en de grootte van een titel te wijzigen, dubbelklikt u op de titel in de tijdlijn. De bewerkingsopties openen in het Adjust venster. Er zijn tien lettertype-opties voorgeïnstalleerd in iMovie. Onderaan de lijst kunt u Show Fonts selecteren, waarmee de lettertypebibliotheek van uw computer wordt geopend, en u kunt alles gebruiken dat daar is geïnstalleerd.

    Een leuke functie, qua ontwerp, is dat je niet hetzelfde lettertype, dezelfde grootte of kleur hoeft te gebruiken in de titels die uit twee regels bestaan. De functie geeft je de vrijheid om creatieve titels voor je video's te maken. Je kunt de titels niet verplaatsen op het scherm, dus je zit vast met de vooraf bepaalde locatie.

    Image
    Image

Bottom Line

Een van de beperkingen van iMovie is dat de tijdlijn slechts twee videotracks ondersteunt. Elke titel telt als één track. Dus als je een video op de achtergrond hebt, kun je maar één titel tegelijk op het scherm hebben. Zonder achtergrond is het mogelijk om twee titels op elkaar te stapelen, wat meer mogelijkheden biedt voor creativiteit en maatwerk.

Andere opties voor titels in iMovie

De titels in iMovie 10 kunnen soms beperkend aanvoelen. Als je iets wilt ontwerpen dat verder gaat dan een van de vooraf ingestelde titels, heb je een paar opties:

  • Maak voor een statische titel iets in Photoshop of een andere beeldbewerkingssoftware en importeer en gebruik het vervolgens in iMovie.
  • Als je een geanimeerde titel wilt, exporteer je je project naar Final Cut Pro, dat meer manieren biedt om titels te maken en te bewerken.
  • Als je toegang hebt tot Motion of Adobe After Effects, gebruik dan een van deze programma's om een nieuwe titel te maken.
  • Download een sjabloon van Video Hive of Video Blocks en gebruik het als basis voor het maken van je videotitels.

Aanbevolen: