Hoe computeraudio op te nemen

Inhoudsopgave:

Hoe computeraudio op te nemen
Hoe computeraudio op te nemen
Anonim

Wat te weten

  • Open de ingebouwde Voice Recorder van Window en klik op het blauwe microfoon icoon om de opname te starten.
  • Download Audacity, selecteer uw opnameapparaat en klik op Record.

Om audio op uw computer op te nemen, kunt u ingebouwde programma's en andere gratis programma's gebruiken die u kunt downloaden.

In dit artikel laten we u zien hoe u audio opneemt op een Windows-computer; Mac-gebruikers zullen verschillende methoden moeten gebruiken, maar je kunt ook het in dit artikel genoemde programma downloaden om audio op te nemen.

Hoe neem ik audio op op mijn Windows-computer?

De eerste methode maakt gebruik van het ingebouwde Voice Recorder-programma van Windows. U kunt dit rechtstreeks vanuit het menu Start openen en opnemen met behulp van de onderstaande stappen.

  1. Open het Start menu en zoek naar Voice Recorder.

    Image
    Image
  2. Open het programma en je ziet een blauwe microfoon icoon in het midden. Als je al wat opnamen hebt gemaakt, staat het pictogram linksonder.

    Image
    Image
  3. Klik op het blauwe microfoon pictogram om de opname te starten. Druk vervolgens op de blauwe stop-knop om het te beëindigen.

    Image
    Image
  4. Uw opnames verschijnen in een zijbalk aan de linkerkant. U kunt op de drie stippen rechtsonder klikken en Open bestandslocatie selecteren om te zien waar ze zijn opgeslagen.

    Image
    Image

    Voice Recorder is een snelle en gemakkelijke methode om audio op te nemen, maar het mist meer geavanceerde functies, zoals het kiezen van verschillende opname-ingangen. Als je een korte spraakmemo moet maken, of als kwaliteit niet zo belangrijk is, moet deze app aan je behoeften voldoen.

Hoe kan ik geluid van mijn computer opnemen?

Als je een andere methode nodig hebt, kun je een audio-opnameprogramma zoals Audacity gebruiken.

  1. Download en installeer Audacity.
  2. Open Audacity, klik op de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek net onder de afspeelknop en selecteer MME.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw opnameapparaat in het volgende vak aan de rechterkant.

    Image
    Image
  4. Als u intern geluid wilt opnemen, selecteert u Windows WASAPI en selecteert u in het volgende vak het stereoapparaat van uw computer en controleert u of het (loopback) bevat. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen extern geluid wordt opgenomen.

    Image
    Image
  5. Klik op de rode opnameknop en begin met het opnemen van je geluid.

    Image
    Image

    Met deze methode kun je opnemen vanaf elk apparaat dat je op je computer hebt aangesloten, evenals intern geluid. Audacity kan ook handig zijn als je meer controle over je opnamen nodig hebt in plaats van een eenvoudige spraakopname.

FAQ

    Hoe neem ik mijn computerscherm op met geluid?

    Elk programma dat uw scherm kan vastleggen, zoals VLC of QuickTime, kan ook geluid opnemen via uw ingebouwde microfoon; zoek gewoon naar audio-instellingen terwijl u de opname instelt. Om de audio van de computer op te nemen, moet je echter op zoek naar een andere app. Voordat u iets naar uw computer downloadt, moet u ervoor zorgen dat het afkomstig is van een betrouwbare bron.

    Hoe neem ik computeraudio op een Mac op?

    MacOS heeft verschillende manieren om de meegeleverde audio op te nemen. De eenvoudigste is QuickTime; open de app en ga naar File > New Audio Recording, of druk op Command +Shift + N op je toetsenbord. Audacity heeft ook een Mac-versie, dus je kunt de bovenstaande instructies daar ook gebruiken.

Aanbevolen: