Hoe op te nemen op Samsung

Inhoudsopgave:

Hoe op te nemen op Samsung
Hoe op te nemen op Samsung
Anonim

Wat te weten

  • Om de opname te screenen met de Samsung Game Launcher, voegt u een app toe aan de Game Launcher-bibliotheek om toegang te krijgen tot de opnametool.
  • Start de app vanuit de Game Launcher-bibliotheek, tik op het Game Tools-pictogram en selecteer vervolgens Record.
  • Als je Game Launcher niet hebt, gebruik dan een app van derden, zoals Mobizen.

Dit artikel behandelt hoe je Samsung-games en -apps kunt opnemen met Game Launcher, dat sinds de introductie van de S7 op Galaxy-telefoons wordt geleverd. Het dekt ook het gebruik van een app van derden zoals Mobizen voor schermopnamen, waarvoor je minimaal Android 4.4 nodig hebt.

Hoe opnemen op Samsung te screenen met Game Launcher

The Game Launcher is een handige functie op de meeste Samsung Galaxy-telefoons met game-apps en bevat instellingen om de game-ervaring te verbeteren. Het bevat een handige tool voor schermopname die bedoeld is voor het opnemen van games, maar je kunt het in bijna elke app gebruiken (maar niet om de start- of app-schermen op te nemen). Zo werkt het.

Het opnemen van je scherm is iets anders dan het maken van een screenshot van het scherm van je Samsung-telefoon.

  1. Start de Game Launcher-app.

    Als Game Launcher niet beschikbaar is in het menu Instellingen van je telefoon, moet je eerst een game installeren en starten.

  2. Veeg omhoog om het bibliotheekvenster (momenteel onderaan het scherm) omhoog te slepen en tik vervolgens op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de bibliotheek.
  3. Tik op Apps toevoegen.

    Image
    Image
  4. Je zou een lijst moeten zien met alle apps die op je telefoon zijn geïnstalleerd. Tik op de app die je wilt opnemen en tik vervolgens op Toevoegen rechtsboven in het scherm. Hiermee wordt de app toegevoegd aan de lijst met games in de Game Launcher, waarmee je toegang hebt tot tools zoals de schermrecorder wanneer de app actief is.
  5. Tik in de bibliotheek op de app die je wilt opnemen. Wanneer de app start, tik je op het Game Tools-pictogram in de linkerbenedenhoek, links van de Terug-knop in de navigatiebalk.
  6. Het volledige Game Tools-menu zou moeten verschijnen. Tik op Opnemen in de rechterbenedenhoek van het scherm om te beginnen met het opnemen van het scherm. Voer de stappen uit die u wilt opnemen.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent om de opname te stoppen, tik je op het Stop-pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  8. Als u de volledige video wilt bekijken, tikt u op Bekijk opgenomen video of opent u de schermopname met alle andere video's in de app Foto's.

    Image
    Image

Hoe u uw scherm kunt opnemen met Mobizen

Als je Samsung-telefoon de Game Launcher niet heeft, of als je deze liever niet gebruikt, zijn er een aantal apps voor schermopname beschikbaar. U kunt kiezen voor een app van derden als u bijvoorbeeld de start- of app-schermen wilt opnemen, aangezien de recorder van Game Launcher alleen in apps werkt.

In dit voorbeeld gebruiken we een populaire en betrouwbare opname-app van derden genaamd Mobizen. Zo werkt het.

  1. Installeer Mobizen vanuit de Google Play Store als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Start de Mobizen-app nadat deze is geïnstalleerd. Wanneer het actief is, zou u het pictogram aan de zijkant van het scherm moeten zien. Tik erop om je drie opties te zien: video opnemen, je opgeslagen inhoud bekijken en een screenshot maken.
  3. Tik op het Record icoon.

    Als dit de eerste keer is dat je de app gebruikt, moet je de app mogelijk toestemming geven om op te nemen.

  4. Je zou een bericht moeten zien met de tekst "Mobizen zal beginnen met het opnemen van video." Tik desgewenst op Niet meer weergeven en tik vervolgens op Nu starten.

    Image
    Image
  5. Na drie seconden aftellen begint de opname. Voer de stappen uit die u wilt opnemen. In tegenstelling tot Game Launcher, neemt Mobizen alles op, inclusief Home- en App-pagina's.

    Het Mobizen-pictogram toont een timer voor hoe lang je aan het opnemen bent.

  6. Als je klaar bent, tik je op het Mobizen-pictogram en vervolgens op het Stop-pictogram.
  7. Na een moment zal Mobizen een pop-up weergeven waarmee je de video die je zojuist hebt gemaakt kunt verwijderen of bekijken. Zoek de voltooide video in de Mobizen-map in de Galerij-app.

    Image
    Image

Aanbevolen: